havadurum

"Bu mücadele adalet mücadelesi"

1062
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 85 milyon yurttaşın adalete susadığını dile getirerek, "Bağımsızlığı, geleceği, mutluluğu, eşitliği, her alanda adaleti yok ettiler. Devletin temeli adalettir. Devletin dini adalettir. Devletin temelini çürüttüler, devleti çürüttüler. Ve adaletin olmadığı yerde aş, iş, ekmek de olmuyor. Bugün 5 kişilik bir aile sabah, öğle, akşam yalnızca ekmek, peynir, zeytin yese asgari ücret. Yoksulluğu, işsizliği büyüttüler. Çünkü gelir dağılımında da adalet yok" dedi.
 
"Adaleti ve devleti çürüttüler"
CHP`li Erkek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`yu eleştirerek, "Demokratik hukuk devletinden, adaletten uzaklaştıkça 85; milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. Buna hep birlikte dur diyeceğiz. Demokratik hukuk devletinden, adaletten uzaklaştıkça; mafya organizasyonlarına yakınlaştılar. Adaleti ve devleti çürüttüler. Demokrasiyi de çürüttüler. Yerel demokrasiyi de çürüttüler. Demokrasi, seçmen iradesi, hukuk tanımadan belediyelerimize saldırıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyemizde yaşananlar, Ekrem İmamoğlu`nun İstanbul`un iki kez seçilmiş Belediye Başkanının verdiği haysiyet mücadelesi. Bir haysiyet davasını kararlılıkla hep birlikte yürütüyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri de tabii ki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. 557 terörist var demişti İstanbul Büyükşehir Belediyesinde. Sonra 1668 teröriste çıkarttı. Enflasyon oranında artırıyor. Cumhuriyet tarihinin en sorumsuz, en basiretsiz bir İçişleri Bakanıyla karşı karşıyayız" sözlerine yer verdi.
 
"Türkiye`yi ilk seçimde kazanacağız"
Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Anayasamızda ne yazıyor? Hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan hiç kimseye suçlu diyemezsiniz. Ama saray iktidarı ve İçişleri Bakanı`na bakın; herkesi suçlayabiliyorlar, lekeleyebiliyorlar, adli sicil kaydı temiz insanları terörle iltisaklandırabiliyorlar ve hiç utanmıyorlar. Ve aynı hataları yapmaya devam ediyorlar. Seçmenin iradesine saygı duymuyorlar, yerel demokrasiye saygı duymuyorlar. Ve her gün yeni bir soruşturma açılıyor İstanbul`da. Her gün yeni bir soruşturma. Terör soruşturması tutmadı şimdi Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili soruşturma başlattılar. O da yetmedi; adalardaki faytonlar, atlarla ilgili soruşturmalar açıldı. Her gün bir müfettiş ordusu görev yapıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde. Neden? Çünkü çok korkuyorlar. Sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Çünkü İstanbul`u kazandık, Türkiye`yi de ilk seçimde kazanacağız. 85 milyon kazanacak. Türkiye rahat bir nefes alacak."
 
"Bu mücadele, adalet mücadelesi"
Genel seçimlere işaret eden Erkek, "Hangi fezlekeleri getirirseniz getirin, hangi soruşturmaları açarsanız açın, hangi davaları açarsanız açın,  hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramayacaksınız. Çünkü bu mücadele demokrasi mücadelesi. Bu dava haysiyet davası. Bu mücadele adalet mücadelesi. Ve hiç kimsenin endişesi olmasın ilk seçimde iktidar olacağız. Altılı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Ve büyük bir değişim başlayacak. Yeni bir siyaset kültürü, yeni bir yönetim anlayışı gelecek. Meclisin ve yargının üzerindeki ağır vesayete de son vereceğiz. Güzel memleketimize, bu bereketli topraklara adaleti ya getireceğiz, ya getireceğiz" ifadelerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş