havadurum

"Bu uygulama muhtarları teknoloji ile buluşturacak"

1672

 Çanakkale Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, kendisinin kurup geliştirdiği ‘Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı’ isimli androit mobil uygulamayı düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Kızoğlu, vatandaşları uygulama hakkında bilgilendirirken, bu uygulamanın Türkiye’deki tüm muhtarlara ve vatandaşlara kolaylık sağlayacağını belirtti. Projesini basın yolu ile kamuoyuna tanıtan Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu; “Çalışmamızı mahallemiz sakinleri ile birlikte, Çanakkale ve Türkiye kamuoyuna duyurmak gerektiğini düşünüyorum. Biraz iddialı bir giriş olsa da bu çalışma, gerçekten 31 bin 944’ü mahalle, 18 bin 312’si köy toplam 50 bin 256 muhtar ve bunların hizmet verdiği 81 milyon vatandaşa kolaylık sağlayacak muhtarlıkları teknolojiyle buluşturacak bir çalışma” dedi.

 
 
“Tebligat sorgulanıp, tarihi kültürel mekanlar hakkında bilgi alınacak”
Uygulama sayesinde vatandaşların, tebligat sorgulaması yaparak bilgi sahibi olabileceklerini belirten muhtar Kızoğlu; “Muhtarlığımıza ait bir mobil uygulamadan bahsediyorum. Uygulama sayesinde vatandaşlarımız, tebligat sorgulaması yaparak bilgi sahibi olabilecekler. Bunun dışında muhtarlığımızın etkinliklerinden haberdar olabilecek, şikayet ve öneriler bölümünden tespitlerini direk olarak muhtarlıklara iletebilecekler. Proje ortağı haline gelebileceğiz. Projesi olan vatandaşlar, uygulama üzerinde muhtarlıklara müracaatla proje ortağı haline gelebilecek. Mahalle hakkında tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra, turizm tesisleri, yerel işletmeleri, sosyal aktivite alanları hakkında da geniş bir bilgiye sahip olacaklar. Uygulamanın en önemli amacı, mevcut durumda muhtarlıklara bırakılan tebligatlar, 1959 yılından kalma tebligat kanununa göre muhatabına tebliğ edilmiş sayılıyor. Vatandaşın çeşitli sebeplerle haberdar olamadığı tebligatlar, muhtarlıklarda üç ay süre ile bekletilip, sonrasında imha ediliyor. Bu durum, trafik cezalarının erken indirimlerinden faydalanılmasında, mahkeme itiraz sürelerinin kaçırılmasına, icra ve ödeme emirlerinin konularında mağduriyetlere yol açıyor. Uygulamamız ile bu mağduriyetler ortadan kalkacak. Vatandaş, dilediği yerden tebligat var mı, yok mu kontrol edebilecek” dedi. 
 
 
“İOS içinde uygulama geliştireceğiz”
Yakın zamanda İOS kullanıcıları içinde bir uygulama geliştireceklerini belirten Kızoğlu; “Muhtarlığımız adına yaptığımız Cevatpaşa muhtarlığı internet sitesi veya Androit markette yayında olan Cevatpaşa Muhtarlığı uygulaması ile sistemden faydalanabilecekler. Ayrıca, mail sistemine kaydolan vatandaşlarımızı, tebligatın sisteme girişi ile birlikte e-posta yoluyla bilgilendireceğiz. Mobil uygulamamız, şuan için androit işletim sistemi kullanan telefonlar için, androit marketten ücretsiz indirilerek kullanılmakta, yakın bir gelecekte ise İOS kullanıcıları için bir uygulama geliştirilmek üzere çalışmalarımız sürmektedir. Uygulamayı mahallemiz ile sınırlı tutmayarak Türkiye genelinde tüm muhtarlarımıza talep etmeleri halinde kurabileceğimizi ve 81 milyon vatandaşımızın kullanımına sunabileceğimizi ilan ediyorum” dedi. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş