havadurum

"Daha adil, daha mutlu bayramlar dileğiyle"

874

 CHP Çanakkale Örgütü, Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde bayramlaşma programında bir araya geldi. Bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma programına, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP’li üyeler katıldılar.  Bayramlaşmanın ardından, CHP il Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milletvekili Özgür Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından yapılan açıklamalarda, Çanakkaleli hemşerilerin ve ülkedeki tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladılar. 30 günlük Ramazan ibadetinin ardından Ramazan Bayramını buruk bir şekilde kutlandığı belirtilen açıklamalarda, Ramazan ayının yalnızca ibadet değil, aynı zamanda hak yememe günü olduğu ancak Ramazan ayında iktidar tarafından hak yendiği belirtildi. İslam ülkelerinin yoksulluk ve savaş içerisinde bir bayram kutladığı belirtilen açıklamada,  Türkiye’de de yoksulluğun her geçen gün arttığı belirtilerek, işsizlik ve yoksulluğun olmadığı, hak hukuk ve adaletin hakim olduğu daha güzel bayramlarda bir araya gelme temennisinde bulunuldu.

    
“Maalesef İslam dünyasında bayram coşkusunu yaşayamıyoruz”    
Bayramlaşmanın ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Sabrın, bereketin en yoğun olduğu Ramazan Bayramını hep beraber geçiriyoruz. Ramazan ayında birlik ve beraberlik içindeyiz. Adaleti kendine yol edinmiş, yoksulların her zaman yanında yer almış, her zaman hakkın ve hukukun yanında yer almış sevgili peygamberimizin dediği gibi; “Bayramlarımız bizlerin coşku içerisinde kutlayacağı en özel günlerdir”. Maalesef İslam dünyasında bayram coşkusunu yaşayamıyoruz. Bugün Müslümanlar birbirini öldürmekte, açlıktan dolayı ölmekte ve büyük yolsuzluk ve yoksulluk içerisinde bulunmaktadır. Bugün dünyada en çok katliamların ve ölümlerin olduğu bölgeler İslam ülkelerinin olduğu bölgelerdir. Dolayısı ile bu süreç hepimizi büyük ölçüde üzmektedir. İslam ülkeleri bu şartlar altında, kendi ülkelerinde yaşadıkları zor anları bilen Müslüman din kardeşlerimiz kendi doğduğu topraklardan ayrılarak daha huzurlu bir yaşam kurabilmek için batı ülkelerine göç etmektedirler. İslam ülkeleri böyle ancak Türkiye farklı mı? Maalesef Türkiye’de çok farklı değil. Ülkemizde de yoksulluk, yolsuzluk, fakirlik alabildiğince yoğun bir şekilde yaşanmakta. Geçtiğimiz yıl 1 milyon yurttaşımız işsizlik ordusuna katıldı. Resmi verilere göre 8 milyonun üzerinde işsiz yurttaşımız var. Bu sabah yüzbinlerce çocuk babasından anasında bayram harçlığı alamadan güne başladı. Yüzbinlerce çocuk bayram heyecanını yaşayamaz oldu. İşsiz kalan anne baba çocuklarına harçlık verememenin üzüntüsü içerisinde, kafalarını eğerek çocukları ile bayramlaşmak zorunda kaldı. Mevcut iktidar kendi iktidarını sürdürebilmek için inanılmaz yalanlar söylemekte, her türlü oyunu çevirmektedir. Milyonlarca inanın özgür iradeleri ile kullandıkları oyları ahlaksızca gasp etmektedirler.  Tüm bu olan bitene rağmen biz, milyonlarca insan olarak içinde bulunduğumuz durumdan çıkabilmenin yolunu biliyoruz. Biz, Atatürk ilkelerine bağlı olarak ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkartıp, çağdaş, demokratik ve laik bir ülke olması için çabalarımızı göstereceğiz. Gelecek günlerin çok güzel olacağına yürekten inanıyoruz. Daha mutlu, daha, huzurlu ve daha demokratik ortamlarda yaşadığımız nice bayramlar diliyorum” dedi.
 
“Bayram dolaysı ile daha çocuğu sevindirmemiz lazım”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “30 gün boyunca oruçlarımızı tuttuk. Allaha şükür hep beraber bugün Ramazan Bayramını kutluyoruz. Öncelikle tüm hemşerilerimizin ve yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum ve esenlik içerisinde geçirmelerini diliyorum. Ancak maalesef yoksulluk İslam ülkelerinde ve Türkiye’de artıyor. Burada, bu bayram dolaysı ile daha çocuğu sevindirmemiz lazım. Ailelere destek olmamız lazım. Çanakkale en yaşanabilir kent ve en mutlu kent olarak tespit edildi. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Çanakkaleli hemşerilerimizle bu bağlamda bayramı mutlu ve mesut bir şekilde tamamlarlar diye düşünüyorum” dedi. 

 “Müslümanlığın olmazsa olmaz kurallarından biri de kul hakkı yememektir”
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Tüm Çanakkale halkının Ramazan Bayramını kutluyorum. Güzel kutsal bir ayı hakkı ile yerine getirmek için ibadetimizi yaptık. Müslümanlığın olmazsa olmaz kurallarından biri de kul hakkı yememektir. Maalesef bu iktidar kul hakkı yedi. Sayın Ekrem İmamoğlu ve onun nezdinde milyonlarca kişinin verdiği oyları gasp ederek hak yediler. İnşallah buna en güzel cevabı 23 Haziran’da İstanbullu seçmenlerimiz verecektir. Ben bir kez daha Çanakkale halkının bayramını kutluyorum. Özgürlüklerin ve barışın kenti Çanakkale’de herkese sevdikleri ile güzel ve mutlu bir bayram diliyorum. Her şey çok güzel olacak diyorum” dedi.
  
“En yaşanabilir ülkede bayramlar görmeyi diliyoruz”
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; “Ülkenin en sıkıntılı zamanlarında biz yine bir arada olmayı dayanışma içerisinde olmayı, Çanakkale’nin yaşam kalitesi en yüksek yer olması çok güzel. Ancak bu bize yetmiyor. Bu ülkenin en yaşanabilir ülke, yaşam kalitesi en yüksek ülke olmasını sağladığımız bayramlarda yine beraber olmak istiyoruz. Çanakkaleli hemşerilerimizin ve halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.
 
“Bayram birlik ve beraberlik günüdür”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Bayram birlik ve beraberlik günüdür.  Ramazan tutulan oruç ve ibadeti yerine getirmek günüdür, ancak aynı zamanda adaletli ve bağışlayıcı olmayı içerir. Ne kadar adaletli ve bağışlayıcı olduğumuz tartışılır. Yapılan haksızlık ve adaletsizliklerle geçirdiğimiz bir Ramazan ayı oldu. Ancak inşallah yapılan haksızlık ve adaletsizliklere karşı bir ve beraber oluruz. Tüm hemşerilerimizin ve ülkemizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Güzel günler göreceğiz diyorum” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş