havadurum

"Borçlanma ve satışlardan gelen paralar 'seçim' için kullanılacak"

583

 Biga, KHGB encümen üyeliğine adaylığını koyan CHP Biga İl Genel Meclisi üyesi Rıdvan İpek, İl Genel Meclisi tarafından yapılan 43,5 milyon TL’lik borçlanma ve satışlarla ilgili açıklamada bulundu. İpek, İller Bankasından yapılan borçlanmanın 6,5 milyon TL’sinin harcaması belli iken, geriye kalan 37 milyon TL’nin ise nereye aktarılacağının belli olmadığını söyledi. İpek; “Böyle ucu açık ne olduğu belli olmayan seçime malzeme olabilecek bir borçlanmayı kabul etmemizin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi. Ayrıca, İl Özel İdaresine ait 48 adet lojman ve 2 adet motelin satışa çıkartıldığını belirten İpek, gelen paraların köyler için kullanılmadığını söyledi. İpek, bu paralarında seçim için kullanılacağını öne sürdü. Biga KHGB encümenliğine aday olduğunu açıklayan İpek; “Geçmiş süreçte bana destek olan, yanımda yer alan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli oylarıyla iktidar partisinin temsilcilerinin tüm siyasi baskılarına rağmen, hür iradeleriyle sandık başına giden muhtarlarımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Köylerimizin sorunlarını birebir görerek notlarımız arasına aldım. Köylerimizde özellikle yol sorunu olduğunu gördük. En acısı ise köylerimizin spesifik birçok sorunu yıllardır çözülmeyi bekliyor. Bugüne kadar iktidarda olan anlayışın, tehditlerle, baskılarla, boş vaatlerle köylümüzü, muhtarlarımızı oyalamaktan başka bir şey yapmadığını köy ziyaretlerimizde gördük ve dinledik. Köy muhtarlarımızı oyalamaktan ve köy halkı karşısında zor duruma düşürmekten başka bir işe yaramadığını tespit ettik” dedi.

 
“37 milyonun kullanacağı kalem belli değil”
İl Genel Meclisi tarafında yapılan borçlanmaların nereye aktarılacağının belli olmadığını dile getiren İpek; “43,5 milyon liralık borçlanma yeni bir bütçe anlamına geliyor. Meclisin asli görevi olan bütçe yapma yetkisini böyle borçlanmalarla başka kanallara veya bir gruba devredilmesini doğru bulmuyoruz. Borçlanmanın ucu açık. Yer altı yer üstü hizmetleri diye başladı, sonrada karar tahsisi yapıldı,  43,5 milyonun,6,5 milyonu gideceği yer belli. Projesi var ancak 37 milyonun kullanacağı kalem belli değil. Bizim itirazımız buna.  Ancak idare bir teklif getirirse ‘şu köylere şu yatırımları yapacağız, falan köye falanca yatırımı yapacağız’ diye teklif geldiğinde biz tüm gelen projede tüm köylerimize hizmet gitmesi için her türlü destek veren anlayışa sahip biriyiz.  Böyle ucu açık ne olduğu belli olmayan seçime malzeme olabilecek bir borçlanmayı kabul etmemizin doğru olmadığını düşünüyorum.
 
“Satışlardan gelen paralar köyler için kullanılmadı”
Ayrıca Özel İdarenin 48 adet lojmanı, 2 adet moteli satışa çıkarıldı, neden buradan gelen paralar köylerimize kullanılmadı, elde edilecek parayı da akılları sıra seçimlerde kullanacaklar. Hani diyorlar ya ‘engellediler’ engelleme falan yok neden mi? Dava açılmasına rağmen sanki hiç dava açılmamış gibi tüm borçlanma ile ilgili talep evrakları İller Bankasına gönderdiler. Ancak, İller Bankası’nın içi, iktidar tarafından boşaltıldığından işlemler gecikti. Bunun sorumlusu olacakta CHP’yi gösteriyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Kendi beceriksizliklerini CHP’ye fatura etmek istiyorlar, bunun hiç inandırıcılığı yok” dedi.
 
“Paralardan nerelere kaynak ayrılacak”
Borçlanma deyince tek koşulun, hangi köye hangi hizmetin olacağı konusu olduğunu belirten İpek; “Bunu açıkça açıklasınlar. Bu paralardan ne kadar kaynak ayırılacak? Açıklasınlar. Köylümüz eğer açıklama yaparlarsa asla mağdur kalmaz ve açıklama yapıldığı zamanda yapılacak hizmetler gerçekleşir. Ve bizlerde böyle bir teklifin arkasında amasız sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça Meclis Grubumuz olarak destekleriz. Hizmet bekleyen köylerimizin talepleri bellidir. Çıkarın istekleri, sunun meclise.  43,5 milyon değil bütçenin tamamını 90 milyon borçlanalım. Yeter ki köy ayrımı yapmadan tüm köylerimize hizmet gitsin.  Adalet olsun, ucu açık olmasın.  Bigalı muhtarlarımız bir işini halledebilmek için defalarca meclise geliyor, gidiyor. İl ve İlçe Başkanlıklarını söylemiyorum bile.  Böylemi olması gerekir” dedi.
   
“Bir oyu da bana vereceklerine yürekten inanıyorum”
Son olarak Bigalı muhtarlara seslenen İpek; “2014 seçimlerin de çok çalışarak Biga’dan iki tane il genel meclis üyesi çıkardık. CHP’ den ilk defa bir arkadaşınız, kardeşiniz daimi encümen seçildi, denetleme kurulu başkanı plan bütçe ve imar komisyonlarına seçilerek görevini en iyi şekilde sorunsuz bir şekilde yerine getirdi. Bu görevler hepsi sizlerin desteği ile oldu. Sizlere minnettarım. Bu dönemde Biga KHGB Encümeni adayıyım. Bu defa muhtarlarımızın da özveride bulunup bir oyu da bana vereceklerine yürekten inanıyorum. Seçimin sonucunda ne olursa olsun hiç kimseye dargınlığım ve ayrımcılığım asla olmayacaktır” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş