havadurum

"Cumhuriyet miras değil, çocuklara borcumuzdur"

783
TBMM’nin 98`inci yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Belediye Başkan Vekili İbrahim Can Ergun ile AKP, CHP, İyi Parti ve birçok STK Yönetici ve temsilcileri katılım gösterdiler. Milli Eğitim Müdürü Özkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Törende konuşma yapan Özkan;  "23 Nisan milletimizin bağımsızlığına giden yolun, Anadolu`nun dört bir yanının demokrasi meşalesiyle aydınlatıldığı, vatan sevgisinin, bağımsızlık özleminin, bayrak aşkının doruğa ulaşarak, kurtuluşu işaret ettiği, bağımsızlığa kast edenlere karşı milletimizin nasıl bir ve beraber olacağını yedi düvele gösterdiği, halkın, milletin, ulusun, yönetimine katılma yetkisini nasıl kullandığı gündür" dedi. 
 
Minikler gün boyunca bayramlarını kutladılar
Çelenk sunma töreninin ardından Morabbin Park’ta 23 Nisan Çocuk şenliği açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kordon Boyunda çocuklar için yapılan eğlence yerlerinde minikler bayramlarının tadını çıkarttılar. Valilik Binası önünde minikler renkli boyamalar yaparken, Morabbin Park’ta yapılan çocuk şenliğine İl Milli Eğitim Müdürü Özkan’da katıldı. Gün boyunca süren şenlikte, farklı okullardan minikler, müzik, şiir ve dans gösterileri yaparak bayramlarını kutladılar.
 
Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşku ile kutlandı. Kentli çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 98’inci yıldönümü olan ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği gün olan 23 Nisan’da düzenlenen şenliklerle eğlenerek günün tadını çıkarttılar. Çanakkale Belediyesinin de her yıl düzenlediği ’23 Nisan Tahta At Çocuk Şenlikleri bu yıl da coşku ve heyecan ile kutlandı. Her yıl, Halk Bahçesi ve Özgürlük Parkı Çay Bahçesinde düzenlenen etkinlikler bu yıl, Barış Kordonu (Yeni Kordon) ve Özgürlük Parkı Çay Bahçesinde yapıldı. Çanakkale’nin en genç Belediye Başkanvekili İbrahim Can Ergun ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Barış Kordonunu ziyaret ederek 23 Nisan’ı çocuklarla birlikte kutladılar. Burada çocuklara hediyeler veren Ergun ve Ünüvar,  çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kordon Boyunda düzenlenen etkinliklerinin yanı sıra Çanakkale Belediyesi de stant açarak çocuklara hediyeler dağıttılar. 
 
Bugün, çocukların günü…
Çanakkale Belediyesinin Kordon Boyunda düzenlediği etkinliklere de katılan Başkanvekili Ergun ve Başkan Yardımcısı Ünüvar burada da çocuklarla bir araya geldiler. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da Kordon Boyundaki etkinliklere katılarak çocuklara hediye dağıtımına katıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından dağıtılan hediyeleri alan çocukların mutluluğu yüzlerinden okundu. Daha sonra Özgürlük Parkı Çay Bahçesinde düzenlenen etkinliklere katılan Ergun ve Ünüvar, burada çocukların özenle yaptığı resimleri ve hediyelik eşyaları incelediler. Özgürlük Parkı’nda çocuklarla bir araya gelen Başkanvekili Ergun ve Başkan Yardımcısı Ünüvar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar. Belediye yetkilileri gün boyu çocuklarla birlikte düzenlenen etkinliklere katılara, güzel bir günü paylaştılar. Etkinliklerde çocuklarla sohbet eden Başkanvekili Ergun ve Başkan Yardımcısı Ünüvar, gazetemiz Çanakkale OLAY’a günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar. 
 
“Cumhuriyet, bizim çocuklara olan borcumuzdur”
23 Nisan’ın hem demokrasi hem de geleceğin temsili anlamında çok büyük bir bayram olduğunu dile getiren Ergun; “Demokrasinin mihenk taşının, yani TBMM’nin açılışının 98’inci yılını coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu bayramı, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza hediye etti. Anlamı çok büyük bir bayram, hem demokrasi anlamında hem de geleceğimizin temsili anlamında çok büyük bir bayram. Çünkü 98 yıl önce bugün, egemenlik tek bir kişinin iradesinden alınarak, halkın iradesine verilmiştir. Cumhuriyet, bizim mirasımız değil, çocuklarımıza olan borcumuzdur. Bunu bu şekilden değerlendirip, çocuklarımızı geleceğe çok iyi bir şekilde hazırlayıp çocuklarımıza maddi manevi her türlü donanımı vermekle mükellefiz. Bu anlamda hem demokrasi bayramını hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 
“Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi bugünü önemli kılıyor” 
23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin yanı sıra egemenliğin tek adamdan alınıp halka verildiği bir gün olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar; “23 Nisanın en önemli anlamı ulusal egemenliğin saraydan alınıp TBMM’ye, tek adamdan alınıp millete verildiği gündür. Bunu da gelecek kuşaklara aktarılması için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk böyle bir vizyonla yol göstermiştir. Geleceğimizin garantisi, çocukların ve gençlerin bayramı, milli iradenin tecelli ettiği cumhuriyetin temsili olduğu bir gün, bu da bugünü çok daha anlamlı kılıyor. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
(Zeynep Kocaman- Oya Koyuncu)
Paylaş