havadurum

"Kimse, AK Parti'nin varlığını sorgulamaya kalkmasın"

4915

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, saha çalışmaları ile ve belde kongreler süreci ve "Gönül Seferberliği Kampanyası" kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili Gazetemiz Çanakkale OLAY`ın sorularını yanıtladı. Gökçeada haricinde bütün ilçe kongrelerinin tamamlandığını belirten Makas, İl Kongresine hazırlandıklarını ifade etti. "Gönül Seferberliği Kampanyası" kapsamında, ülke genelinde 1 milyon yeni üye hedefine yaklaşmak üzere olduklarını ifade eden Makas, Çanakkale yerelinde 8 bin yeni üye kazandıklarını ve hedeflerinin 15 bin yeni olduğunu söyledi. Makas, "Her üye bir fidandır" anlayışıyla, Kasım ayı içerisinde partilerine katılan her üye için bir fidan dikeceklerini ifade eden Makas, kampanyayı oluşturulacak hatıra ormanı ile tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ`ın, kendi partisinin İl Başkanı`na `FETÖ`cü` suçlaması ile ilgili siyasi bir değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan`a yönelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in ve GİK Üyesi Rıdvan Uz`un ifadelerini değerlendiren Makas; "Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan`a yönelik hadsiz ve tehditvari konuşmalar üzerinden hiç kimse, milletin partisi AK Parti`nin varlığını sorgulamaya kalkmasın" dedi. AK Parti İl Başkanı Makas, Gazetemiz sorularına şu yanıtları verdi; 


"Kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz"
OLAY; "AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu geçtiğimiz günlerde, "Vatandaşın derdini dinlemek, saha çalışması yapmak önceliğimiz olmalı. Dokunmadığımız gönül kalmamalı" diyerek, teşkilat çalışmasının önemine değinmişlerdi. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?"
AK Parti İl Başkanı Naim Makas: "AK Parti İl Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın çizdiği yol haritasıyla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. İlçe kongre süreçlerimizi, Gökçeada haricinde tamamladık. Şimdi ise Genel Merkezimizin talimatlarıyla İl Kongremize hazırlanıyoruz. Teşkilatımızdaki yenilenme ve tazelenmeyle saha çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Hem kent merkezimiz de hem de ilçelerimizde sokak sokak dolaşarak, destek olma noktasında hangi hemşehrimizin bir ihtiyacı varsa, bizler bunu bilmekle mükellefiz ve bunun için çalışıyoruz. Teşkilatlarımızdaki heyecan ve motivasyon en üst seviyede. Kıymetli Vekillerimizin söyledikleri aynen doğrudur. Bizler de bu minvalde çalışmalarımızı yapıyoruz. Her konuda kendileriyle istişarelerde bulunuyoruz. Vekillerimizin de ifade ettiği gibi, temelini teşkilatların oluşturduğu AK Parti olarak, sahada çalmadık kapı bırakmadan vatandaşlarımızla buluşmaya devam edeceğiz." 
 
"Ailemize katılan her üyemiz için bir fidan dikeceğiz"
OLAY; "Gönül Seferberliği Kampanyası" kapsamında başlattığınız üye çalışmalarınız ile ilgili bilgi alabilir miyiz?
AK Parti İl Başkanı Naim Makas: "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan "Gönül Seferberliği Kampanyası" kapsamında, ülke genelinde 1 milyon yeni üye hedefimize yaklaşmak üzereyiz. Çanakkale`de ise AK Parti İl Başkanlığı olarak 5 Ağustos tarihinde başlattığımız üye kampanyamızla beraber bütün ilçelerimizde AK Noktalar açtık. Üye kampanyamız için AK Parti İl Teşkilatı`nın bütün unsurlarıyla beraber sahada çalışıyoruz. Çanakkale için hedefimiz 15 bin yeni üyeyi AK Partimize kazandırmaktı. Şu an yaklaşık 8 bin üyeye ulaştık. "Her üye bir fidandır" anlayışıyla, Kasım ayı içerisinde ailemize katılan her üyemiz için bir fidan dikeceğiz. Kampanyamızı da üyelerimizle birlikte dikeceğimiz fidanlarla oluşturacağımız hatıra ormanı ile tamamlamayı hedefliyoruz. Kampanyamızda fedakarca çalışan tüm teşkilat üyelerime gönülden teşekkür ediyorum.

"Sayın Turan, bütün nezaketi ve siyasi adabı ile gereken cevabı en net şekilde vermiştir"
OLAY; "İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ`ın, kendi partisinin İl Başkanı`na `FETÖ`cü` suçlaması ile ilgili siyasi bir değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan`a yönelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in ve GİK Üyesi Rıdvan Uz`un ifadelerini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?"
AK Parti İl Başkanı Naim Makas: "Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan`a yönelik ifadeler en hafif deyimi ile hadsizliktir. İYİ Partili bir milletvekili kendi partisinden bir İl Başkanı için "FETÖ`cü" suçlamasında bulundu. Kıymetli Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan son derece yerinde bir siyasi değerlendirme yaparak Akşener`den, partisi ile ilgili iddialara yanıt vermesini beklediklerini dile getirmiştir. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı ve parti yetkilileri iddialara yanıt vermek yerine Sayın Turan`a, eleştiri sınırlarını aşan, hiç bir siyasi üsluba sığmayan hadsiz, edepsiz ithamlar yöneltmiştir. Sayın Turan`ın da dile getirdiği gibi bakanlık, genel başkanlık yapmış bir siyasetçinin kendi partisi içerisindeki meselelerin sorumlusu olarak bir başka partinin yöneticisini göstermesini şık bulmadığımızı ifade etmek isterim. Ayrıca Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, 1 yıl önce yapmış olduğu değerlendirmeyle, aslında konuda ne kadar haklı olduğunu, siyasi öngörüsünün aynı ölçüde ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kamuoyuna göstermiştir. Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan`a yönelik hadsiz ve tehditvari konuşmalar üzerinden hiç kimse, milletin partisi AK Parti`nin varlığını sorgulamaya kalkmasın. Girdiği her seçimden istisnasız birinci parti olarak çıkan AK Parti`nin elif gibi dimdik duran dava adamları olduğu sürece AK Parti, milletimize ve dahi tüm mazlum coğrafyalara hizmet etmeye ve sahip çıkmaya devam edecektir. Birileri hakaret ve küfüre varan söylemlerde bulunurken, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, bütün nezaketi ve siyasi adabı ile gereken cevabı en net şekilde vermiştir."
(Haber Merkezi) 
Paylaş