havadurum

"Cumhuriyet kadını olarak ne mavi, ne beyaz diyorum"

771

 CHP Merkez İlçe Kongre takvimi yaklaşırken, Merkez İlçe Başkanlığı’na adaylık açıklamaları da devam ediyor. İlk olarak Çanakkale Belediyesi CHP Belediye Meclis üyesi Eczacı Ali Uyanık, CHP İl Binası önünde kalabalık bir basın açıklaması yaparak adaylığını açıklamış ardından belediye meclis üyeliğine istifasını sunmuştu. Uyanık’ın ardından Eğitim Sen eski Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ise ZMO Şube Başkanı Türker Savaş ile beraber yaptığı basın toplantısında CHP Merkez İlçe Başkanı olarak CHP içerisinde görev sorumluluk almak istediğini belirtmişti. CHP Merkez İlçe Başkanlığı için bir isim daha adaylığını açıkladı.  Kepez Belediyesi CHP’li Belediye Meclis üyesi Yüksel Özdemir, Aralık ayında yapılacak CHP Merkez İlçe Kongresi’nde CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Özdemir, adaylığı ile ilgili Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu.

 
“Tartışmalar ile CHP tüzel kişiliği yara aldı”
Adaylığı ile ilgili CHP’nin Belediye Meclis üyesi olarak son dönemde delege seçimlerinde yaşanan ve kamuoyuna da yansıyan konulardan rahatsızlık duyduğunu belirten Özdemir; “Bu konuda, CHP tüzel kişiliğinin yara aldığını düşünüyorum. Biz, CHP’lilerin bunu hak etmediğini düşünüyorum. Önümüzde de yerel, genel seçimler gibi siyaseten çok önemli bir süreç var. Köy Enstitülü bir anne babanın kızı olarak, bir eğitimci, bir Cumhuriyet kadını, Atatürk kızı olarak ben ‘ne mavi, ne beyaz’ diyorum. Ve CHP’li arkadaşları, yoldaşları kucaklamak adına Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı koyuyorum” dedi.
 
“CHP’de ayrıştırma olmamalı”
Bütünü kucaklamak adına ayrıştırma olmaması gerektiğini belirten Özdemir; “Çünkü insanlar ayrıştırılmamalı, kurulaştırılmamalı, ötekileştirilmemeli. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Hepimiz bir ulu çınarın çocuklarıyız. Ulu çınar gövde bizde gölgesi ve dallarıyız. Dolayısı ile ne mavi ne beyaz bütünü kucaklamak adına, herkesi kucaklamak adına ben Merkez İlçe Başkanlığı’na adaylığımı koyuyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş