havadurum

"Her sağlık çalışanı ek ödeme alma imkânına kavuştu"

623
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`ni ziyaret etti. Turan, hastaların yanı sıra sağlık çalışanları ve hastane personeli ile bir araya gelerek sohbet etti. Milletvekili Turan hastane çalışanlarına ilişkin, "Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için hayata geçirilen Beyaz Reform sayesinde, 6 bin hekimimiz kamuya dönmek için müracaat etti. Yine, pratisyen hekimler 5 bin TL alırken, diş tabipleri de yine bu oranı alacak. Hemşireler ve sağlık memurları ek ödeme olarak 850 TL alırken, teknikerler 500 TL ek ödeme alacak. Sağlık çalışanlarına ek taban ücreti 400 TL`den başlayacak. Yönetmeliğe göre sabit ve tavan ödemenin yanı sıra teşvik ödemesi yapılacak" dedi. Öte yandan Ak Partili Turan, Çardak`ın 15 Eylül 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Turan, "Yine ilk defa bir beldede Teknopark ilan edilmiş oldu. Bu önemli aşamanın, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki hedeflere de katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.
"Her sağlık çalışanı ek ödeme alma imkânına kavuştu"
Milletvekili Turan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`ne yaptığı ziyarette hastalara geçmiş olsun temennisinde bulunduktan sonra sağlık çalışanlar ve hastane personeli ile bir araya geldi. TBMM`nin tatile girmesinin ertesi gününden itibaren Çanakkale`nin hemen her yerinde çeşitli ziyaretler ve programlarda vatandaşlarla bir araya gelen Grup Başkanvekili Bülent Turan ziyarete ilişkin; "Hastanemizde tedavi gören hastalarımızı ziyaret ederek kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" ifadelerine yer verdi. Sağlık çalışanlarıyla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında sabit ek ödemelerini merkezi yönetim bütçesine aldıklarını belirten Turan, "Hizmet veren her sağlık çalışanı ek ödeme alma imkânına kavuştu. Aile hekimlerimizin özlük haklarında da benzer bir düzenlemeye gittik. Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için hayata geçirilen Beyaz Reform sayesinde, 6 bin hekimimiz kamuya dönmek için müracaat etti. Yine, pratisyen hekimler 5 bin TL alırken, diş tabipleri de yine bu oranı alacak. Hemşireler ve sağlık memurları ek ödeme olarak 850 TL alırken, teknikerler 500 TL ek ödeme alacak. Sağlık çalışanlarına ek taban ücreti 400 TL`den başlayacak. Yönetmeliğe göre sabit ve tavan ödemenin yanı sıra teşvik ödemesi yapılacak" şeklinde konuştu. Turan`a İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve hastane yetkilileri eşlik etti.
"İlk defa bir belde Teknopark ilan edildi"
Ak Partili Turan, Çardak`ın 15 Eylül 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Türklerin Rumeli`ye geçtiği yer olarak tarihteki şanlı yerini alan Çardak`ın, her geçen gün potansiyelini artırdığını ifade eden Turan, "Çardak, kadim tarihiyle olduğu gibi, turizmiyle de önemli bir merkez. Cumhurbaşkanı kararıyla, Çardak Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildi. Çardak`ın ekonomisine, istihdamına ve birçok sektöre katkı sunacak kıymetli bir adım. Çok hızlı bir şekilde hazırlık süreci yürütüldü. Yine ilk defa bir beldede Teknopark ilan edilmiş oldu. Bu önemli aşamanın, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki hedeflere de katkı sunacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Çardak`ımıza, Çanakkale`mize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" diye belirtti.
(Atilla Akın)
Paylaş