havadurum

"Kadın cinayetlerini durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz"

815

 Mersin’in Tarsus İlçesi Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, bundan tam 3 yıl önce, okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste vahşice katledilmişti. Bindiği minibüs şoförü tarafından tecavüz edildikten katledilen Aslan’ın cesedi ise Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi`nde yanmış halde bulunmuştu. Özgecan katliamı Türkiye ve dünyada gündem oluşturmuş ve gözleri kadın cinayetlerine çevirmişti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Özgecan’ın katledilişinin üçüncü yılında anma mesajı yayınladı. Kadınlara ve çocuklara yönelik kötü niyetli tüm eylemlerin büyük bir insanlık suçu olduğunu belirten Gökhan; “Kadın olmanın, günden güne zorlaştığı ülkemizde uzun zamandır kadının beynine, bedenine, düşüncesine, varlığına kast eden kara bulutlar dolaşıyor. Her ne zaman kadına yönelik şiddetten, tacizden bahsetsek, yüreklerimiz yansa, toplumumuzda ilk konuşulan kadının kendisi oluyor. Kadının etek boyu, saçı, makyajı, yaşam tarzı yaşanan vahşetin ve failinin önüne geçiyor. Tahrik indiriminden, iyi halden bahsediliyor, fakat yitip giden kadınlarımızın hayatlarından bahsedilmiyor. Zaman geçtikçe, kadınlarımızı isimleriyle değil, sayılarla anmaya başlıyoruz. Şunu belirtmeliyim ki, kadına, çocuğa, tüm canlılara yönelik yapılan bütün kötü niyetli eylemleri gerçekleştirmek büyük bir insanlık suçudur ve bu vahşete seyirci kalmak da o suça ortak olmaktan başka bir şey değildir” dedi.

 
“Kadınlar özgür yaşam içi mücadele veriyor”
Kadınların uzun zamandır özgür, adil ve eşit bir yaşam için mücadele verdiklerini dile getiren Gökhan; “Bizler ne zaman yaşanan vahşeti, adalet ve hukuk nezdinde tartışmaya başlar.  Bunun toplumsal bir sorun olma yolunda hızla ilerlediğini kabul eder ve her zeminde gerekli önlemleri almak için hep birlikte harekete geçersek, Türkiye’de kadınların uzun zamandır talep ettikleri insani yaşamın kapıları bir nebze olsun aralanmış olacak, bu zorlu mücadelenin yolunda bir ışık belirecektir” dedi.
 
“Özgecan için mücadele edeceğiz”
Son olarak Aslan’ı katledilişinin üçüncü yılında anan kadın cinayetlerini durdurmak için mücadeleye devam deneklerini açıklayan Başkan Gökhan; “İnsanlıktan ve vicdandan uzak, akıllara durgunluk verecek acımasızlık ve aymazlıkla işlenen tüm kadın cinayetlerinde bir simge olan, gencecik yaşında vahşice katledilen kızımız Özgecan Aslan’ı ölümünün 3’üncü yıl dönümünde rahmetle anıyorum.  Kadın cinayetlerini durdurmak adına verdiğimiz mücadeleye durmadan devam edeceğimizi bildirmek istiyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş