havadurum

"Katliamı görün ve vicdanınızı dinleyin"

1866

 Aikhisar Su Havzası’nda yapılan doğa katliamına tepkiler artarak devam ediyor. İyi Genel Başkanı Merak Akşener dün ‘Su ve Vicdan Nöbet’ alanını ziyaret etti. Öncelikle altın madeni sahasına giden Akşener, maden sahasını inceledi. İncelemenin ardından maden sahası önünde fidan diken Akşener, ardından Su ve Vicdan Nöbet alanına gitti. Akşener burada açıklamada bulundu. Kazdağları’nın talanına karşı dayanışma içinde olduklarını belirtmek adına ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Akşener; “Vatan toprağı kutsaldır, kutsal, üzerinde yaşayan insanıyla, hayvanlarıyla, çiçekleri ile, ağaçlarıyla suyuyla, dağıyla, nehriyle, her şeyiyle kutsaldır” dedi. GSMR’nin söylendiği gibi 2001 yılında değil, 2018 yılında verildiğini belirten Akşener; “Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı, 25 Temmuz 2018’de verilmiş. Yeni bu muhteremlerin zamanında verilmiş. Sayın Erdoğan’a, genel olarak yalan söyleniyor, sayın Erdoğan genel olarak kandırılıyor” dedi. “Başta sayın Erdoğan olmak üzere buraya gelmesini, bu yapılan katliamı görmesini ve bu akciğerin söndürülmesine karşı durmasını huzurunuzda talep ediyorum” ifadelerini kullanan Akşener; “Ey sayın Erdoğan, bu ülkenin başısın, seçildin, bu millet seni seçti. Bak buradan Türkiye’nin her tarafından, ama ağırlıklı Çanakkaleli hemşerilerim burada. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Vatan kaybının ne olduğunu biliyorum, toprak kaybı nedir biliyorum” dedi. Akşener; “Buradan tekrar sayın Erdoğan’a sesleniyorum, gel kardeşim şurayı gör, gözlerinle gör, sana atılan yalanları öğren, vatandaşının arasına gel, onları dinle. Göreceksin ki vicdanın sızlayacak. Göreceksin ki, vicdansızlıktan vazgeçeceksin” dedi. 

 
“Aziz millet, Kazdağları’nın deşilmesine de müsaade etmeyecektir”
Akşener konuşmasında; “Ülkemizin akciğerlerinden biri olan, en yüksek oksijen kalitesine sahip, Kazdağları’nın talanına karşı, sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek için geldik. Allah hepinizden razı olsun. Bakın ne güzel bir söz var burada, ‘Çanakkale geçilmez, Kazdağları deşilmez…’ Vatan toprağı kutsaldır, kutsal, üzerinde yaşayan insanıyla, hayvanlarıyla, çiçekleri ile, ağaçlarıyla suyuyla, dağıyla, nehriyle, her şeyiyle kutsaldır. Çanakkale’ye nasıl geçilmez mührü vurduysa bu aziz millet, Kazdağları’nın deşilmesine de müsaade etmeyecektir. Bu vicdansızlıktır. 175 bin, bir arkadaşımızın söylediğine göre de 195 bin ağacın kesildiği ifade ediliyor. Ben bir köy kızıyım, bir ağacın doğru düzgün büyüyebilmesi için en az 25 yıl zaman geçmesi gerekir, bazıları için yüzyıl. Günahtır be günahtır. Kimsenin, vicdanı sızlamıyorsa, bizim vicdanımız sızlayacaktır, sızlamaktadır, başkalarının vicdanını da sızlatacağız” dedi.
 
“Vatan kaybının ne olduğunu biliyorum”
GSMR’nin 2018 yılında verildiğini ifade eden Akşener; “Bir yalan konuşuluyor, 2001’de verilmiş. Bakın doğrusunu söyleyeyim, Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı, 25 Temmuz 2018’de verilmiş. Yeni bu muhteremlerin zamanında verilmiş. Sayın Erdoğan’a, genel olarak yalan söyleniyor, sayın Erdoğan genel olarak kandırılıyor. Biliyorsunuz Osman Öcalan katilinde de kandırılmıştı, ‘arandığını bilmiyorum’ demişti. Eğer bu konuda bilgisi yoksa, kandırılmışsa buradan kendisini bilgilendiriyorum. 25 Temmuz 2018’de kendi adamların burada ruhsat vermiş. Vatan toprağının kutsallığına inanan her kişinin, bu vatan toprağının her santimetresinin şehit kanıyla sulanmış kanaatine sahip her kişinin, başta sayın Erdoğan olmak üzere buraya gelmesini, bu yapılan katliamı görmesini ve bu akciğerin söndürülmesine karşı durmasını huzurunuzda talep ediyorum. Ey sayın Erdoğan, bu ülkenin başısın, seçildin, bu millet seni seçti. Bak buradan Türkiye’nin her tarafından, ama ağırlıklı Çanakkaleli hemşerilerim burada. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Vatan kaybının ne olduğunu biliyorum, toprak kaybı nedir biliyorum” dedi.  
 
“Buraya, bir köylü kızı olarak geldim”
Yetkililere, “Burada da ağaç kesiyorsunuz be ağaç kesiyorsunuz” şeklinde seslenen Akşener; “Altını arama konusunda kimsenin itirazı yok. Ama toprağın altını üstüne getirmenize ne ihtiyaç var. Buradan tekrar sayın Erdoğan’a sesleniyorum, gel kardeşim şurayı gör, gözlerinle gör, sana atılan yalanları öğren, vatandaşının arasına gel, onları dinle. Göreceksin ki vicdanın sızlayacak. Göreceksin ki, vicdansızlıktan vazgeçeceksin. Ben buraya siyasi şapkamla gelmedim, İyi Parti Genel Başkanı olarak da gelmedim. Sadece Meral Akşener olarak geldim, bir köylü kızı olarak geldim… Aranızda olmaktan onur duydum, gurur duydum. Allah hepinizden razı olsun. Buraya ilk dikkat çeken Çanakkale İl teşkilatımızdır, onlara da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Nasıl ki Çanakkale geçilmemişse, Kazdağları da deşilmeyecek” dedi.  
(Eren Aşnaz - Seçkin Sağlam)
Paylaş