havadurum

"Çanakkale'ye hizmet etme gururunu sürdüreceğiz.."

857

 24 Haziran seçimlerinden sonra YSK’nın kesinleşen sonuçlarıyla birlikte seçilen Milletvekilleri, mazbatalarını aldılar. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, partililerle beraber YSK’ya giderek mazbatalarını aldılar. Vekiller mazbatalarını almalarının ardından Adliye önünde kalabalık bir şekilde kendilerini bekleyen partililere hitap ettiler. AKP yeni dönem Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu, yaptığı konuşmada seçim süreci boyunca herkes için çalıştıklarını belirterek, seçimden sonrada herkesin Milletvekili olarak Çanakkale için çalışacaklarını söyledi. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Turan ise Çanakkale’ye hizmet etmeye devam etmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Birçok ilçede ve Çanakkale genelinde birinci parti olduklarını dile getiren Milletvekili Turan; “Seçim çalışmalarına başlarken ‘Çanakkale’de birinci olmazsak bırakırız’ dedik ve sonuç olarak Çanakkale’de birinci parti olduk” dedi. Çanakkale merkezde ise neden birinci parti olamadıkları sorusunu yönelten Turan; “Çanakkale’de CHP’ye oy veren hemşerilerime saygı duymakla beraber ‘lütfen aynaya bakın’ diyorum. 10 ilçede birinciyiz, Çanakkale’de birinciyiz, Türkiye’de birinciyiz ama nasıl oluyor da merkezde birinci olamıyoruz?” dedi. Milletvekili Turan, bugünden sonrada Çanakkale için büyük bir gururla hizmet edeceklerini söyledi. 

 
“Yarın yeminimizi edeceğiz ve ‘Durmak yok yola devam’ diyeceğiz”
24 Haziran’dan önce ‘Çanakkale’ye kadın eli değmeli’ dediklerini ifade eden Jülide İskenderoğlu, 25 Haziran sabahı da vatandaşların kendilerine teveccüh gösterdiğini belirterek; “Üyeden, Belediye başkanına tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bugün benim olduğum biz, Milletvekili koltuğu, benim değil teşkilatın koltuğudur. Biz, her zaman nasıl çalıştıysak bundan sonra da öyle çalışmaya devam edeceğiz. Gece gündüz, çalışacağız. ‘Çanakkale’ye bir kadın eli değmeli’ dedik, 24 Haziran sabahı da Çanakkaleli hemşerilerimiz bize teveccüh gösterdiler. Daha güzel günlerde Çanakkale’de Grup Başkanvekilim Bülent Turan’la birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün tarlada biber diken kardeşimden şeftali toplayan kardeşime, emekçilerimize, sanayide çalışan kardeşlerimizden iş insanlarımıza kadar herkesin hizmetkarıyız. Onun için 24 Haziran günü AK Parti’de Milletvekili Adayı olduk bugün de mazbatamızı aldık. Yarın yeminimizi edeceğiz ve ‘Durmak yok yola devam’ diyeceğiz. Bugün bize oy vermeyen kardeşlerimiz için daha çok çalışacağız ve 5 yıl sonra onlardan da oy alacağız. 5 yıl sonra herkes AK Partili olacak” dedi.  

“Çanakkale, Adnan Menderese gösterdiği vefayı bugün bize gösterdi”
Bugünlere kolay gelmediklerini söyleyen Bülent Turan; “Değerli Çanakkalelileri, süreci hep beraber yaşadık. ‘Döner, geliyorlar gider’ dediler ama yola çıkarken bir şey söyledik. ‘Biz, öldüğümüzde mezarımızın olacağı topraklar buralar, buraya hizmet etmekten şeref duyuyoruz, son güne kadar tüm Çanakkale’ye hizmet etmek en büyük gururumuz’ dedik ve bugün de aynı heyecanla devam ediyoruz. Biz, bugünlere kolay gelmedik. 1950’lerde Çanakkale’de yüzde 62 alan Demokrat Parti, Türkiye’de bir beyaz devrim yaptı. Başbakan Menderes’i çok büyük oy almalarına rağmen astılar. Ancak Çanakkale, vefalıdır. İlk demokratik seçim olduğunda Demokrat Parti’ye tekrar yüzde 55 gibi büyük bir oy vererek bir anlamda asılan Başbakanına olan vefa borcunu ödemiş oldu. Çanakkale, farklı bir yer. Çanakkale, şehitlerin emaneti olan bir yer. Çanakkale, milli başkentimiz, Cumhuriyetimizin ön sözü. Çanakkale, o yüzden her dönem demokrasinin yanında, her dönem hizmetin yanında her dönem milli menfaatleri gözetenlerin yanında oldu. Çanakkale, bu seçimde de kendi üzerine düşen görevi yapmış oldu. 27 Mayıs 1960 örneğinden sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi olduğunda meydanlara ilk çıkan illerin başında Çanakkale geldi” dedi. 
 
“Her yerde birinci partiyiz ama neden Çanakkale Merkezde birinci değiliz?”
Çanakkale’nin birçok ilçesinde, Çanakkale genelinde ve Türkiye’de birinci parti olduklarını söyleyen Turan, basın mensuplarına neden Çanakkale Merkez’de birinci olamadıkları sorusunu yönelterek; “Seçim çalışmalarına başlarken ‘Çanakkale’de birinci olmazsak bırakırız’ dedik ve sonuç olarak Çanakkale’de birinci parti olduk. Bizi burada yalnız bırakmayan vatandaşlarımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Seçmenin kararı baş tacıdır. Ortak akıl diye bir şey vardır. Türkiye’nin bir numaralı partisi AK Partidir, Çanakkale’nin bir numaralı partisi açık ara AK Partidir. Ancak onlarca ilçede birinci olurken maalesef Çanakkale merkezde birinci olamadık. Çanakkale’de CHP’ye oy veren hemşerilerime saygı duymakla beraber ‘lütfen aynaya bakın’ diyorum. 10 ilçede birinciyiz, Çanakkale’de birinciyiz, Türkiye’de birinciyiz ama nasıl oluyor da merkezde birinci olamıyoruz? Bizim kusurumuz vardır eyvallah, teşkilatın kusuru vardır, eyvallah ama ters yola giren bir anlamda fıkralara konu olan ‘Temel’ hikayesindeki gibi aynaya bir bakın. Mezbahası yok, hali yok, temizliği yok, park yok, yol, yok. Bunlar,  Çanakkale’de neden birinciler? Bunu sormak bizim hakkımız. Biz, her yerde birinciyiz ama neden merkezde birinci değiliz” dedi. 
 
“CHP gizli ittifak yaptı”
CHP’ye eleştirilerde bulunan Turan; “Cumhurbaşkanımız bugün, ‘terörle arasına mesafe koyamayan partilere destek veren ana muhalefet’ dedi. 5 dakika sonra Muharrem ince ‘İspat et’ dedi. Ben de Çanakkale Adliyesinden haykırıyorum. İspatı, Demirtaş’ın 6 bin aldığı oy ile HDP’nin aldığı 14-15 bin oyun gerekçesi gizli ittifaklar. Batman, Siirt, Mardin, Hakkari, Şırnak gibi doğu illerinde HDP’nin oyu düştü ama Beşiktaş’ta, Kadıköy’de, Bakırköy’de HDP’nin oyu artı” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş