havadurum

"Çanakkale CHP'li kenttir algısı doğru değil"

948

 AKP Merkez İlçe Başkanlığının yeni yönetim kadrosu, basınla tanışma toplantısı düzenledi. Truva Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız ile yeni yönetim tam kadro yer aldı. Yeni Yönetimin kendisini ve görevini tek tek basına tanıttığı toplantıda değerlendirmede bulunan Yıldız; “20 Ekim’de kongremizi gerçekleştirdik, ardından da görev dağılımını yaptık. AK Parti’de kurumsallaşma adına önemli adımlar atıyoruz. Genç, dinamik ve Çanakkale sevdalısı bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz. Bunun yanında tecrübeleri ile genç arkadaşlarımıza yön verebileceğine inandığımız arkadaşlarımız aramızda yer alıyor. Biz bu görevleri salt siyasal görevler olarak görmüyoruz. Milletimize hizmet etmek için, Çanakkale ve evlatlarımıza hizmet etmek için bir araç görüyoruz. Bunların geçici görevler olduğunun bilincindeyiz. Görevimiz bittiğinde Çanakkale’de ve hemşerilerimiz tarafından hayırla yâd edilmek istiyoruz. Çanakkale sokaklarında gezerken; AK Parti Merkez ilçe olarak, siyasetçi olarak katkımız oldu demek istiyoruz” dedi.

 
“Çanakkale merkezde başarı sağlayamadık”
AKP iktidarı süresince Çanakkale Merkezde beklenen başarıyı elde edemedikleri ve bu durumla ilgili çözüm önerileri olduğunu belirten Yıldız; “Biliyorsunuz Ak Parti olarak Çanakkale’de birinci partiyiz. Merkezde ise, Çanakkale genelinde yakaladığımız başarıyı yakalayamadık. Merkezde arzuladığımız oy oranına ulaşabilmiş değiliz. Ama biz bu konuda inançlıyız; Çanakkale’deki sorunun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bununla da ilgili çözüm önerilerimiz var” dedi.
 
“Merkez sağ oyları sandığa yansıtmayı düşünüyoruz”
Çanakkale’nin CHP’li bir kent olduğu algısının yanlış olduğu, Çanakkale’nin aslen merkez sağ bir anlayışta olduğunu söyleyen Yıldız; “Çanakkale CHP’li bir kenttir algısını kesinlikle kabul etmiyoruz. Çanakkale hem Adalet Partisi, hem de Demokrat Parti döneminde 6’da 6, 8’de 8 milletvekili çıkartmış bir şehirdir. ANAP ve Doğru Yol Partisi 4’te 4 milletvekili çıkartmışlardır. Özetle Çanakkale, muhafazakâr merkez sağ bir şehirdir. İnşallah önümüzdeki seçimde Ak Parti olarak bunu oylara ve sandığa yansıtmayı hedefliyoruz” dedi.

“Belediyede başarı sağlayacağız”
 Çanakkale Belediyesi’nin şu ana kadar başarı sağlayamadığı ve kendilerinin yerel yönetime gelerek başarı sağlayacaklarını iddia eden Yıldız; “CHP, Çanakkale’de yerel idare anlamında da sınıfta kalmıştır. Değişim artık gerekli ve kaçınılmazdır. Bu sadece bizim siyasi hedefimiz değil; aynı zamanda sokakta iletişim halinde olduğumuz halkında beklentisidir. CHP özellikle son genel seçimden sonra yerel iktidar olmasına rağmen bir çöküş sürecine girmiştir. Çanakkale’de ki bu çaresizliği şehrin her alanındaki yetersizliklerin çaresi, çözümü AK Belediyeciliktir, AK Parti’dir. İnşallah bu ekipte bunun altından fazlasıyla kalkacak bir ekiptir” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş