havadurum

"Çalışmaların fiilen başlamasını diliyoruz"

1554
Gelibolu`ya doğalgaz gelmesi için bir süredir imza kampanyası başta olmak üzere çalışmalar yürüten Gelibolu`ya Doğalgaz İstiyoruz Sivil İnsiyatifi taleplerini iletmek üzere Çanakkale`de temaslarda bulundu. Betül Pestil Foça, Jülide Gencay Fincancı, Atıl Yavuzerler, Birol Taş ve Serdar Azak`tan oluşan Gelibolu`ya Doğal Gaz İstiyoruz Sivil İnisiyatif heyetine AKP Gelibolu ilçe meclis üyesi Hakan Durav ve MHP Gelibolu İlçe yönetim kurulu üyesi Hüseyin Bilici`de eşlik etti. AKSA Çanakkale Gaz A.Ş. Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli ve ardından Vali İlhami Aktaş ile ilgili görüşmelerde bulunan insiyatif üyeleri, gazetemiz Çanakkale OLAY`ıda ziyaret ederek yaptıkları açıklamada görüşme amaçlarını ve taleplerini aktardılar. Gelibolu`da doğalgaz olmaması sebebi ile ilçe halkının kömürden boğulması ve zehirlenmesine karşı insiyatifi kurduklarını belirten Azak, kendilerine çizdikleri yol haritasında konuyla ilgili temas ve çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Şu ana kadar kurumlar ve şirketler arasında herhangi bir anlaşma sağlanamadığını belirten Azak, birçok belde de dahi çalışmalar başlarken, Çanakkale`nin en büyük 3`üncü ilçesi Gelibolu`da ne yazık ki hiçbir çalışmaya başlanmadığını söyledi. Azak; "Bu görüşmeler ve kamuoyunun desteği ile AKSAGAZ ile belediye arasında biran önce görüşmelerin yapılması ve çalışmaların fiilen Gelibolu`da başlamasını diliyoruz" dedi. 
"Tıkanan süreci aşmaya çalışıyoruz"
Azak açıklamasında; "Uzun yıllardır Gelibolu`da doğalgazın olmaması ve Gelibolu halkının kömürden boğulması ve zehirlenmesine karşı, doğalgaz getirebilmek için 25-30 kişi bir araya geldik ve adımızı da Gelibolu`ya Doğalgaz İstiyoruz Sivil İnisiyatifi koyduk. Kendimize bir yol haritası çizdik. Birinci aşamada belediye başkanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı, ticaret, sanayi ve esnaf odası başkanlıkları ile görüştük. Yine 4 siyasi partinin ilçe başkanlıklarını ziyaret ettik. Herkesten doğalgaz gelmeli talebini aldık. İkinci aşamada ıslak ve sanal imza kampanyası başlattık. 4 bin 334 ıslak imza ve 2 bin 455 sanal imza ile beraber 6 binden fazla imza toplandık. 3`üncü aşamada Çanakkale görüşmeleri için buraya geldik. İlk aşamada AKSAGAZ müdürü, ikinci aşamada Vali bey ve sonrasında hem CHP`li hem AK Partili milletvekilleri ile görüşüp tıkanan süreci aşmaya çalışacağız" dedi. 

"Beldeler plan dahilinde, Gelibolu değil"
Kamuoyunun desteği ile çalışmaların başlamasını dilediklerini belirten Azak; "Edirne`ye bağlı Keşan, Tekirdağ`a bağlı Şarkköy, tam karşıda Biga, Lapseki ve il merkezimizde doğalgaz var ancak bizde doğalgaz yok. Biga ve Çan`dan sonraki 3`üncü büyük ilçeyiz buna rağmen doğalgazı olamayan ilçelerden bir tanesiyiz. Çardak, Karabiga, Geyikli gibi beldeler dahi doğalgaz dağıtım planı içerisine alındı, bizde ise hala plan dahiline alınmadı. Henüz AKSAGAZ ile BOTAŞ arasında bir sözleşme yok. AKSAGAZ ile belediye arasında görüşmeler var ancak anlaşmalar ortada anlaşma yok. Ne AKSAGAZ-BOTAŞ arasında ne de AKSAGAZ ile belediye arasında herhangi bir anlaşma yok. Ortada somut şeyler yok. Ancak bu görüşmeler ve kamuoyunun desteği ile AKSAGAZ ile belediye arasında biran önce görüşmelerin yapılması ve çalışmaların fiilen Gelibolu`da başlamasını diliyoruz. Kömür kullanan en büyük ilçe olmamıza rağmen hava kalitesi ölçü istasyonu yok bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nü zorluyoruz" dedi.
(Eren Aşnaz) 

 

Paylaş