havadurum

"Kaygı duyuluyor"

282

 Corona virüs nedeniyle geç başlayıp, hızlandırılmış bir takvim içinde oynanan ligler futbolcuları iyice tüketti. Bunun üstüne dinlenemeden bir de milli takımlarına giden oyuncular, neredeyse insan vücudunun sınırlarını zorlamaya başladı. İşte böyle bir ortamda başlayan EURO 2020’de henüz ikinci gün yaşanan talihsiz olay tartışmaları iyice alevlendirdi. Christian Eriksen’in Danimarka-Finlandiya maçı sırasında geçirdiği kalp rahatsızlığı herkesin yüreğini ağzına getirdi. Ölümden dönen yıldız futbolcunun aşırı yorgunluk yüzünden bu sıkıntıyı yaşadığı iddia edildi.

Her takımın ortalaması çıkarıldı 

İngiltere’de yapılan bir araştırma ise EURO 2020’de hangi takımların daha yorgun olduğunu gözler önüne serdi. The Athletic’in haberinde her ülkenin kadrosundaki futbolcuların sezon boyunca ortalama kaç dakika oynayarak turnuvaya geldiği hesaplandı.

 En yorgunu İngiltere Milli Takımı

 Buna göre en yorgun takım Premier Lig’deki yoğun temponun da etkisiyle her bir oyuncusu ortalama 3688 dakika süre alan İngiltere oldu. Onları 3549 dakikayla Cristiano Ronaldo’nun Portekiz’i, 3520 dakika ile de Avrupa’nın büyük liglerinde çok sayıda lejyoneri bulunan Hollanda izledi.

 Türkiye dinlenmiş takımlardan biri

A Milli Takımımızın futbolcuları ise 2485 dakika ile (yaklaşık 27 maç) yorgunluk listesinin 20. sırasında yer aldı. Böylece Türkiye, 24 takımlı şampiyonada futbolcuları sezon boyunca en az süre alan ekiplerden biri olarak göze çarptı.

Christian Eriksen’in takımı Danimarka da 2916 dakika ile yorgunluk listesinin tam ortasında, 12. sırada yer buldu. Futbolcuların fazla maç oynaması konusundaki tartışmalar daha uzun süre devam edecek gibi. Nitekim sahada yaşanan ölümlerin, "endüstriyel futbol" çağı olarak adlandırılan 2000`lerle beraber katlanması ve son 20 yılda 47 futbolcunun yeşil sahalarda can vermesi herkesi gelecek adına endişelendiriyor. (haberler.com)

Paylaş