havadurum

"Emekli olabilen ücretli öğretmen var mı?"

2511

 CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, ücretli öğretmenlerin kadrolu olarak atanmalarına yönelik herhangi bir çalışma olup olmadığı hakkında bilgi isterken, “Emekli olan ücretli öğretmen var mı?” diye sordu. Özgür Ceylan önergesinde Bakan Selçuk’un, yaptığı açıklamalarda “telafi derslerine ücretli öğretmenler girecek, o zaman ücret alacaklar” ve "ücretli öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla yaptığımız çalışmalara katkılarını sürdürerek ücretlerini almaya devam edecek” şeklinde konuşarak ücretli öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğini söylediğini hatırlattı. Özgür Ceylan, Bakan Selçuk’un konuyla ilgili olarak AA’ya yaptığı bir başka açıklamada ise “Ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz süreç uzarsa, vesaire bununla ilgili birtakım çalışmalar, görüşmeler var ama şu anda mevcut mevzuat geçerli” şeklindeki ifadeleriyle ise ücretli öğretmenlerin umutlarını kırdığını belirterek, sorularının cevaplanmasını istedi.

 

“En fazla ücretli öğretmenin görevlendirildiği okul türü ve ders hangisidir?”

Özgür Ceylan, Bakan Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede ilk olarak Türkiye’de “Ders Saati Karşılığı” çalışan (Ücretli Öğretmen) kaç öğretmen olduğu ve ne kadar ücret aldıklarını sordu. Özgür Ceylan, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında, ücretli öğretmenlerin son mezun oldukları okullar, branşları, görevlendirildikleri derslerin neler olduğunu hakkında bilgi isterken, “en fazla ücretli öğretmenin görevlendirildiği okul türü ve ders hangisidir?” diye sordu.

 

“Kadrolu olarak istihdam edilmelerine yönelik herhangi bir çalışma var mıdır?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ücretli öğretmenlerin uzun süredir cevabını beklediği soruyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için verdiği önergede “sözleşmeli ya da kadrolu olarak istihdam edilmelerine yönelik herhangi bir çalışma var mıdır?” diye sordu? Özgür Ceylan, ücretli öğretmenlerin görevlendirme kriterleri hakkında da belirsizlikler olduğunu ileri sürerek, “ücretli öğretmenlerin öğretim yılı başında yapılan görevlendirmelerindeki kriterler nelerdir? Görevlendirme yetkisi hangi kuruma aittir? Görevlendirmelerin mevzuata uygun olup olmadığına ilişkin bir denetleme mekanizması var mıdır?” sorularının Bakan Selçuk tarafından cevaplanmasını istedi. Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplanması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde, son olarak, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde vekil öğretmen, ücretli öğretmen, ders saati ücreti ile görev yapan öğretmen ya da farklı bir isim altında ders saati ücreti ile çalışıp, emekli olan öğretmen var mıdır?” diye sordu

 (Atilla Akın)

Paylaş