havadurum

"Kardeş şehir feshedildi, 'Şehitler' ismi onaylandı.."

1761

 Eceabat Belediyesi Meclis toplantısında oy çokluğu ile alınan kararların Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder tarafından yeniden meclis gündemine getirilmesi tartışmalara neden olmuştu. Ejder, Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının feshedilmesi ve Şahinbey Parkı isminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi önergelerine ret kararı vermişti. Kararlar yeniden görüşülmek üzere meclis gündemine alınmış, aynı zamanda parka ‘Şehitler Parkı’ pankartı asılmıştı. Ağustos ayı toplantısı dün gerçekleşirken, CHP’li Belediye meclis üyeleri Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı sonuç bildirgesi yayınladılar. 

Yayınlanan bildirgede şu ifadelere yer verildi; “CHP’li Eceabat Belediye Meclis üyeleri Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı, Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülüp 6/3 onaylanan karar verilen Şahinbey Belediyesi Kardeş şehir anlaşması sona ermiştir.09/07/2018 tarih ve 2018/33 sayılı meclis kararı Belediye Başkanı AdemEjder tarafından tekrar görüşülmek üzere meclise getirilmiştir. Belediye meclisimizde konu ile ilgili ifademde Şahinbey belediyesi ile kardeş şehir olmamız şehrimize herhangi bir kazanım oluşturmamaktadır. Tam aksine ilçemizin esnafının kaybı bulunmaktadır. Şahinbey Belediyesinin programlı olarak getirdiği geçtiğimiz yıl 92 bin vatandaşı belediye sosyal tesislerinde yemek yemiştir. Fakat herhangi bir bedel ödemeden bu denli bir getiriyi neden Eceabat esnafı yararlandırılmıyor diye sorduğumuzda?Belediye Başkanı AdemEjder: Eceabat esnafı beceremiyor yapamıyor demesi bir utançtır…Eceabat‘ta yaşayan vatandaşlar düğün yaparken ücretli olan sosyal tesisler neden başka şehirden gelene ücretsizdir… Bir şehrin belediye başkanı kendi şehrinde bulunan esnafı iyi temiz iş yapmadığını beyan etmesi kadar kötü bir durum yoktur.Tüm esnaf arkadaşlarımın oturup düşünmesi gerekmektedir. Hata kimde. Lafta kötü yemek yapan esnafın mı?   Yoksa başka şehrin reklamını yapan ve denetim yapmadan kötü diyen belediye başkanı mıdır? Denildi. Sonuçta kardeş şehir anlaşması oylaması Metin Övün, Timur Koşal, Zafer Kodak, Nail Bahşi Ve Remziye Güven Kabul Oylarına Karşılık Adem Ejder, Erol Dürmüş, Ayla Varlık ve Recep Tutucu ‘nunoyları ile oy çokluğu ile kardeş şehir anlaşmasına son verilmiştir” denildi. 

 
“Şehitler ismi 1 yıldır neden uygulanmadı?”
Atatürk isminin yeniden görüşülmesine tepki gösteren meclis üyeleri; “2018 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere verdiğimiz Park ismi değişiklik önergemiz  6/3 Kabulle sonuçlanmasına rağmen Belediye Başkanı Adem Ejder tarafından tekrar meclise iade edilmiştir. Parkın ismini Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yapmak çok rahatsız etti sanıyorum ondan dolayı meclise geri iade etti. 07/07/2017 tarihinde belediye meclisimizce alınan kararda parkın ismi ‘Şehitler’ olarak oy birliği ile karar alınmıştı. Belediye Başkanımız tam bir yıldır parkın ismini uygulamamıştır. Şimdi kalkıp da biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olsun dediğimizde olamaz diyen Başkan ve meclis üyeleri Şehitlerin arkasına sığınarak pirim yapmaya çalışmaktadır. Fakat mevcutta olan şehitler ismini uygulamamaktadır. Sonuç olarak parkın ismi toplantıya katılan tüm meclis üyeleri ve belediye başkanının verdiği oy ile oy birliği ile kabul edilmiştir. Bir önceki yılda alınan karara benzemez inşallah. Belediye başkanımız parkın ismini bir brandaya iki günde dağılıp yok olacak şekilde değil Tüm Şehitlerimize yakışacak şekilde yazar bizzat bunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdiler.
(Eren Aşnaz)
Paylaş