havadurum

"İktidarın yolu başarılı yerel yönetiminden geçer"

834

 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından seçilmiş belediye başkanları, CHP İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘Belediye Başkanları Tanışma Toplantısı’nda bir araya geldiler. 1 Mayıs günü Marina Restoranda düzenlenen toplantıya, CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile İlçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, İl Başkanı İsmet Güneşhan,  Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, il, merkez ilçe ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldılar. 31 Mart Yerel Seçimleri ve ülkenin genel siyasetine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, ilçe başkanları, belediye başkanları ile il genel ve belediye meclis üyelerini tanıttılar. Milletvekilleri Erkek ve Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, düzenlenen toplantıyla ilgili görüşlerin dile getirirken, İl Başkanı Güneşhan, görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Açıklamasında; “Genel olarak seçmen bizlere yerelde ve il genelinde iktidar olma şansı verdi” ifadelerini kullanan İl Başkanı Güneşhan;  “Bizlerde toplantıda, bu şansı en iyi şekilde nasıl kullanabilirizi  konuştuk” dedi. Güneşhan açıklamasında; “Genel Seçimlerde iktidarda başarılı olmanın yolu, yerelde başarılı olmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

“İktidar şansını en iyi nasıl kullanabiliriz konuştuk”

Düzenlenen toplantıyla ilgili görüşlerini paylaşan İl Başkanı Güneşhan; “İl Örgütü olarak ilçe başkanlarımızı, seçilen belediye başkanlarımızı, il ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, kadın belde başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, Genel Başkan Yardımcımız, YDK üyemiz, Milletvekilimiz ile il ve ilçe yönetimi ile birlikte, ‘Birlik, Beraberlik Tanışma ve Dayanışma Toplantısı’ yaptık. Burada ben seçimlere yönelik bir değerlendirme yaptım, daha sonra ilçe başkanlarımız seçimlerle ilgili düşüncelerini aktararak, kendi bölgelerinde seçilmiş olan başkanlar ile belediye ve il genel meclis üyelerini tanıttılar. Yine belediye başkanlarımız konuştular. Son olarak da Milletvekilimiz, YDK üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız, genel siyaset ve genel seçimlerle ilgili düşüncelerini aktardılar. Toplantıya, 280 kişi katıldı. Toplantıda, ‘seçmen bizlere yerelde ve il genelinde iktidar olma şansı verdi. Bizlerde bu şansı en iyi şekilde nasıl kullanabilirizi’  konuştuk. Mutlak suretle başarılı olmamız gerekiyor. Genel seçimlerde iktidarda başarılı olmanın yolu, yerelde başarılı olmaktan geçiyor. Bu bizim için bir referans olacaktır. Bundan sonra önce İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, ardından da 25 Mayıs’ta da İl Danışma Kurulu Toplantısı yapılacak” dedi.
  
“Hep birlikte aydınlık yol haritasını konuştuk”
Milletvekilleri Erkek ve Ceylan ile Belediye Başkanı Gökhan ve Gelibolu Belediye Başkanı Özacar ise, düzenlenen toplantıyla ilgili şu görüşleri paylaştılar;  
Milletvekili Erkek; “CHP Çanakkale İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen 31 Mart Yerel Yönetim seçim çalışmalarını başarılı olarak yürüten örgütümüzün tanışma ve dayanışma toplantısına katıldık.”
Milletvekili Ceylan; “Genel Sekreterimiz, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Muharrem Erkek, İl Başkanımız İsmet Güneşhan ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyemiz Serdar Soydan ile birlikte yeni seçilen belediye başkanlarımız, il ve belediye meclis üyelerimiz ile bir arada aydınlık yarınların yol haritasını konuştuk.”
Başkan Gökhan; “Yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığımızca, Milletvekillerimiz, örgüt yönetimlerimiz, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleriyle bir araya gelip kucaklaştık. Seçim sonuçları ve gelecek planlarımız hakkında görüş alış verişinde bulunduk.” 
Gelibolu Belediye Başkanı Özacar; “Yeni seçilen belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz; il başkanımız, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz ve Milletvekilimizle beraber, 31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendirdik.” 
(Eren Aşnaz)
Paylaş