havadurum

"En düşük maaşın asgari ücret olması için mücadelemizi sürdüreceğiz"

1528
Milyonlarca yurttaşı ilgilendiren Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenleme, Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çanakkale Emeklilikle Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri, gazetelerin kendilerine verdikleri desteklere teşekkür etmek adına gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret etti. Başkan Çağlayan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un, Resmi Gazete`de yayımlanan ilgili bölümünü, gazetemiz editörü Yusuf Sonkurt`a hediye etti. Çağlayan, karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret tutarında olması gerektiğini bir kez daha vurguladı. 
 
"EYT`lilerin sesi olan basınımızı ziyaret etmek istedik"
EYT Derneği Başkanı Çağlayan, EYT yasasının kazanımları olsa da, eksik olarak çıktığı için bazı mağduriyetlerin devam ettiğini dile getirerek "Sadece yaş şartının kaldırılmasıyla, Emeklilikte Prime Takılanlar olarak dönüşen mağduriyetin bir an evvel bitirilmesi; kısmi Emeklilik de dahil edilerek, 99 öncesi şekliyle iade edilmesi gerekmektedir. EYT mücadelesinin kazanılması sürecinde bizlerin sesi olan siz kıymetli basınımıza teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik" dedi.
 
"Hak sahipleri, mücadelelerine devam etmelidir"
Çağlayan, EYT yasasının eksiklikleri olduğunu ve çözüm için mücadelelerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Sosyal güvenlik sisteminden kaynaklanan, asgari ücret altında bağlanan düşük emekli maaşları, kademeli prim, kısmi emeklilik, aylık bağlanma oranları (ABO), staj ve çıraklık, intibak, BAĞ-KUR pirim eşitleme, BAĞ-KUR tescil mağduriyetleri devam etmektedir. Sosyal Güvenlik ile ilgili sorunlarımızın seçim odaklı değil reformist bir yaklaşımla çözülmesi gerekmektedir. Bu hakların da kazanımı için mücadeleye eyt federasyonuna destek vererek devam ediyoruz ve tüm hak sahipleri de haklarına sahip çıkarak bu mücadeleye devam etmelidir" sözlerine yer verdi.
(Yusuf Sonkurt) 
 
Paylaş