havadurum

"Kardeş şehir anlaşması feshini yargıya taşıyacağız"

783

 Eceabat Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında, Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının feshi ve Şahinbey Parkı`nın `Gazi Mustafa Kemal Atatürk Parkı` olarak değiştirilme önergesi verilmişti. Oy çokluğu ile kabul edilen önergeler Eceabat Belediye başkanı Adem Ejder tarafından Ağustos ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmek üzere gündeme alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Ağustos ayı meclis toplantısında Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması feshedilirken, Şahinbey Parkı isminin ise oy birliğiyle ‘Şehitler Parkı’ olarak değiştirilmesine karar verildi. CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Şahinbey’in ilçeye hiçbir katkı sunmadığı ve Eceabat halkının her yerde bulunan Şahinbey Belediyesi isminden rahatsızlık duydukları için fesih önergesini sundukları açıklamasında bulunmuşlardı. Üyeler, Belediye Başkanı Ejder’in park isminin ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk Parkı’  ismi olarak değiştirilmesi önergesine ‘ret’ oyu vermesini de eleştirmişlerdi. Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, konuyla ilgili açıklamada bulundu.  Park isminin Şehitler Parkı olarak bilindiğini belirten Ejder, şehitleri Atatürk ile mukayese eden zihniyeti kınadığı açıklamasında bulundu. Ejder, Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının feshedilmesi ile ilgili ise; “Kardeşlik olgusunu yok ederek toplumda ayrımcılık yaratmaktır” dedi. Ejder, kararı yargıya taşıyacağını söyleyen Ejder; “Günlerdir kamuoyunda belediyemizin kardeş şehir ilişkisi ve parkı ismi değişikliği üzerinden gündem yaratmaya ve bu sayede prim yapmaya çalışan siyasi odakların maksatlı çabaları ve manevraları ibretle izlenmektedir. İlçemize yaklaşık 4 milyon TL bedelli park yatırımını kazandıran, her yıl yüz bin civarında turistin ilçemizi ziyaret etmesine imkan sağlayan dolayısıyla ilçemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayan kardeş Şahinbey Belediyesi üzerinden belediyemizi hedef alan siyasi odakların niyeti açıkça meyve veren ağacı taşlamak, kardeşlik olgusunu yok ederek toplumda ayrımcılık yaratmaktır. Takdir olunacağı üzere bu art niyetli girişimlerin toplumumuzda hiçbir saygı ve itibar kazanması mümkün değildir. Gerçekleştirilen 06.08.2018 tarihli Meclis toplantısında Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisinin sonlandırılmasına ilişkin alınan ve hiçbir yasal dayanağı olmayan, tamamen keyfi ve siyasi maksatlı bu utanç kararının iptali yönünde Danıştay nezdinde gerekli yasal girişimlerde bulunulacaktır” dedi.

 
“Toplumumuzda ayrımcılığa sebep olan zihniyeti sadece kınıyoruz”
Parkın isminin Şehitler Parkı’ olarak bilindiğini belirten Ejder;  “Bir ulusun bekası, bir vatanın bütünlüğü için canlarını feda eden, bu toprakların her karışını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin kutsal hatırasına, Belediye Meclis kararıyla yaklaşık bir yıl önce oybirliği ile “Şehitler Parkı” olarak belirlenen parkın ismini değiştirmek isteyen, ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mukayese eden, kutsal değerlerimizi siyasi menfaatleri uğruna istismar eden, toplumumuzda ayrımcılığa sebep olan bu hastalıklı zihniyeti sadece kınıyoruz” dedi.  
 
“Başka projelere de engel olundu”       
Başka projelere de engel olunduğu iddiasında bulunan Ejder; “Kardeş Büyükçekmece Belediyesinin, ilçemiz Kemalpaşa Kordonuna yönelik yatırımını planladığı ve ihale aşamasına getirdiği yaklaşık beş milyon TL yatırım bedelli sahil düzenleme projesi CHP Eceabat ilçe teşkilatının girişimleri, CHP Çanakkale Milletvekili ve parti liderlerinin Sayın Hasan Akgün’e baskıları neticesinde durdurulmuş, bu önemli eserin ilçemize kazandırılması engellenmiştir. Memleketin aleyhine uğraş veren bu odaklarla karşı her zaman ve her koşulda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sizlerden aldığımız destekle, azim ve kararlılıkla, halkın ve hakkın yanında olarak bugüne kadar sergilediğimiz duruşumuzdan bir nebze dahi sapmadan hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş