havadurum

"Çocuklarımız için bir araya gelelim"

351
Çanakkale Esenler halkı tarafından oluşturulan Esenler Dayanışma Komitesi okullarda yaşana sorunların çözümü için çağrıda bulundu. Yüz yüze eğitimin başlaması ile çocukların okul sevincini yaşamadan yeni vaka sorunları ile karşı karşıya kalındığı belirtilen açıklamada gereken önlemlerin biran önce alınması için vatandaşlara çağrı yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü`ne "Hangi önlemi nasıl aldınız? Okulların neredeyse tamamında yardımcı hizmet personeli eksik. Tamamlamak için neyi bekliyorsunuz? Yoksa işçiye verecek paranız kalmadı da bizden mi saklıyorsunuz? Okulların açılacağı tarihi mi unuttunuz? Okul sınıflarının mevcudundan haberiniz var mı?" sorularının yöneltildiği açıklamada Esenler halkına; "Alınması gereken tüm önlemlerin alınmasını sağlayalım. Önce okullarımızda yaşanan sorunların çözüm bulmasını, çocuklarımızın yüzlerinin gülmesini sağlayalım..." çağrısı yapıldı. Açıklamada; "Merhaba Sevgili Esenler Halkı, biz Esenler`de yaşayan Çanakkaleliler olarak uzun zamandır mahallemizde yaşanan sorunlara dair dayanışma örgütlemeye çalışan Esenler Dayanışma Komitesi üyeleriyiz. Esenlerin sorunlarının yabancısı değiliz ve sorunlara çözüm bulmak için dayanışmayı örgütlemeye örgütlü mücadeleyi büyütmeye kararlıyız" denildi. 
 
"Pandemiden en çok etkilenen çocuklar oldu"
Pandemiden en çok etkilenenin çocuklar olduğu belirtilen açıklamada; "Okullarından, arkadaşlarından uzunca bir süre ayrı kaldılar, eğitim öğretim yapboz tahtasına döndü. Tüm önlemleri aldığını iddia eden Milli Eğitim Bakanı, vaka artışlarına çözümü çocukları okullardan uzak tutarak bulacağını sandı. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması, okulların yeniden açılması çocuklarımızı ve bizleri oldukça heyecanlandırmıştı ki üzerinden 1 hafta geçmeden bin bir sorunla boğuşmaya yeniden başladık. Sevgili Esenler halkı; sizler de çok iyi biliyorsunuz ki mahallemiz okullar bölgesi olarak bilinmekte ve birçok okula ev sahipliği yapmaktadır. Çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu bölgemizde yer alan kreşlerden tutun ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretimlerini sürdürmekte. Hepimizin evde konuştuğu şeylerin başında okullarda yaşanan sorunlar geliyor. Artık buna bir tepki vermenin vakti geldi. Çocuklarımızın daha fazla yıpranmasına, zarar görmesine, okulların bunca eksiklik sebebiyle yeniden kapatılmasının konuşulmasına tahammülümüz yok, kaybedecek zamanımız hiç yok" denildi. 
 
"Hangi önlemi nasıl aldınız?"
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne soruların yöneltildiği açıklamada; "Bakanlık düzeyinde önlem aldık diyorsunuz, hangi önlemi nasıl aldınız? Okulların neredeyse tamamında yardımcı hizmet personeli eksik. Tamamlamak için neyi bekliyorsunuz? Yoksa işçiye verecek paranız kalmadı da bizden mi saklıyorsunuz? Okulların açılacağı tarihi mi unuttunuz? Okul sınıflarının mevcudundan haberiniz var mı? Pandemi koşullarına uygun mu sınıf mevcutları? Yoksa bir sırada iç çocuğumuzu oturtmayı mı amaçlıyorsunuz? Giriş çıkış saatlerinde yaşanan kaosun önüne geçmek için aldığınız önlemler neler? Koltuklarınızdan kalkıp herhangi bir okulu ziyaret ettiğinizde göreceksiniz, biz her gün ağız ağıza çocuklarımızı teslim edip, teslim alıyoruz. Neredeyse 2 sene boyunca okulları tadilata sokmayarak veya bitirmeyerek amaçladığınız şey neydi? Şuan okullarda yaşanan kaos ortamına bu durumun çok büyük bir etkisi olduğunu umarım biliyorsunuzdur. Okullarımızda hijyen malzemesi yeteri kadar var mı? Yoksa bu sene de böyle gider mi diyorsunuz?" denildi. 

"Birlikte çözüm yolları bulalım"
Açıklamada son olarak; "Biz, Esenler Dayanışma Komitesi olarak mevcut sorunların neler olduğunu ve bu sorunlara dair mücadele etmez ve sesimizi çıkarmazsak çocuklarımızın yaşadığı sorunların katlanarak artacağını gayet iyi biliyoruz. Tüm Esenler Mahallesi sakinlerine buradan çağrıda bulunuyoruz; gelin çocuklarımızın yalnız olmadığını tüm Çanakkale`ye gösterelim, alınması gereken tüm önlemlerin alınmasını sağlayalım. Önce okullarımızda yaşanan sorunların çözüm bulmasını, çocuklarımızın yüzlerinin gülmesini sağlayalım. Sonra mahallemizin eksikliklerini birlikte tespit edelim, birlikte çözüm yolları bulalım ve birlikte mücadele edelim. Gelin Esenler Dayanışma Komitesine güç verin" denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş