havadurum

"CHP, her yerde hissedilecek"

989

 CHP Belediye Başkanları toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda Ankara’da gerçekleşti. Ulusal basında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanlarına CHP`nin iktidar olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığı ve "koşar adımlarla iktidara yürüdüklerini" söylediği, İktidara giden yolda belediye başkanlarına önemli görevler düştüğünün altını çizdiği haberleri yer aldı. 22 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya katılan CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetemiz Çanakkale OLAY’a görüş ve değerlendirmelerini sundular. 


“2019 yılının seçimlerine büyük bir moralle hazırlanılıyor”
Başkan Gökhan belediyelerin kalan son bir yıllarının değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda, CHP’nin ve belediyelerin 2019 sürecine büyük bir umut ve moralle hazırlandıklarını belirterek; “Sayın Genel Başkan’ın katılımı ile Belediye Başkanları toplantısı yapıldı. Toplantıda son bir yıla girerken belediyelerin son durumları değerlendirildi ve önümüzdeki seçimler ve 2019 süreci ile ilgili hem yerel, hem de genel görüşler paylaşıldı. Genel Başkan tarafından da Genel Merkezin bu konudaki görüşleri paylaşıldı. Belediye Başkanları da kendi görüşlerini toplantıda ifade ettiler. Bu şekilde bir günlük bir toplantı yapıldı ve verimli bir toplantı oldu. Moral ve motivasyonları yükseltmek amaçlı bu toplantılar periyodik olarak yapılıyor. Şu görüldü ki herkes umutlu. Önümüzdeki 2019 yılının seçimlerine büyük bir moralle hazırlanılıyor. Öncelikle örgüt seçimleri bittikten sonra, özellikle 2018’in başı ile beraber daha hızlı bir çalışma süreci başlayacak ve bütün CHP, Türkiye’nin her tarafında tek tek, köyünden kasabasına, mahallesinden sokağına kadar her yerde hissedilecek. Burada da yerel yönetimlere düşen görevler hatırlatıldı. Toplantımız bu şekli ile toplantı sonuçlandı” dedi.  
 
“Güncel süreç değerlendirildi”
Toplantının iki kısımda basına açık ve kapalı olarak gerçekleştiği ve güncel değerlendirmelerin yapıldığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Mutan ise; “Toplantının basına açık kısmında Sayın Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun ve Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu süreci değerlenirdiler. Süreçle alakalı güncel olayların bir değerlendirmesi vardı. Basına kapalı kısımda ayrıca bir toplantı yapıldı. Bizim üç ayda bir yaptığımız rutin Belediye Başkanları toplantısıdır. Aile içi bir toplantıydı. 2019 Belediye seçimleri ile ilgili kısaca değerlendirmeler yapıldı” şeklinde değerlendirdi.  
 
“Yerel seçimlere yönelik bir hazırlık toplantısı diyebiliriz”
Biga Belediye Başkanı Işık ise toplantının verimli geçtiği ve gelecek projelere dönük çalışmaların konuşulduğunu ifade ederek; “CHP’li Belediyelerin bütün şeklinde hareket etmesine ve belediyeler yönelik patimizin yapmış olduğu çalışmalara dönük bir toplantı oldu. Toplumun ihtiyacı olan projelerin üretilmesi ile ilgili bir toplantıydı ve gayet verimli geçen bir toplantı oldu. Genel Başkanımızda bunlarla ilgiliydi. 2019 Yerel seçimlerine yönelik bir hazırlık toplantısı diyebiliriz. Seçimlere yönelik aldığımız kararlarında CHP’nin seçim çalışmalarında toplumumuz elbette görecek” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş