havadurum

"Geleceğimiz sizlersiniz"

672

 2018-2019 eğitim-öğretim yılı, dün başladı.  2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı ve ‘İlköğretim Haftası’ programı, Valilik önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla başlayan kortej yürüyüşü, Truva Atı, Kordon Boyu,  İskele Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı istikametinde devam etti. Sabahın erken saatlerinde ‘İlköğretim Haftası’ kapsamında başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Özkan’ın çelenk sunumuyla devam etti. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ‘İlköğretim Haftası’ açılışı ise, sabah programının ardından Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törenle devam etti. Düzenlenen programa, Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Ali Sürücü, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Askeri Erkan, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul Müdürü Ali Rıza Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Özkan ve Vali Tavlı’nın konuşmalarıyla devam etti. Atatürk İlkokulu 4-D sınıfı öğrencisi Ege Dırazlar, okulun ilk haftası dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

 
“Çocuklarımız için omuz omuza vereceğiz, hep birlikte başaracağız”
Atatürk İlkokul Müdürü Ali Rıza Yılmaz, velilere endişe etmemelerini, çocuklarının eğitimcilerin elinde güvende olduklarını söyleyerek; “Atatürk İlkokulu’nda 20 şube ilkokul, 4 şube anasınıfı, 2 şube özel eğitim sınıfında toplam 762 öğrenci, 3 idareci, 38 öğretmen ve 3 personelle eğitim-öğretim hizmetindeyiz. Çanakkale ruhunu iliklerimize kadar hissederek eğitimin, yanlış ellerde nelere mal olabileceğinin idraki içerisinde daha çok çalışacağımıza da söz veriyoruz. Bizlere güvenin. Atatürk İlkokulu olarak bizler, hızla büyüyen ve gelişen bir aileyiz. Bazı imkansızlık ve olumsuzluklar yaşayabiliriz. Hiç endişe etmeyin. Çocuklarımız için omuz omuza vereceğiz, hep birlikte başaracağız. Biz, bir ekibiz, buna hazırız ve inanıyoruz. Geçen yıl, okulumuza kazandırdığımız Beyaz Bayrak’ın yanına bu yıl, ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’nı katmayı hedefliyoruz. Ayrıca ‘Z’ kütüphane için Milli Eğitim Bakanlığından ödenek aktarılmış, ihale aşamasına gelinmiştir. Bu yıl, ‘Z’ kütüphaneyi, öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
“Sevgili öğrencilerim, sizi hayatın içinde yetiştiren okullardır”
Son bir yılda,  Çanakkale’deki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerine yapılan yatırımların 250 milyon lirayı bulduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan; “2018-2019 eğitim-öğretim yılında yeniden okullarıyla buluşan sevinç ve heyecanla yürekleri çarpan güzel çocuklarımızın bugün, burada mutluluklarını paylaşıyoruz. Yeni umutlarla, yeni heyecanla, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının yeniden hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz, birçok alanda yatırımlar yapmakta ve başarı çıtasını yükseltmektedir. Unutulmamalıdır ki, biz eğitimciler de Çanakkale’de aynı seferberlik ruhuyla adımlar attıkça daha bir aydınlık geleceğe ulaşacağız. Özellikle Sayın Valimizin öncülüğünde ilimizde eğitim kurumları bina stoklarında yaptığımız yenileşme, bu anlamda bizim eğitimdeki başarımızın artmasında itici bir güç olacaktır. Son bir yılda ilimizde, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere yaklaşık 250 milyon lirayı bulan yatırım ilimize kazandırılmasında Sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerim, sizi hayatın içinde yetiştiren okullardır. Okullarda kazanacağınız bilgi ve deneyimler, sizin hayallerinizi genişletecektir” dedi. 
 
“Bir ülkenin nasıl bir gelecek hazırladığının göstergesi, eğitime verdiği önemdir”
2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışında öğrencilerin mutluluğunu ve heyecanını paylaştığını belirten Vali Orhan Tavlı; “Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Çanakkale’mizde de 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu ve heyecanını hep birlikte paylaşmaktayız. Siz değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve saygı değer velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri, o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Bugün, bilim ve teknolojide, kültür ve sanatta, iktisadi kalkınma düzeyinde önde gelen ülkelerin tamamı, bu gelişmeyi ve ilerlemeyi kuşku yok ki, eğitim ve öğretime verdiği öneme borçludurlar” ifadelerimi kullandı. 
 
“İlköğretim geleceğin temelidir”
İlköğretim 4-D sınıfı öğrencisi Ege Dırazlar; “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu içindeyiz. Beraber yaşamayı, sevgiyi, arkadaşlığı, birbirimize destek olmayı, ait olmayı, yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerileri öğrendiğimiz okulumuzdayız nihayet. Atatürk’ün gösterdiği yolda doğru şekilde yürüyebilmek, ancak bilgi edinmekle ve bilgiyi doğru şekilde kullanmakla olur. Bilgiye ulaşmanın temeli ise okuma yazmayı öğrenmekle başlar. Okuma ile beraber elde ettiğimiz özgürlüğümüzün, yaşantımıza ışık tutacak tüm bilgi ve becerilerin temeli ise ilköğretimde atılır. İlköğretim geleceğin temelidir. Okul sadece bilgi ve beceriler ile donatmaz bizi. Evimizde öğrenmeye başladığımız kuralları, yaşantımızı düzenli bir şekilde yürütebilmek için daha da genişleterek öğretmeye devam eder. Okulda birbirimize saygı duymayı, zamanı doğru kullanmayı, sorumlulukların önemini, doğru iletişimi, sabrın önemini, kuralların insanca yaşayabilmek için gerekli olduğunu öğreniriz. İlköğretim haftası, ilköğretimin, okuma yazma öğrenmenin kişiye topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır. İlköğretim haftasını kutladığımız bugünde yanı bir eğitim-öğretim hayatına başlıyoruz. Yeni bilgilere, yanı dostluklara ve güzel günlere kavuşmamız dileği ile hepimizin ilköğretim haftası kutlu olsun” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş