havadurum

"Ejder, bu cezaları almadım diyebilir mi?"

1737

 CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında “Kayyum” sorularına cevap vermiş. Verdiği cevapta Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’in Eceabat CHP Meclis Üyelerine darp ve hakaret suçu ile onaylanmış cezası olduğunu belirterek, Ejder’in yasal olarak cezası süresince Belediye Başkanlık görevini yürütemeyeceğini dile getirmişti. Erkek’in açıklamasına karşı Ejder da açıklamada bulunmuş Erkek’in olayları çarpıttığını ifade ederek; “Başkanlık görevini el çektirecek kadar herhangi bir cezasının olmadığı” görüşünü öne sürmüştü. Ejder’in söylemlerine karşı kendisine darp ve hakaret ettiği gerekçesi ile Ejder’den davacı olan CHP Eceabat Belediye Meclis üyesi Timur Koşal, açıklamada bulundu. Ejder’in açıklamalarının doğruluk payı olmadığını dile getiren Koşal; “Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek`in basın açıklamasına cevaben Eceabat Belediye Başkanı ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlıklı bir yazıyı sosyal medya hesabından paylaşmış. Bu açıklamanın neresi doğru bilemedim. ‘Eceabat Belediye Meclisi`ndeki olaylar karşılıklı yargıya taşınmıştır demektedir. Benim ve diğer meclis üyesi hakkında açılmış bir dava yoktur. Nasıl karşılıklı yargıya taşınmış oluyor. Partimize ve şahsıma karşı ithamlar abartılmış. Ben hiçbir suça karışmadım yüz kızartıcı ceza almadım’ diyor” dedi.  

 
“Bu cezaları almadım diyebilir mi?”
Açıklamasını devamında; Şimdi bu söylemlerin neresi doğru?” Diyen Koşal,  Ejder’in aldığı cezaları ise şu şekilde sıraladı; 1. Şimdi benim partim dediği AKP, 2009 yerel seçimlerinde partisi değildi tabi. O zaman AKP`li Eceabat Kadın Kolları üyesi 11 kadına "KARI" diye hakaret etmek serbestti. Bunun sonucunda Eceabat Sulh Ceza Mahkemesi’nden; 11.12.2009 tarihinde 5237 sayılı TCK’nın 125/1 maddesindeki " ... sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına... saldırıdan dolayı 90+105+131 gün olmak ve 109 güne indirilerek günlüğü 20 Tl`den 2180 TL. ceza almadım diyebilir mi? 2. Eceabat Asliye Ceza Mahkemesi`nin 01.03.2011 tarihinde verdiği "Görevi Kötüye Kullanma Suçu`ndan 10 ay hapis cezası almadım diyebilir mi? Kaldı ki;  5 yıl süreyle ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Hükmü’nün süresi dolmadan şahsıma karşı fiili eylemde bulunduğu için, bu cezası da eklenerek 20 ay hapis cezası infaz edilecektir. ‘Görevi Kötüye Kullanma Suçu’ işlemedim, ceza almadım diyebilir mi? 3. Yine 22.05.2014 tarihinde Eceabat Kent Konseyi Başkanlık seçimine müdahale etmiş. İdari Yargıya taşınan bu usulsüzlük, Danıştay 8’inci Dairesi`nin 01.12.2015 tarihinde verdiği kararla Eceabat Kent Konseyi seçimi iptal edilmiştir. Bu da doğru değil midir? Kent Konseyi Başkanlık seçimini bu güne kadar neden yenilememiştir. Usulsüz seçilen başkanın Kent Konseyi’nde yaptığı harcamaların ve kanuna göre yapması gereken seçimlerin hesabının sorulmayacağını mı sanıyor? 4. Şahsımı tehdit ve darptan toplam 10 ay hapis cezası almamış mıdır? Bu cezanın ve ‘Görevi Kötüye Kullanma’ cezalarının infazı başlamamış mıdır? 671 Sayılı Kararname ile yararlandığı ‘Koşullu Salıverilmeden’ yararlanarak, cezaevine girmekten kurtulmuştur. Bu Eceabat Belediye Başkanı`nın beraatı anlamına gelmez. Ben suçlarımdan dolayı karakola giderek imza vermiyorum diyebilir mi? 5. Aldığım ‘Kamu Haklarından Yoksun’ bırakılma cezası görevden uzaklaştırılmamı gerektirmiyor demektedir. Bu konuyu hukukçulara bıraksın. TCK’nın 53’üncü Maddesi yoruma mahal bırakmayacak kadar açık ve nettir. Birilerinin bu konuda görevi savsakladığı ortadadır. Görevini savsaklayanlar ya da kanun maddesini farklı yorumlayanlar da suç işlemektedirler. 6. Eceabat Belediye Başkanı oy potansiyelim yüksek diye, seçildiği MHP`den,  AKP`ye geçme çabası içindeyken, kendisini çok iyi tanıyan AKP Eceabat İlçe Başkanı ve eski İl Genel Meclisi üyesi Öcal Gezen; "Eceabat Belediye Başkanının partimize bir yararı olmaz, hatta zararı olur" diyerek sırf bu nedenle İlçe Başkanlığından istifa etmiştir.
 
“Ejder’in verdiği zararlar ortada”
Ejder’in seçmenini duymak istediği söylemek için böyle bir açıklamada bulunduğunu ifade eden Koşal son olarak; “Eceabat Belediye Başkanı`nın AKP`ne verdiği zarar ortadadır. Cumhurbaşkanlığı sistemi referandum oylamasında Eceabat`ta AKP sadece 909 oy alabilmiştir. Belediye Başkanlığına bin 415 oyla seçilen ve binin üzerinde üyesi olan iktidar partisinin aldığı oy çok manidardır. Eceabat Belediye Başkanı, seçmenin duymak istediğini söylemeyi çok iyi bilmektedir. Asılsız haberlere itibar etmeyin demektedir. Ben de asılsız sözlere itibar etmeyin diyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş