havadurum

"Firuze" yeniden ÇOMÜ'de!

5815

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Medya Koordinatörlüğü biriminde, “Millet koydu gene, onun bunun çocukları” paylaşımı ile tepki çeken ve hakkında soruşturma açılarak görevinden alınan Birim Sorumlusu Vural Bulut’un ardından sular durulmuyor. Bulut’un görevinden alınmasının ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Medya Merkezi Koordinatörlüğüne Uğur Karabulut getirilmişti. Medya Koordinatörlüğü biriminde Karabulut’un göreve getirilmesinin ardından kısa bir süre sonra, kentte haftalık bir gazete çıkaran Kerem İriç isimli şahıs, ÇOMÜ Medya Koordinatörlüğü biriminde sürpriz bir toplantı yaptı. 17 Eylül tarihinde gerçekleşen toplantıda, İriç, “Medya Koordinatörlüğü biriminin sorumlusu yine Uğur Karabulut olarak devam edecek. Ancak ben de dışarıdan destek vererek birimin sorumluluğunu üstleneceğim” dediği öğrenildi. 

Kurum içi atama iddiası

Söz konusu toplantıda, “Dışarıdan destek” vereceğini açıklayarak, Medya Koordinatörlüğü biriminin sorumlusu olarak yetkilendirildiğini ifade eden İriç, bu toplantının dışarıya yansımamasını da isteyerek, “Çok sıkı bir çalışma temposu içinde olacağız. Bu tempoya ayak uyduramayacaklar varsa, kurum içinde başka bir birime geçişleri konusunda yardımcı oluruz” dediği de iddia edildi. Kurumda, bir süredir kaynayan “siyasi kazan” Vural Bulut’un gidişiyle durulsa da İriç’in gelişi huzursuzlukların yeniden alevlenmesini sağladı. Kurum çalışanları sürpriz bir toplantı ile birim sorumluluğu konusunda yetkilendirildiğini söyleyen ve aba altından sopa gösterircesine başka bir birime geçiş önerisinde bulunan İriç’in, hangi sıfat ve yetki ile böylesi bir toplantı yaptığını anlayamadıklarını ifade ettiler. 
 
İriç’in ÇOMÜ’deki ‘görevi’ ilk değil!
Çanakkale’de Sedat Laçiner’in rektörlüğü görevi ile birlikte ortaya çıkan Kerem İriç ismi, 2011-2015 döneminde kentte en çok konuşulan isimlerden biri olmuştu. Kentteki çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde yazdığı köşe yazıları, kurum kuruluş ve kişilere yönelik Sedat Laçiner üzerinden eleştiri hatta hakarete veren içerikleri ile gündeme gelen “Firuze Ateş” takma ismini kullandığını mahkemede itiraf eden İriç, kent kamuoyunun tanıdığı bir isim. Kerem İriç, “Firuze Ateş” takma ismi ile yazılar yazmasının dışında, Sedat Laçiner döneminin de kilit isimlerinden biri. Öyle ki bir dönem ÇOMÜ’de sigortalı olarak çalıştığı tespit edilen, ÇOMÜ’ye gitmeden maaş alan ve sigortası yatan İriç, takma isimle yazılar yazmasının karşılığını bu şekilde aldığı ileri sürülmüştü. 
 
“Kripto FETÖ” iddiası
FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasının odak noktalarından biri de ÇOMÜ. Özellikle Sedat Laçiner dönemi ile FETÖ’nün ÇOMÜ yapılanmasının üst düzeye çıktığı iddiaları tüm kentin malumu. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından yoğunluk kazanan FETÖ operasyonlarının merkezi konumundaki kurumların başında geliyor ÇOMÜ. İşte o dönem, (2011-2015-Sedat Laçiner dönemi) ÇOMÜ’de ve kentte çeşitli ilişkileri vasıtasıyla ortaya çıkan, ÇOMÜ Haber isimli site başta olmak üzere, çeşitli yayın organlarında yazılar yazan ekipten biri Kerem İriç. ÇOMÜ TV ve Radyosunun kuruluşu sürecinde görev alan Vural Bulut gibi, Kerem İriç de Sedat Laçinerli ÇOMÜ ve ÇAGİAD gibi kurumlarla olan yakın ilişkileri nedeni ile kamuoyunca “Kripto FETÖ” olarak biliniyor.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş