havadurum

"Devrimci, Demokratik Cumhuriyet'i birlikte kuracağız"

1132
Sol Parti İl Örgütü tarafından Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başar ve PM Üyesi Levent Hekim`in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik düzenlendi. Harman Yeri`nde düzenlene etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP İl Başkan Yardımcısı Doğan Ateş, Emek Partisi, TKP, HDP temsilcileri, Sol Parti üyeleri ile çok sayıda sendika ve STK temsilcileri katıldı. Etkinlikte konuşan PM üyesi Hekim, günümüzdeki krizin en önemli sebebinin AKP-MHP Bloğu ile yaratılan tek adam rejiminin olduğunu belirterek; "Bir yanda geniş emekçi kesimler yoksulluğa mahkum edilirken, diğer tarafta saray etrafında konumlana bir avuç kesimde rahatlık ve şatafat içerisinde yaşıyor. Tüm bu rahatlık ve şatafatın altında da emekçi halk kesimin üzerine basarak yaratılan düzenin kendisi yatıyor" dedi. Sol Parti`nin temel birinci görevinin AKP-MHP Bloğundan kurtulmak olduğunu ifade eden Başkanlar Kurulu Üyesi Başar ise sol değerlere bağlı yeni bir rejimin oluşturulması gerektiğini ifade ederek; "Biz soldan yana değerleri olan, sol değerleri örgütleme iddiasında olan sosyalistlerin en önemli görevi başka bir hayali gerçekleştirmektir. Buda zor ve uzak bir ufuk değil" dedi. 
"Emekçi kesimler yoksulluğa mahkum edilirken, bir avuç kesimde şatafat içerisinde yaşıyor"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Hekim; "Bugün ülkedeki en büyük eksilerinden birisi tek adam rejiminin kendisidir. AKP-MHP Bloğu ile kapitalist, AKP krizinin sebebi, 2017`de referandumla rejimin tek adamlığa dönüşmesidir. Bugün sadece tek bir kişinin keyfi uygulamaları ile açığa çıkan krizin bütün faturası emekçi halk kesimlerine ödetilmeye çalışılıyor. Her gün döviz kurlarındaki oynaklık, faiz kararları, artan enflasyonla geniş halk kesimlerinin alım gücünün ne kadar azaldığı ortada. Bir yanda emekçi kesimler yoksulluğa mahkum edilirken, diğer tarafta saray etrafında konumlanan bir avuç kesimde rahatlık ve şatafat içerisinde yaşıyor. Tüm bu rahatlık ve şatafatın altında da emekçi halk kesimin üzerine basarak yaratılan düzenin kendisi yatıyor. Bu krizle beraber geniş halk kesimleri tek adam rejimi sona erdiğinde ne olacağına şimdiden odaklanmış durumda" dedi. 
"Sosyalistlerin en önemli görevi başka bir hayali gerçekleştirmektir"
Sosyalistlerin, Sol Parti`nin temel birinci görevinin AKP-MHP Bloğundan kurtulmak olduğunu ifade eden Başar ise; "Bundan kurtulmadan bu ülkede, hiçbir emekçi, hiçbir kadın, hiçbir genç, hiçbir çocuk rahat nefes alamayacak. Dolayısı ile bu konuda ciddi anlamda bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Fiili şeriat rejimini hayata geçirmiş ve Taliban ile kardeşim diyen, biliyorsunuz Taliban`ın ilk yaptığı Afganistan`da Kadın Bakanlığı`nın ismini indirmekti. AKP`de bunu geçtiğimiz 5 yıl içinde yaptı. Kadın Bakanlığı`nın adını Aile Bakanlığı`na dönüştürdü. Dolayısı ile gerçekten AKP, Taliban ile kardeştir. Ancak bu ülkenin emekçileri Taliban ile kardeş olmak istemiyor. Bugün bu ülkede laikliği savunmak Sosyalist Sol`a kalmıştır. Bugün laikliği kazanma mücadelesi sınıfsal içeriği olan bir boyuttadır. Laikliği savunmak işçi sınıfının sömürüyü ortadan kaldırması için kazanması gereken bir mücadeledir. Bizler AKP-MHP Bloğunda kurtulmayı birincil göre olarak atfediyoruz. Ancak bugünkü muhalefetin örgütlediği Millet İttifakı`nın içinde bulunduğu politikalara evet demiyoruz. Çünkü, halkın, açlığı, yoksulluğu, ezilmişliği, muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistemi ile çözülmez. Biz soldan yana değerleri olan, sol değerleri örgütleme iddiasında olan sosyalistlerin en önemli görevi başka bir hayali gerçekleştirmektir. Buda zor ve uzak bir ufuk değil. Pandemi il beraber kapitalizmin gerçek maskesi düştü ve her şey açığa döküldü. Tüm dünyada halkın gözü açıldı" dedi.
(Eren Aşnaz)

 
Paylaş