havadurum

"Kadrolu tanık" "Kripto FETÖ'cü"

4094

 

ÖZEL HABER: Seçkin Sağlam

ÇOMÜ’de özellikle 2011-2015 döneminde, bugün FETÖ hükümlüsü olarak cezaevinde bulunan eski Rektör Sedat Laçiner zamanında yıldızı parlayan Vural Bulut, her dönem üniversitedeki kadrosunu koruyor! Laçiner döneminin tetikçi sitesi ÇOMÜ Haber’in kuruluşunda yer alan, Samanyolu’da Fethullah’ın yeğeninden medya eğitimi alan Bulut’un hünerleri arasına bir de ‘iftiracılık’ eklendi. ÇOMÜ soruşturmalarında sadece ‘tanık’ olarak ifade veren Bulut, hem üniversitede hem de savcılık soruşturmasındaki ifadeleri ‘itiraf’ niteliği taşıyan Bulut’un herhangi bir FETÖ Terör Örgütü soruşturması geçirip geçirmediği merak ediliyor! Siyah-beyaz kadar ayrılan iki dönemde de yolunda yürümeyi başaran Vural Bulut isminin, tüm bunları nasıl başardığının ötesinde, bunların görülmemesi/görmezden gelinmesi akıllarda farklı soru işaretleri oluşturuyor. Laçiner döneminde, Laçiner’in kavgalı olduğu istisnasız herkesi; siyasiler, STK’lar, gazeteciler, öğrenciler, ÇOMÜ çalışanları, emekçileri, akademisyenleri… hedef gösterme  görevini üstlenen, Laçiner’in seçim propaganda sürecini yürüten ve sonrasında da Laçiner’den payesini alan Bulut, Laçiner’in ardından da Acer döneminin ‘gözdesi’ olmayı başardı. FETÖ ile yürüdüğü yolda önündeki engelleri kaldıran Bulut, Rektör Acer döneminde de medya koordinatörlüğü gibi önemli bir görevi üstlendi.  15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından, belki de sanıklardan biri olacağı düşünülen Bulut’un, tanıklık ettiği kişi sayısı ise sayılamayacak düzeyde. Onlarca kişi hakkında tanıklık eden Bulut’un, tanıklık ettiği bazı mahkemece ‘suçsuz’ bulundu ve beraat ettiler. Bunlara son örnek de geçtiğimiz haftalarda eklendi. Bulut ve onun gibi tanık olarak dinlenen kişiler, mahkemede iftira niteliğindeki ifadelerini ispat edemeyince, geri vites yapmak zorunda kaldılar. FETÖ’cülükle suçlanan kişiler, işlerinden ekmeklerinden olurken, Bulut ve diğer tanıklar, mahkemede “ben öyle demek istemedim, aslında böyle dedim” gibi çark ettiği ile kaldı! 

 
Önce, ‘itiraf’ niteliğindeki ifadelerine bakalım!
Üniversite öğrenciliği döneminde cemaate ait yurt ve evlerde kaldığını itiraf eden ÇOMÜ’nün eski Medya Koordinatörü, halen ÇOMÜ’de öğretim görevlisi kadrosunda bulunan Bulut, hem üniversitede hem de savcılıkta ‘tanık’ sıfatı ile ifade verdi. ÇOMÜ’de 15 Ağustos 2016 tarihinde Rektörlük A Blok 1. Kat VIP Salonu’nda ilk ifadesini veren Bulut, “Üniversitede 2011 yılından beri çalışıyorum. FETÖ terör örgütünün üniversitede yapılanmaya başladığını 17/25 Aralık sürecinde fark ettim. Daha önce 2011 yılında seçim döneminde Sedat Laçiner’i basın-haber yoluyla destekledim. Atandıktan sonra desteklerimden dolayı arayıp teşekkür etti. Bu süreçte tıp fakültesinde çalışıyordum Hamit Palabıyık bana basın halkla ilişkilerde çalışmamı teklif etti ve bende kabul ederek başladım. Sedat bey üniversitede radyo kurmak istiyorum alt yapıyı kurmak için seni görevlendirsek dedi ve ben Senato kararıyla Samanyolu Medya Grubuna bağlı Dünya Radyo’ya gönderildim. 4 ay süreyle radyoya gittim tetkikler yaptım ve öğrendiklerimi bilgilerimi buraya gelince Radyo Ton’un teknik alt yapısını kurdum. Sedat Laçiner bana yazıları e-mail atıyordu ve bende bazı haber sitelerinde yayınlanmasını sağlıyordum. Demokrat Çanakkale adlı internet haber sitesinin yönetimini Halil Şimşek bana vermek istedi. Kardeşimin burada olduğu bir dönemde Halil Şimşek’le tanışmıştı. Sonrasında kardeşimi Halil Şimşek şirket elemanı olarak işe alıp bu sitenin yönetimini verdi ve istediği haberleri yaptırıyordu” diyerek FETÖ dönemindeki kendi rol ve görevini anlatıyor. Bulut’un “basın-haber yoluyla” diyerek kast ettiği, Laçiner’in tetikçi haber sitesi ÇOMÜ Haber! Bu site aracılığı ile algı operasyonları yürütülüyordu. 
 
17/25 Aralık yalanı!
Bulut, FETÖ’yü 17-25 Aralık sürecinde fark ettiğini söylese de o süreçten sonra da Laçiner’in faaliyetleri Bulut’un sorumluluğundaki ÇOMÜ Haber isimli sitede devam etti. Bugün hala yayınına devam eden sitenin hangi FETÖ davasında yer aldığı da merak ediliyor. Hatta sitenin, içeriğindeki Çanakkale’de FETÖ faaliyetlerini ve FETÖ’cüleri öven içerikleri bugün silinmiş olsa da, bu içerikleri google arşivden halen ulaşılabiliyor. Bulut, 17/25 Aralıkta FETÖ’yü fark ettiğini söylese de 2014’te, Fethullah Gülen’in yeğeni, aynı zamanda Bulut’un da ‘basın yayın’ eğitimi aldığı Kemal Gülen’in, Gülen Ailesi adına yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından yayınlamakta bir sakınca görmemiş. Hatta 20 Nisan 2014 tarihinde Fethullah Gülen’e ait “Neticenin Allahın elinde olduğuna inanmak ise tevhiddir” sözünü de paylaşarak, FETÖ dönemindeki safını korumuş. Laçiner, Palabıyık gibi bugünün FETÖ hükümlülerine verdiği destek verdiği sosyal medya paylaşımları da, Bulut’un silmiş olmasına rağmen, kayıtlarda yerini koruyor. 
 
“Medya imamı” olarak bilinen Kemal Gülen’den eğitim almış 
Darbe sonrası “Medya imamı” olduğu iddia edilen, FETÖ’cü gazeteciler yetiştirdiği, bunlara FETÖ kanalından kadrolar ayarladığı ileri sürülen, Fethullah Gülen’in yeğeni, Avukat ve spiker Kemal Gülen ile de ilişkisini itiraf ediyor Vural Bulut. 29 Ağustos tarihinde savcılıkta yine ‘tanık’ olarak ifade veren Bulut, bu sefer de cemaatten 2007 yılında uzaklaştığını söyleyerek, 14 gün önceki ÇOMÜ idari soruşturmasındaki ifadesiyle çelişiyor.  ÇOMÜ’deki ifadesinde 2011 yılından bu yana çalıştığını ifade eden Bulut, savcılık ifadesinde farklı olarak 2010 Ekim ayında işe girdiğini söylüyor. Bulut savcılık ifadesinde, dönemin Rektör Danışmanı Halil Şimşek tarafından verilen bir kutu helva ile sık sık İstanbul’a gittiğini, bir süre kaldığını söyleyerek, burada Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen’den medya eğitimleri aldığını itiraf ediyor. Bulut’un, darbe sonrası iddia edildiği gibi, Kemal Gülen tarafından yetiştirilen ve kadroya alınanlardan biri olup olmadığı ise henüz bilinmiyor!

“Henüz”, çünkü hiç sanık olmadı!
Tüm bu ifadeler ile bir nevi itiraflarda bulunan Bulut, bu ifadelerin dışında kent kamuoyunca da tanınıyor. Çünkü Bulut, yukarıda da anlatıldığı gibi, bugün FETÖ hükümlüsü olarak cezaevinde bulunan eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in yakın çalışma arkadaşlarından biri. Sadece çalışma arkadaşı değil, Laçiner için Çanakkale PR yapan, onun algı operasyonlarının içinde olan ve basın-haber konusunda üst düzey görevler alan biri. Tıpkı bugün olduğu gibi!
 
Şimdi sıkı AKP’li!
Bulut, son dönemde yine kent gündemindeydi. 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından, Laçiner dönemindeki faaliyetlerinin unutulduğunu sanan ve sıkı bir AKP’li olan Bulut, sosyal medya hesabından, “Onun bunun çocukları amma hopladılar zıpladılar. Ne çok inanmışlardı. Millet koydu gene. Onun bunun çocukları” paylaşımında bulunmuş bu paylaşımı ise tepki çekmişti. ÇOMÜ Yönetimi ise gelen tepkilerin ardından Vural Bulut’a soruşturma açmış, ancak soruşturma sonucu aylar geçmesine rağmen açıklanmadı. 
 
Bulut, soruşturulamıyor mu? 
ÇOMÜ’de, Laçiner dönemindeki görevine benzer bir görevde bulunan ve geçtiğimiz aylarda ‘kendi isteği’ ile söz konusu görevi olan Medya Koordinatörlüğü’nden ayrılan Bulut, halen ÇOMÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Öğretim görevlisi olma süreci de dikkat çekici. Hatta bugün ÇOMÜ’deki profiline bakıldığında, herhangi bir bilimsel çalışması, yayınladığı makalesi ya da, öğretim görevlisi olması noktasında hiçbir ‘liyakati’ taşımayan Bulut, sadece kendine kadro ile yetinmeyip, yakınlarının da kadro alması noktasında oldukça becerikli olması ile dikkat çekiyor. Hem de, sadece bu dönemki gayretkeşliği ile değil, Laçiner döneminde de benzer mükafatlara mazhar olmuştu. Laçiner dönemine dair soruşturma açılmayan, ifadelerinin ardından herhangi hukuksal bir yargı süreci yaşamayan Bulut, her ne hikmetse, 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı paylaşımla ilgili olarak açılan soruşturmadan da yırtmış görülüyor. Soruşturmanın akıbeti ile ilgili, 6 ay geçmesine rağmen, henüz kamuoyunu tatmin edici, muhalefete yönelik hakaretinin karşılığı olan bir yaptırım ya uygulanmadı ya da açıklanmadı…
(Devam edecek)
Paylaş