havadurum

"Çanakkale için daha çok çalışacağız"

573

 Vali Orhan Tavlı ile AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD)`ın konuğu olarak katıldıkları toplantıda ekonomiye dair konuşma yaptılar. Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu tarafından hafta sonu gerçekleşen ÇASİAD ile Gündem Toplantısı Kolin Hotel`de yapıldı. Derneğin ÇASİAD ile Gündem toplantısına Vali Orhan Tavlı, Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve ÇASİAD üyeleri yoğun katılım sağladı. ÇASİAD ile Gündem Toplantısının açılış konuşmasını yapan Semih Başaran; “ Geleneksel hale gelen 36.sını yaptığımız ÇASİAD ile Gündem toplantılarımızda Çanakkale kamuoyunu tarafsız bir gözle bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Çanakkale`nin yatırımları, geleceği ve ekonomik durumunu karşılıklı fikir alışverişi yaparak değerlendireceğiz” dedi. Konuşmasında Çanakkale`nin önemine değinen ÇASİAD Başkanı Semih Başaran birlik ve beraberliğe önem verdiklerini söyleyerek yoğun programları arasında zaman ayırarak katılım sağladıkları için Vali Orhan Tavlı`ya ve Milletvekili Bülent Turan`a teşekkür etti.

“Amacımız yaşadığımız kentin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaktır”
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran`ın konuşması ardından konuşan AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Bizim amacımız yaşadığımız kentin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaktır. Derneklerimiz ve STK`larımızın amacı da hemşerilerine ve topluma bir şey katabilmek ve bulundukları kente katkı sunmaktır. Çanakkale`nin sorunlarının çözümü ve daha iyi hizmet alma noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu amaçla Çanakkale`ye hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık getirdiği, ürettiği proje, öneri ve talepleri çalışma programlarımıza ve planlarımıza alınacaktır. 18 Mart 2022’de tamamlanacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü pazarlara olan mesafeyi kısaltarak Çanakkale’nin tarım ve ticaretine büyük bir katkı sağlayarak tarihi kültürel ve doğal güzelliklere sahip Çanakkale’nin turizmine büyük bir canlılık getirecektir. Biz buranın tarımıyla, tarihiyle, turizmiyle her alanda büyümesini istiyoruz. Sadece bir alanda çalışmalar yapmak yerine her alana kontrollü bir şekilde yatırımların yapılması için gayret gösteriyoruz. Tarihi alanlarımızı restore ederken özüne uygun bir şekilde planlıyoruz. Çanakkale her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu için tarım alanlarını korumak adına 7 ovamızı SİT alanı ilan ettik. Buralarda yeni yerleşim yeri imkanı olmayacak. Bir tarafı kalkındırırken, diğer tarafa zarar vermek istemiyoruz. Şu anda Çanakkale’yi  Ar-Ge ve inovasyon şehri yapma yolunda önemli bir proje olan Teknopark’ın çalışmaları devam ediyor. Teknopark’ın Avrupa’ya açılan inovasyon kapısı olacağını düşünüyoruz. Çanakkale konumu itibariyle ulaşım anlamında önemli bir noktada bulunuyor. Bu yüzden buradaki her bir teknolojik gelişmenin geniş açıdan etki bulacağına inanıyoruz. Çanakkale Ezine Gıda OSB ile Çanakkale’miz tarımda fark oluşturacak ve ülkemizin parlayan yıldızı haline gelecektir. Çanakkale`mizin tarımsal üretimini geliştirecek, tarımsal ürünlerimize kalite katacak bu mega projemiz, bir global projedir. Gıda OSB tamamlandığında çiftçilerimiz artık işletme sahibi olarak piyasaya girip aracısız bir şekilde mallarını satabilecekler. Buradan iş dünyasına sesleniyorum; kentin ekonomide ve diğer alanlarda başarılı olması için ortak iş yapma kültürünü geliştirmek adına güç birliği anlayışıyla bir araya gelin ortak işletme kurun! Burası Türkiye’nin en güzel şehri. İnsanı anlayışlı, havası temiz. O yüzden buraya olan borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Daha çok çalışacağız”  dedi.
 
“Sanayici ve iş insanlarına kapımız her zaman açık”
Milletvekili Bülent Turan`ın ardından konuşan Vali Orhan Tavlı Çanakkale`nin genel durumundan övgüyle bahsetti. Çanakkale`nin kalkınmasına destek olan tüm sanayici ve iş insanlarına kapılarının her zaman açık olduğunu bildiren Vali Tavlı, her türlü problemlerinin çözümünde sanayici ve iş insanlarının yanlarında olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından sohbet havasında geçen toplantı sonrası Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇASİAD üyelerinin ve katılımcıların sorularını yanıtlayarak "ÇASİAD ile Gündem" Toplantısına katılan konuklar ile birlikte hatıra resmi çektirdiler. 
(Atilla Akın)
Paylaş