havadurum

"Gücü, 'Egemenlik Milletindir' yazan Meclis yapacağız.."

640

 Erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardında Türkiye genelinde ve yerelinde siyasi hareketlilikte hız kazandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek seçim süreci ile ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmelerde bulundu. Uyum Yasası’nın belirlenmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın seçim takvimini önümüzde ki günlerde belirleyeceğini ifade eden Erkek, büyük ihtimalle partilerin Milletvekili adaylık başvurularını 1 Mayıs tarihi itibari ile alacağını söyledi.  CHP içerisinde Milletvekili aday olmak isteyen birçok arkadaşlarının olduğunu ifade eden Erkek, adayların nasıl aday olacağını ise Parti Meclisi (PM)’nin karara vereceğini büyük olasılıkla adayların örgütlerin görüşü alınarak, merkez yoklaması ile belirleneceğini belirtti. CHP olarak şu anda birçok uzman ekibin çalışması ile seçim bildirgesi hazırlandığını dile getiren Erkek, CHP’nin seçimlere hazır olduğunu vurguladı.  Meclisin devre dışı bırakıldığını belirten Erkek; “Siyasi güç bile artık TBMM değil sarayda. Biz bunu yeniden 24 Haziran’dan sonra siyasi güç merkezini egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir’ yazan meclis yapacağız” dedi. YSK’nın seçim takvimini en kısa zamanda açıklayacağını ifade eden Milletvekili Erkek;  “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı ile ilgili Uyum Yasası Anayasa Komisyonu’ndan geçti ve bu Genel Kurul’da görüşülecek. Genel Kurul’da kabul edildikten ve Uyum Yasaları çıktıktan sonra YSK takvimini açıklayacak. Çünkü YSK, Uyum Yasası’nı görmeden açıklayamaz. YSK takvimini bugün açıklar. Zaten 30 Nisan itibari ile seçim takvimi başlamış olacak. 1 Mayıs itibari ile partiler çok büyük olasılıkla Milletvekili aday adaylığı için başvurularını alırlar. Süreç işleyecek. Resmi yasal takvim bugün ya da en geç perşembe günü açıklanır” dedi.

 
“Şu anda herkes aday adayımız”
CHP içerisinde Milletvekili adaylarının örgütlerin görüşü ve merkez yoklaması ile belli olacağını açıklayan Erkek; “Bizim partimiz Türkiye’nin en güçlü partisi iktidara gidiyoruz. Bunun için aday olmak isteyen çok partili arkadaşımız var. Bunun olması güzel hepimiz aday adayıyız. Adayların nasıl belirleneceğine PM karar verecek. Çok büyük olasılıkla adaylar örgütlerinde görüşü alınarak merkez yoklaması ile belirlenecek. Bu bir memleket meselesi, burada önemli olan kimin aday olacağından daha çok Türkiye bir karar verecek. ‘Diktatörlük mü yoksa demokrasi mi, özgürlükler mi yoksa keyfilik mi’? Türkiye buna karara verecek. Bu bilinçle çalışıyoruz. Olağan üstü bir sürece girdik. Ön seçim olur mu olmaz mı? Bu PM’nin takdirinde. Bunu değerlendireceğiz” dedi. 
 
“Türkiye’nin bu temel sorunlarını CHP kadroları çözer”
Şu anda seçim bildirgesinin hazırlandığını ve son şeklini aldığını dile getiren Erkek; “Uzman kadrolarımız çalışıyor. Biz, Hukuk-Yargı alanında ekibimiz ile beraber çalışıyoruz. Seçim stratejileri, seçim bildirgeleri hepsi son şeklini alıyor. Seçim bildirgeleri ile birlikte hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yani CHP seçimlere hazır. Türkiye’nin temel sorunları belli. Özellikle ‘eğitim, ekonomi, dış politika, adalet ve toplumsal barış’ olmak üzere 5 temel konu üzerinde duruyoruz. Bu konulardaki projelerimizi de kamuoyu işe paylaşacağız. Türkiye’nin bu temel sorunlarını CHP ve CHP kadroları çözer. Artık saray rejimi Türkiye’yi yönetemiyor. Bugün meclis bile devre dışı bırakılmış konumda. Siyasi güç bile artık TBMM’de değil sarayda. Biz, 24 Haziran’dan sonra siyasi güç merkezini yeniden ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazan Meclis yapacağız. Çünkü sarayda oturan kişi şahsi ikbali için siyaset yapıyor. CHP kadroları da memleketin geleceği için siyaset yapıyor. Bu bilinçle hazırlanıyoruz. Zaten önümüzdeki takvim açıklanır açıklanmaz bütün çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş