havadurum

"Festivalin sürdürebilir olması hepimizin ortak temennisidir"

676
Kültür ve Turizm Bakanlığınca 16-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali`nin sona ermesinin ardından Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen açıklamada bulundu. Festival ile ilgili değerlendirmelerini aktaran Üzen, "Çanakkale`nin sanatta, kültürde tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağladığını hep birlikte gördük. Eylül ayındaki süreçte otellerimizin, restoranlarımızın dolu olması, çarşıda, pazarda insanların alışveriş yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının gerçekleşmiş olduğunun kanıtı" dedi.
 
"10 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşattı"
Üzen yaptığı açıklamada, "Kültür Bakanlığımız öncülüğünde tüm Türkiye`ye hatta Dünya`ya örnek olan Troya Kültür Yolu festivalinin yoğun ilgi ve katılımla ilk olarak Çanakkale`mizde gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduk. Festival kapsamında hemşehrilerimiz ve bölge halkı, 41 noktada, 112 etkinlikle, 1000`den fazla sanatçının katılımıyla her yaşa ve her zevke hitap eden etkinliklere katılma imkanı buldu. Çanakkale`miz, tüm Çanakkalelilere ve Boğaza yolu düşenlere 10 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşattı" sözlerine yer verdi. 
 
"Festival şehrimize çok önemli katkılar sağladı"
Başkan Üzen festivalin kente olan katkısına değinerek, "Turizmde rekabetçi olmak, rakip ülkelerden ayrışmak, şehrimizi marka yapmak istiyorsak bunu arkeolojik değerlerimizle, kültürel özelliklerimizle, gastronomi alanındaki farklılıklarımızla yapabiliriz. Troya Kültür Yolu Festivalinin bu anlamda şehrimize çok önemli katkılar sağladığını hep birlikte deneyimledik. Festival ilimizin ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımı açısından büyük ses getirdi. Çanakkale`nin sanatta, kültürde tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağladığını hep birlikte gördük. Eylül ayındaki süreçte otellerimizin, restoranlarımızın dolu olması, çarşıda, pazarda insanların alışveriş yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının gerçekleşmiş olduğunun kanıtı" diye belirtti.
 
"Türkiye`nin kültür sanat zenginliğini Çanakkale`den dünyaya taşıdı"
Başkan Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Troya Kültür Yolu Festivalini ilimize kazandıran Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy`a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Özgül Özkan Yavuz`a, Valimiz İlhami Aktaş`a, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan`a, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu`na, Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir`e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Murat Yılmaz`a, Bakanlık temsilcilerimize, festival sorumlularımıza, coşkulu katılımları için Çanakkale halkımıza değerli üyelerimize, kıymetli misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Türkiye`nin kültür sanat zenginliğini Çanakkale`den dünyaya taşıyan festivalin sürdürebilir olması hepimizin ortak temennisidir."
(Atilla Akın)
Paylaş