havadurum

"Hedefimiz 4 milletvekili"

7098

24 Haziran seçimleri için yürütülen seçim çalışmalarında seçime son 30 gün kala tüm hazırlıklar hızlandırıldı. İyi Parti Çanakkale birinci sıra Milletvekili adayı Rıdvan Uz, ikinci sıra adayı İsmet Balkan ve dördüncü sıra Milletvekili adayı Mehmet Tamer Ergün, önceki gün Ankara’dan yola çıkıp Çanakkale’ye geldiler. Esnafı ziyaret ederek karanfil dağıtan adaylar, İyi Parti Çanakkale İl Binasında basın toplantısı yaptılar. Adayları il binasında ağırlayan İyi Parti İl Başkanı Av. Eşref Bener Varol, seçim ile ilgili değerlendirmede bulundu.  İyi Parti lideri Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacaklarını söyleyen Varol, Çanakkale’de de birinci parti olacaklarını söyledi.

 
 
“Seçimleri Çanakkale’de birinci parti olarak noktalayacağız”
İyi Parti İl Başkanı Av. Eşref Bener Varol; “Bugün partimiz için çok önemli bir gün. İktidara yürüdüğümüz kısa süreçte artık son düzlükteyiz. Dün itibari ile de partimizin adayları belirlenmiş oldu. Partimizi, 24 Haziran’da hem Milletvekili çoğunluğu olarak iktidara taşıyacağız Hem de Meral Hanım’ı Cumhurbaşkanı yapacağız. Öncelikle bu kutlu yolda yürüyen tüm teşkilatlarımıza çok teşekkür ederiz. Hep birlikte seçim süreci geçirerek İyi Parti’yi Çanakkale’de 1’inci parti yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 4 Milletvekili aday adayımızı da tebrik ediyorum. İnşallah seçimleri Çanakkale’de birinci parti olarak noktalayacağız” dedi.
 
 
“Sanki birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sıra adayı Meral Akşener gibi çalışıyoruz”
İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz, her adayın Meral Akşener olduğunu söyleyerek; “Çanakkale’ye gelirken Biga ve Lapseki teşkilatlarımızın toplantılarına katıldık. İyi Parti kurulalı kısa bir süre oldu. Bugün iktidarın alternatifi olarak konuşuluyor, biliniyor, söyleniyor. Her ne kadar taraflı basın bizi göstermemeye çalışsa da bu gerçeğin altı çizilmiş durumda. Buna sizlerde şahit oluyorsunuz. Arkadaşlarımız özveri ile sıfırdan analarının ak sütü gibi helal paralarla ve alınterleri ile çalışarak bu teşkilatları tuttular. Bu güzelliğin içine çok daha iyi insanları katarak bir yönetim oluşturdular. Bu yönetimin karşılığını bugün burada görüyoruz. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de özellikle partimizin aday adaylarına ediyorum. Arkadaşlarımız bir buçuk aydır sahadalar. Sanki birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sıra adayı Meral Akşener’miş gibi çalışıyorlar. Gitmedik pazar, köy, çalmadık kapı, esnaf bırakmadılar. Kendilerine de teşekkür ediyorum.
 
“4 adayımızda yerli ve milli”
İyi Parti’nin bütün adaylarının yerli ve milli olduğunu söyleyen Milletvekili adayı Uz; “Bizim avantajımız üçüncü tura başlayacağız. Ortada bir parti dahi yokken bugün İyi Parti üçüncü turuna çıkıyor. Biraz sonra esnafımızı ziyaret edeceğiz. Tüm partiler ve adaylar emek harcıyorlar. Bizim hiçbir partiye söyleyecek sözümüz yok. Yalnız kendi partimiz ile ilgili çok şey söyleyebiliriz. En azından 4 adayımızda yerli ve milli. Biz bu coğrafyanın çocuklarıyız. Buranın evlatlarıyız. Bu şehir bizi tanıyor, biz bu şehre yabancı değiliz. Burada bir millet ittifakı oluştu. Bu millet ittifakında Saadet Partisi, CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti’nin birleşimi ile oluştu. Bugün taraflı tarafsız herkesin yüzde 56 gözüyle baktığı orana sahip. Yani iktidara yürüyen bir milli ittifak var ve cumhurbaşkanlığına adım adım ilerleyen bir Meral Akşener hanımefendi var” dedi. 
 
“Ak Parti, önce kendi adaylarına, sonra bizim adaylarımıza baksın”
Seçim sürecini değerlendiren Uz; “CHP’liler beni iyi dinlesinler, ağacın gövdesini değil her zamanki gibi dallarını budasınlar. Özellikle Çanakkale’deki Ak Partililere sesleniyorum, İyi Parti’nin adayları yerli ve milli. Hiçbir zaman FETÖ’ye bulaşmamış, hiçbir zaman onunla yol yürümemiş, hiçbir zaman Ak Parti’yi Fethullah Gülen kurtardı dememiş ve hiçbir yerinde en ufak bir şaibe olmamıştır. İyi Parti adayı olarak Çanakkale’de yaşadığımız süreçte de bizler, bu örgütte tek mücadele eden kişi olduk. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. O yüzden Ak Partililere söylüyorum, adaylarına bakacaklar bir de İyi Parti’nin adaylarına bakacaklar ve kararlarını öyle verecekler. Netice itibariyle Çanakkale’de gördüğümüz tabloda biz, sadece bir değil 4 aday arkadaşımızı milletvekili yapmak üzere yola çıktık ve hepsine talibiz. Ama Türkiye için daha önemli olan Meral Akşener Hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapmak. Bunun içi de sizlerde özveri ile son 30 günde çalışma azmimizi hep birlikte sarmalayarak Çanakkale’nin altını üstüne getirip 4 arkadaşımızı ve Meral Akşener’i iktidara taşımak” dedi.
 
 
“Kadınların gücü bu seçimde daha fazla ortaya çıkacak”
İyi Parti İl Binasında yapılan basın toplantısında konuşan ikinci sıra Milletvekili adayı İsmet Balkan; “Partimiz, bir kadınlar hareketidir, liderimiz de bir kadın. Kadınların gücü bu seçimde çok daha fazla ortaya çıkacak. Bizim bir hedefimiz var ve bence bu hedefi hak eden insanlar İyi Parti’de birleşti. Biz, Çanakkale’de birinci olmak istiyoruz. Biz, hem bunun için yola çıktık ve bunu da inşallah bu seçimde başaracağız. Biz, geldiğimizde her şey iyi olacak, kötü yönetimler sona erecek, insanlarımızın çektiği çileler sona erecek ve Türk insanı hak ettiği gibi yönetilecek. Bizler de bu doğrultuda var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Meral Akşener olacak. Çanakkale’de de İyi Parti birinci olacak” dedi.
 
 
“Akşener, her türlü engeli rahatlıkla aştı”
İyi Parti dördüncü sıra Milletvekili adayı Mehmet Tamer Ergün; “İyi Parti olarak bizim sürecimiz, çok zor bir süreçti. Kolin Otel’deki hadiseleri biliyoruz, unutmadık unutmayacağız. Meral Hanım, ‘İyi Partiyi kuracağız’ dedi, kurduk. ‘Seçime gireceğiz’ dedi, girmek için engellerle karşılaştık ama bir kadın olarak her türlü engeli çok rahat aştı. Şuanda karşınızda İyi Parti’nin 4 milletvekili adayı olarak karşınızdayız. İnşallah ilk etapta hedefimiz Meral Hanım’ı bir kadın olarak Cumhurbaşkanı yapmak ve 16 yıllık bu hegemonyaya son vermektir. Sonraki amacımız da,  4 milletvekilini Çanakkale’de çıkarabilmek olacak. Bu mücadele, gençler ve kadınlarla olacak” dedi. 
(Baykal Sağlam - Yusuf Sonkurt)
 
Paylaş