havadurum

"Maliyetler arttı, su ve toplu taşımaya zam geldi"

1218
Çanakkale Belediye Meclisi 2022 yılı Ocak ayı Olağan Genel Meclisi 6 Ocak Perşembe günü gerçekleşti. 2022 yılının ilk gününde gelen zamlara belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan kararlar su ve toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarda eklendi. Çanakkale Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ülgür Gökhan`ın 2021 yılı değerlendirme konuşması ile başlayan mecliste, Başkan Gökhan askıda fatura döneminin başladığını belirterek; "Kayseri`de gerçekleşen çalıştay da karakış denilen fonun uygulanması kararı alındı. Bizde Çanakkale`de bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an itibari ile askıda fatura, su faturaları ile devam ediyoruz aynı zamanda doğalgazla ilgili de faturaları değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi olan insanların müracaatları konusunda destek oluyoruz. Umarız insanların gelir durumu iyileşir ancak biz her konuda hazırlıklıyız..." dedi. 
Zamlı tarifeler geçerli olacak
Mecliste, Çanakkale Belediyesinde Aralık ayından Ocak ayına ertelenen su ve atık su tarifelerine yüzde 36 oranında zam yapıldı. Ticarethaneler, inşaat gibi tariflerde de yüzde 36`lık artış sağlandı. Toplu taşıma ücretleri şehir içi tam yolcu ücreti 3,60 TL`den 4,90 olmasına, şehir içi öğrenci ücretleri 2,20`den 3,00 TL olmasına, Çınarlı tam ve öğrenci ücretlerinin şehir içi tarife uygulanmasına, kampus içi 0,65 TL`den 1 TL`ye yükseltilmesi oy çokluğu ile meclisten geçti. 
Artan maliyetler nedeni ile zararına zam
CHP`nin evet, AK Parti`nin ret, MHP ve İYİ Parti`nin ise çekimser oyu kullandığı oylamada oy çokluğu ile kabul edilen su ve toplu taşıma zammının artan maliyetler nedeni ile gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, tüm maliyetleri hesaba katınca suya gelmesi gereken zam miktarının yüzde 58 civarı olduğu ancak vatandaşı daha fazla zora sokmamak için belediyenin 4 milyon açık vererek zammı yüzde 36`ya indirdiği belirtildi. Zamların 2022 yılının ilk altı ayı için geçerli olacağı maliyetlerdeki artış durumuna göre değişebileceği ifade edildi. 
"Üzücü ama gerçek bu"
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan zamlara dair yaptığı açıklamada; "Bizim amacımız sudan para kazanmak değil. Maliyet artışları ortada. Üzücü ama gerçek bu. Bu zammı yaptığımız için çok üzgünüm" dedi.
(Eren Aşnaz)

 

Paylaş