havadurum

"Koyumuzu imara açtırmayacağız"

535
Gökçeada Belediye Meclisi`nde yapılan oylamada Türkiye`nin İlk ve tek Sualtı Milli Parkı içerisinde yer alan Yıldız Koy`un 1/1000`lik planı onaylanarak imarın önü açılmış, imar kararına tepkiler artarak devam etmişti. Gökçeadalılar tarafından oluşturulan Ada Dayanışması karara karşı imza kampanyası başlatmış, kampanya Yıldız Koy`da yapılan bir etkinlik ve açıklama ile duyurulmuştu. Etkinlikte yapılan açıklamada, Yıldızkoy`un Arkeolojik SİT değeri yüksek bir olan olduğu vurgulanarak; "Bu alanda yapılacak herhangi bir inşa faaliyeti, gelecekte kültürel, sosyal ve coğrafi anlamda Gökçeada`ya ve Gökçeada turizmine büyük katkıda bulunabilecek bir değerin geriye dönülmeyecek şekilde kaybına yol açacaktır. Gökçeada`nın Kuzey kıyılarında, herkesin araçla veya yürüyerek rahatlıkla ulaşarak denize girebildiği tek sahil, kamu yararı özelliğini yitirip özel mülklere/kişilere hizmet edecek bir bölgeye dönüşecektir" ifadelerine yer verilmişti. 
"Ada halkından kampanyaya yoğun destek"
Dayanışma üyeleri imza kampanyalarına hafta sonu devam ettiler. Kampanya kapsamında sahaya inen dayanışma üyeleri, Gökçeada Halk Pazarında imza kampanyalarına sürdürdüler. Ada halkını bilgilendirmede bulunan dayanışma üyeleri, toplanan imzaları önümüzdeki günlerde Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`na yapılacak bir açıklama ile iletecekler. 
"İmzalar Kotuma Kurulu`na teslim edilecek"
Düzenlenen çalışmalar dair yapılan açıklamada, imza kampanyasına vatandaşların yoğun desteği olduğu ve ilgili kurumlarla görüşme talep edildiği açıklandı. Gökçeada Belediyesi ve Kaymakamlık ile görüşmeler sürerken, kararın Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`na iletilmesi sonrası kurul önünde bir araya gelinerek imzaların teslim edileceği belirtildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş