havadurum

"Haydi Gelibolu kımılda lütfen"

2015

 Gelibolu’da Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 120 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun bodrum katına su girmesi ile demirlerin korozyona uğraması ve betonların dökülmeye başlaması ile yurdun kapatıldığı belirtildi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen mühendisin incelemesi sonucu, mühendis raporunda ‘durumu tehlikeli’  bildirimi dolayısı ile kapatıldığı açıklandı. Yurdun kapatılması sonucu yurtta kalan 120 öğrencinin mağdur olduğu belirtilerek öğrencilere yardımcı olunması için çağrıda bulunuldu. Yapılan paylaşımda; “Sevgili duyarlı Gelibolulular, İlçemizde eğitim gören bu genç öğrenciler hepimizin çocuklarıdır. Bu öğrenciler ülkemizin geleceğidir, yurt sorunu nedeniyle çok mağdur olan bu genç öğrencilere gelin hep beraber sahip çıkalım. Gelibolu Kent Konseyi öncülüğünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, öğrencilerle ilgili tüm dernekler, vakıflar ve tüm duyarlı Geliboluları bu yurt sorununa çözüm bulunması için bir heyet oluşturmalarını ve çeşitli kurumlarla görüşüp kısa vadede ve uzun vadede çözüm talep etmelerini öneriyorum” ifadelerine yer verildi.

 
“Acil çözüm bulunması istendi”
Yurtta yaşanan sorunla ilgili; “Sevgili Gelibolulular, Gelibolu`da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdu kapatıldı! Sizlere ilçemizdeki öğrencileri ilgilendiren önemli bir sorundan söz edeceğim şöyle ki başlıkta da okuduğunuz üzere Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 120 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun bodrum katına su girmiş, demirler korozyona uğramış ve beton dökülmeye başlamış. Bu durum üzerine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir mühendis gönderip inceleme yaptırmış, mühendis raporunda durumu tehlikeli diye bildirince de bu yurt kapatıldı. Bu nedenle de KYK yurdunda kalan öğrenciler çok mağdur oldular.  Gelibolu feribot İskelesi sorunuyla ilgili Çanakkale Valisi Orhan Tavlı`yı 18 Eylül 2019 tarihinde ziyaret ettiğimizde, Gelibolu Kent Konseyi Başkanı Nihat Demirsu bu sorunu Vali Orhan Tavlı`ya iletti ve çözüm bulunmasını istedi. Nihat Demirsu, daha sonra bu sorunu ayrıca Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ile de görüştü ve soruna acil olarak çözüm bulunmasını istedi” denildi.
 
“İlçeye acilen yeni bir yurt yapılmasını talep edeceğiz”
“Sevgili duyarlı Gelibolulular, İlçemizde eğitim gören bu genç öğrenciler hepimizin çocuklarıdır” ifadeleri ile devam eden paylaşımda,  tüm Gelibolular öğrencilere sahip çıkmaya çağrıldığı paylaşımda; “Bu öğrenciler ülkemizin geleceğidir, yurt sorunu nedeniyle çok mağdur olan bu genç öğrencilere gelin hep beraber sahip çıkalım. Gelibolu Kent Konseyi öncülüğünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, öğrencilerle ilgili tüm dernekler, vakıflar ve tüm duyarlı Geliboluları bu yurt sorununa çözüm bulunması için bir heyet oluşturmalarını ve çeşitli kurumlarla görüşüp kısa vadede ve uzun vadede çözüm talep etmelerini öneriyorum . Ayrıca, Çanakkale Valiliğine, Gelibolu Kaymakamlığına, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne , Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne , ister CİMER kanalıyla, isterseniz direkt olarak dilekçe ile başvurmanızı ve bu yurt sorununun çözümünü talep etmenizi de rica ediyorum . Nihat Demirsu ve ben en kısa sürede bu konuda CİMER kanalıyla Çanakkale Valiliği ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurup mevcut öğrenci yurdunun mümkünse tamir edilmesini, şayet mümkün değilse ilçeye acilen yeni bir yurt yapılmasını talep edeceğiz. Haydi Gelibolu kımılda lütfen” denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş