havadurum

"Çanakkale halkını temsil edeceğiz"

736

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ilk Belediye Meclisi Toplantısı 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşti. Mecliste, 19 üye ile CHP Grubu çoğunluğu sağlarken, 7 üye ile AKP Grubu ikinci parti grubunu oluşturdu.  İyi Parti 3, MHP ise 2 üye ile meclis grubunda yer aldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılış konuşması ile başlayan meclis toplantısı, Grup Başkanvekillerinin tebrik ve başarı dileklerini sundukları konuşmaları ile devam etti. İlk Meclis Toplantısı’nda Divan Başkanvekilliği, Divan Katip üyeliği, Encümen ve Komisyon üyelikleri oylanarak belirlendi.  Konuşmasında halkın oyları ile gelen tüm üyeler için başarılı bir dönem geçmesini dilediklerini belirten Başkan Gökhan; “Hepimizi Çanakkale halkının oyları ile seçildik. Dolayısı ile hepimiz istisnasız Çanakkale halkının tümünü temsil ediyoruz. Seçimlere siyasi parti temsilcisi olarak katıldık ama, seçimler bittikten sonra burada hepimiz Çanakkale halkının tamamının temsilcisi olarak görev yapacağız” dedi. Daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Meclis Başkanı olarak görev yapacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Burada sadece CHP’nin değil, İyi Parti ve MHP’li üyelerinde başkanıyım. Burada bir partili sıfatım bulunmamaktadır” dedi. Başkan Gökhan, Meclis üyelerine toplantı yapısı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

  
“Burada tüm üyelerin başkanıyım”
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ülgür Gökhan,  ilk meclis konuşmasında; “31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Meclisimizin ilk oturumunu açıyoruz. Hepimize ayrı ayrı başarılar diliyor ve tebrik ediyorum. Hepimiz Çanakkale halkının oyları ile seçildik. Dolayısı ile hepimiz istisnasız Çanakkale halkının tümünü temsil ediyoruz. Seçimlere siyasi parti temsilcisi olarak katıldık ama, seçimler bittikten sonra burada hepimiz, Çanakkale halkının tamamının temsilcisi olarak görev yapacağız. Bu bakımdan geçmişte de olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ben Meclisin Başkanıyım. Burada sadece CHP’nin değil, İyi Parti ve MHP’li üyelerinde başkanıyım. Burada bir partili sıfatım bulunmamaktadır. Dolayısı ile bu noktada meclisimizi canlı yayın olarak yayınlıyoruz. Ona göre burada her türlü söylem ve davranışımız, Çanakkale halkı tarafından yakından izleniyor. Burada yoğun bir izleyicimiz var. Bu bakımdan şeffaflık ilkemiz gereği bunu yapıyoruz.
  
“Çok renkli ve sesli bir meclis olacağını düşünüyorum”
Başkan Gökhan; “Bu meclisimiz 4 partinin temsil ettiği bir meclis CHP, Adalet ve Kalkınma Partisi, İyi Parti ve MHP mecliste temsil görevini yapıyorlar. Oturma düzenimizi ona göre yaptık. Meclis başladığı noktada ben son bir ayın değerlendirmesini yapıyorum. Daha sonra partilerin Grup Başkanvekillerine söz veriyorum. Onlarında bir ay içerisindeki kentle ilgili değerlendirmelerini almış oluyoruz. Bunda sonrada normal gündemlerimize devam ediyoruz.   4 siyasi patiden oluşan bir meclis olmasının çok renkli ve sesli bir meclis olacağını düşünüyorum” dedi.  
 
“Vekiller ve üyeler kapalı oylama ile belirlendi”
Toplantı,  Divan Başkanvekilliği, Divan Katip üyeliği, Encümen ve Komisyon üyeliklerinin oylanarak belirlenmesi ile devam etti.  Çanakkale Belediye Meclisi’nde yapılan kapalı oylama sonuçlarında; ‘Meclis Başkanvekilleri,-Berkay Güzel-Bilge Şimşek, Divan kâtip üyeleri Fatma Kaynaş-Kanber Koç-Birten Sarıbaş- Gülay Güney Sarıkaya, Encümen Üyeleri Özden Çetin- Egemen Ergun- Süleyman Canpolat’ olarak belirlendi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş