havadurum

"Güzel şeyler olacak, adalet olacak, barış olacak"

1365

 CHP’de olaylı geçen, erteleme ve seçim iptallerinin yaşandığı delege belirleme sürecinin ardından sular duruldu. CHP delegeleri dün sandık başına gitti. Kepez Belediyesi Meclis üyesi Yüksel Özdemir kırmızı liste ile, Çanakkale Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa ederek adaylığını açıklayan Ali Uyanık mavi liste ile seçimde yarıştı. Yüksel Özdemir’in 54, Ali Uyanık’ın ise 325 oy aldığı seçimlerde yeni yönetim kurulu; Ali Uyanık başkanlığında, Eyüp Algül, Süleyman Erte, Gökçen Özgeçen, Mesut Dinç, İsmail Gürses, Kadir Orhan, Onur Öztürk, Semih Çevik, Güray Tezel, Sabiha Salkım, Figen Varol, Sibel Koç, Hülya Gürbüz, Nursevim Azap, Özge Aydemir ve Egemen Ergun isimlerinden oluştu. 

 
Özdemir, Uyanık’ı tebrik etti
Seçimlerde 54 oy alan Yüksel Özdemir, CHP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı olan Ali Uyanık’a tebrik etti. Özdemir, “Çok çalıştınız, birebir çalıştınız. Ancak ben de demokrasi adına bir yol açtığımı düşünüyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun” dedi. 
 
“Yeni dönem çalışmaları başladı”
2019’da iktidar olma hedefiyle CHP’nin Merkez İlçe Başkanı olan Ali Uyanık, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından; “Delege seçimleri sürecinden başlayarak, mahalle ve köy bazında yaptığımız önseçimlerde, sandığa giderek oy kullanan tüm üyelerimiz, hangi listeye oy verirse versin, tüm üyelerimiz, bu kongreyi değerli kılan sürecin ilk aşamasını oluşturdular. Bunun akabinde oluşan delege listelerimizle beraber, bugün büyük bir olgunluk çerçevesinde neredeyse tüm konuşmacıların vurguladığı, birlik içinde ve gerçekten barışık bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kendi içinde gerçek bir aile olma ve tüm topluma önderlik edecek, 2019’da iktidara yürüyecek Cumhuriyet Halk Partisi’nin merkez ilçe yöneticilerini belirlediniz. Bu sürece katkı sunan herkesi saygıyla selamlıyorum. Şuana kadar, bizden önceki dönemlerde örgütlerimizde görev almış, yönetim kurulları, disiplin kurulları, kadın ve gençlik kolları, isimsiz birer kahramandır. Yüksek oranlı bir tercihle bizleri göreve getirmiş olmanız, sorumluluğumuzu bir kat daha artırdı. Önümüzde gerçekten zor bur süreç var, bu an itibariyle yeni dönem çalışmaları başlamıştır. Çoğalmaya bugünden başlayalım…” dedi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş