havadurum

"Çanakkale'nin menfaati için yine bir arada olacağız"

1237

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimleri sürecinde seçim güvenliğini oluşturmak için kurulan Millet İttifakı’nın seçimlerin gerçekleşmesinin ardından sona erdiği açıklandı. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu üyeleri İyi Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. CHP’li heyet İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. İl Başkanları ziyaretin seçimsürecindeki ittifak dolayısı ile teşekkür mahiyetinde olduğunu ve seçim sürecinde her iki partinin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını söylediler. İl Başkanları, gazetecilerin, ‘ittifak yerel seçimlerde de olabilir mi?’ sorusuna,‘İttifak olup olmayacağını Genel Merkezlerin belirleyeceğini, ancak;‘Çanakkale’nin menfaatine olan her durumda orta hareket edecekleri’ cevabını verdiler.

 
“Millet ittifakında da İyi Parti büyük bir görev üstlendi”
Herkesin ortak amacının yeniden parlamenter sitem olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Güneşhan; “24 Haziran seçimleri bağımsız siyasi partilerin değil ittifakların yarıştığı bir seçim oldu.Millet ittifakı partileri büyük bir görev üstlendi.Hepimizin ortak amacı Türkiye’yi yeniden demokratik parlamenter sisteme taşımaktır.Kendi menfaatimizi düşünerek değil ülke menfaati için çalıştık.Biz, Çanakkale’de Millet ittifakı olarak açık ara birinci olduk.Bunda İyi Parti’nin çok büyük katkısı var.Verdikleri emekten dolayı da teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Öncelikle söz konusu Çanakkale ise, Türkiye ise yine bir araya gelebiliriz. Ortak eylemlerde bulunuruz.Hatta Çanakkale ve memleketin geleceği söz konusu ise Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi,İyi Parti gibi tüm partilerle fikir alışverişinde bulunuruz” dedi.
 
“Biz, 2 ayrı partiyiz”
İyi Parti İl Başkanı Varol ise; ‘Seçim sürecinde il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla olsun güzel çalışmalar yaptık.Seçimler için ancak hayırlı olsun diyorum söyleyebileceğim başka bir şey olmuyor.Önümüzde belediye seçimi var ve karşımızda da büyük güçler var.Bunları aşmak için yine birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.  Yerel seçimler konusunda bir ortaklık Genel Merkezler bazında konuşulacak bir şey. Yerelde bizim bir fikrimiz olması şu an mümkün değil. Genel Merkezler ittifak yaparlarsa buna uyarız. Yapmazlarsa seçimlere ne şekilde girilecekse o şekilde gireriz. Biz 2 ayrı partiyiz. Bu sadece seçim güvenliği için bir araya gelinmiş bir yapıydı. Seçim bitince de ittifak bitmiş oldu. Bundan sonra her seçim için her türlü demokratik yol herkese açık. Bunun kararını verecek olan yerelde bizler değiliz. Bu yüzden herkes kendi demokratik mücadelesine devam edecek” şeklinde konuştu.   (Eren Aşnaz)
Paylaş