havadurum

"Cumhurbaşkanını tehdit, milleti tehdittir"

700
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hukuk üstünlüğüne değinen Turan, "Hukukun üstünlüğüne inan insanlarız. Adaleti kendimiz için değil herkes için isteyen insanlarız. Karar hoşumuza gitmese de saygıda kusur etmeyen insanlarız. Bağırarak cumhurbaşkanını tehdit eden bir dili şimdiye kadar tercih etmedik. Partilerimiz kapatıldı, `Büyük tarih içersin de küçük bir noktadır` dedik. Cumhurbaşkanımıza şiir okuduğu için ceza verildi, zindana girmeyi bir görev bildik. Devlet adamlığı bu kadar ucuz olmamalı. Sözüne güvenmeyenler bağırır" sözlerine yer verdi.
 
"Sen mi durduracaksın?"
Turan sözlerine şu şekilde devam etti; "Buradan haykırıyorum, sen git, ağa baban gelsin. Bizi, Gezi iddiası durduramadı. Bizi, 17 Aralık iddiası durduramadı. Bizi, 27 Nisan iddiası durdurmadı. Bizi, 15 Temmuz iddiası, darbesi durduramadı. Sen mi durduracaksın, senden mi korkacağız? Bu davanın araştırmaları, belgeleri var. Hiçbirine hakim olmadan hakimlerimizi bu kadar tahkir eden, dahası `Cumhurbaşkanımızın talimatıyla verilen bir kararmış` diye izam eden bir dil aşağılık dildir. Yargı süreci daha bitmemiş. Sorsanız, `bağımsız yargı`, `hakim teminatı` derler. Siz hakimlere en büyük hakareti, tehdidi yapacaksınız, sonra da `hakim teminatı` diyeceksiniz" dedi.
 
"Hangi hesaplar içinde olduğunuzu biliyoruz"
Turan, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel`in açıklamalarına ilişkin, "Yanlarına HDP vekili almışlar, bir biri söz alıyor bir diğeri söz alıyor. Devlete hakaret eden, cumhurbaşkanını tehdit eden, savcıları olağanüstü ifadelerle tahkir eden bir CHP, bir HDP yarışı izledik. HDP ve CHP`nin hakaret yarışına girdiği mahkemedeki önündeki tiyatroda içerideki, malum ülkelerinde büyükelçileri var. Tablo ortada. Malum ülkelerin büyükelçileri ve HDP-CHP ortaklığı da bariz ortada. Siz neden 27 Nisan muhtırasında boğazınız patlarcasına bağırmadınız? Parti kapama gündeme geldiğinde `hukuka uygun değil` demediniz? Biz sizin neden sadece Kavala davasında bu kadar agresif olduğunuzu biliyoruz. Hangi hesaplar içinde olduğunuzu iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımızı tehdit milletimizi tehdittir. Demokrasi yoksulluğudur" dedi.
 
"Menderes`i hukuksuz idam ettiler"
Milletvekili Turan, "Biz sizi Menderes`i idam etmenizden biliyoruz. Elinizde imkan olsa siz yine başbakanları, cumhurbaşkanını idam eder, yetmez yağlı urganın parasını da ailesinden istersiniz. Menderes`i hukuksuz idam ettiler. Urgan parasını gidip aileden icra ile istediler. Gururla söylüyorum. Darbeci, ben bağırırım korkarlar tarzı anlayışı çok geride kaldı. Bu millet, 15 Temmuz`da nerede duracağını dosta, düşmana gösterdi. Daha fazla küçülmenize acıyoruz, üzülüyoruz" sözlerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Paylaş