havadurum

"Kulaçlar Troia için atılacak"

776

 Geleneksel olarak gerçekleştirilen `Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması`nın bu yıl 32’incisi gerçekleştirilecek. Çanakkale Rotary Kulübü tarafında düzenlenen yarışmaya her yıl dünyadan ve ülkenin farklı yerlerinden yüzlerce yarışmacı katılım gösteriyor. Geçen yıl ‘Barış’ sloganı ile düzenlenen yüzme yarışmasında bu yıl ‘Troia’ ön plana çıkacak. Aynı zamanda 3 Bölge Guvernörü ’nün desteği ile gerçekleştirilecek 32’inci `Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması` için çalışmalara başlandı. Dün, Rotary Çanakkale Kulübü yönetici ve üyeleri ile bir araya gelen 2440’ıncı Bölge Guvernörü Lütfi Demir ve Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Eren Günal, gazetemiz OLAY’a açıklamalarda bulundular. Rotary Kulübü hakkında bilgilendirmede bulunan Güvernör Demir;  “Bugün çok keyifli bir toplantılar zincirinden geldik. Bizim ‘Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla Bursa’ olmak üzere 8 ilde 674 kulübümüz var. 64 kulübün içerisinde bin 650 üyemiz mevcut. Aynı zamanda 700 üyemiz olan Rötarak kulüplerimiz var.    16 İnteract kulübümüz var, Bunlarında 400 üyesi bulunuyor. Bugünde, Guvernör olarak benimle birlikte Guvernör Yardımcıları ve bölge görevlileri ile beraber 150 kişi var. Guvernör bölge etkinliklerine, İnteract’ların her şeyine imkanlar dahilinde katılmak durumunda. Ancak olmazsa olmazımız olan Guvernör, bilhassa kulüp ziyaretlerinde bulunmakta hem başkanı he de kulüp üyelerini motive ederek onların projelerine destek vermek durumunda” dedi. 

 
“3 Bölge Guvernörü ile beraber gerçekleştireceğiz”
Yaşanan sıkıntıları aşmak adına bu dönem karar alarak 3 Bölge Guvernörü ile beraber gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade eden Demir; “Bu dönem 31’incisini yaptığımız ‘Çanakkale Yüzme Yarışmalarından’ geriye doğru bütün başkanlarımın emekleri var. 32’incisinin de ayrı bir özelliği var. Geçmişe doğru dönük üç dönem bölge saymanlığı yaptığım için kulüplerin ne kadar sıkıntılı olduklarını biliyorum.  Bu sebepten nasıl bir destek verebiliriz konusunu geçmiş dönem Guvernör Danışma Kurulu’nda gündeme getirdik. ‘Üç bölge olarak yapalım, katkı koyalım ve buna sahip çıkalım’ dedik. Çünkü 32 yıldır bunu büyük zorluklarla gerçekleştirdik. Buna destek vermek amacı ile karar aldık ve bunun için ayrı bir hesap açtırdık. Bunu da 3 bölge Guvernörlerine bildirdik. Guvernörler için başkanım bazı görseller hazırladı. Bu görselleri de geçmiş dönem Guvernörlerine dağıtarak ‘biz buradayız, sizi bekliyoruz’ mesajını verip, Çanakkale Yüzme Yarışlarını göğsümüzü gere gere yapmak istiyoruz. Bugüne kadar yaptığımızın da üstüne nasıl çıkabiliriz. Ancak, Çanakkale Rotary Kulübü bu işte çok zorlanıyor. Sağlıkları bozuluyor. Buna bir destek olmak için benim dönemim 30 Haziran’da bitiyor. Benden sonraki başkan geliyor ancak arkasına balığında hiç destek veren yok. İnşallah bunu bu dönem aşacağız. Bizim amacımız kulüpleri ve üyelerimizi desteklemek. Projelere katkı koymak” dedi.
 
“Geçen sene ‘barış’ için yüzdük”
Demir’in ardından geleneksel Çanakkale Yüzme Yarışması’ çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Rotary Kulübü Başkanı Günal;  “Bizim en önemli projemiz olan Çanakkale Yüzme Yarışması, geçtiğimiz sene bu projenin 31’incisini düzenledik ve bunu büyük bir başarı ile düzenledik. Barış için yüzdük ve artık 2018 gerçekleşecek 32’inci yarışmamıza bakıyoruz. Burada Troia Yılı olması nedeni ile bu sene ‘Troia’ için kulaç atacağız. Bu etkinlikleri içerisinde bizde varız. Geçen sene 586 yerle, 19 yabancı sporcu yüzdü. Bu yarışmacılardan Turgut Esen isimli yarışmacı rekor bir derece ile birinci oldu. Buradaki önemli nokta biz, Çanakkale Rotary Kulübü olarak bunları çok büyük zorluklarla yapıyoruz. Zorluklarla yapmamızın nedeni bir yandan maddi zorlukların oluşması” dedi.
  
“Daha fazla desteğe ihtiyacımız var”
Önümüzdeki dönemde Rortary Kulübü’nün yarışma için önemli bir karar aldığını ifade eden Günay; “Bu bizim için çok önemli. Şöyle ki, Türkiye’de ki Rotary’de üç tane bölge var. Bu üçünün ortak projesi olarak çıkacak. Bu çok büyük bir simge olabilir. Yine bu noktada ‘Troia’ öne çıkıyor. Şu an Amerika’da ki arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlattıkları broşürlerle ve sunumlar yapıyorlar.  Biz, hedeflerimizi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Kent halkına zaten büyük bir getirisi olan bir yarışma. Hem ekonomik, hem de turizm anlamında birçok data kaydediyoruz. Bunu biraz daha şenlik havasına getirelim, daha fazla halkla bütünleşsin ve içimizden bir şey haline gelsin istiyoruz. Amacımız bu. Daha çok sporcuyu da yüzdürelim istiyoruz ama tabi güvenliği de es geçmeden. Bu anlamda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Hem sponsor anlamında, hem turizm anlamında birçok desteğe ihtiyacımız var. Bölgemiz sağ olsun bu desteği sağlıyor ama daha fazlası neden olması” dedi. 
 
“Projelerle ön plana çıkmayı düşünüyoruz”
Kulüp olarak farklı etkinliklerde gerçekleştirdiklerini belirten Günay, son olarak; “Çanakkale Rrotary Kulübü sadece yüzme yarışması yapmıyor. Kompozisyon yarışmaları, sürdürülebilir çevre projeleri, hijyen projeleri gibi projeler yapıyoruz. Rotaryenler hümanist insanlar. Kendinden önce topluma hizmet prensibi ile yola çıkan kişileriz. Aslında hepimizin birer mesleği var ama onun dışında hepimiz birer Rotaryeniz. Bu tür projelerle ön plana çıkmayı düşünüyoruz” dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş