havadurum

"Mesleki eğitim için yapılmış bir bina neden 'İmam Hatip' yapıldı?"

1204

 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül pazartesi günü başladı. Eğitim ve öğretimde yeniden değişikliğe gidilirken, birçok sendika eğitimde yaşanan sorunların halen çözüme kavuşmadığına dair açıklamada bulundu.   Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mantaş, Esenler Mahallesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kampüsü’nde açılmak istenen İmam Hatip Ortaokulu nedeniyle tepki gösterdi. Mesleki eğitim amacı ile yapılmış bir okulda İmam Hatip açmanın ancak dinsel ve dogmatik bir siyasi tercihin ürünü olabileceğini belirten Mantaş; “Çanakkale de eğitim de gelinen son nokta, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bina yap, sonra da şehit ismi vererek İmam Hatip Ortaokulu aç...” dedi. Okulun mesleki ve teknik eğitime uygun olarak yapıldığını belirten Mantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a; “Mesleki ve teknik bir eğitim için yapılan bina neden İmam Hatip yapıldı. O zaman bu bina neden yapıldı?” sorusunu yöneltti.

 
“Eğitim kaynaklarını boşa harcamak, eğitimin siyasi kaygılarla yönetildiği anlamına gelir”
Mantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Çanakkale Esenler Mahallesinde ki ortaokullarda standardın üzerinde kalabalık sınıf mevcutları varken, yeni bir ortaokula acil olarak ihtiyaç duyulurken... Esenler Mahallesine İmam Hatip Ortaokulu açmak ancak ve ancak eğitim kaynaklarını boşa harcamak ve sadece eğitimin siyasi kaygılarla yönetildiği anlamına gelir... Çanakkale Esenler Mahallesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kampüsüne hangi akıl İmam Hatip Ortaokulu açmak ister… Akıl alır gibi değil.. Böyle planlama ancak eğitimde gerici, dinsel ve dogmatik bir siyasi tercihin ürünüdür… Mevcut İmam Hatip Ortaokuluna öğrenci bulamayanlar… Yeni İmam Hatip Ortaokulunu nasıl dolduracaklar... Çanakkale de eğitim de gelinen son nokta, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bina yap, sonra da şehit ismi vererek İmam Hatip Ortaokulu aç... Buna eğitimi planlama demek komik olur… Düpedüz bu durum fırsatçılıktır, kayırmacılıktır, çifte standarttır… Kamu kaynaklarının israf edilmesidir... Çanakkale, Cevat Paşa Mahallesinde yıkılarak yok edilen kentin hafıza mekânı Merkez Ortaokulu yokken ve mahallede ihtiyaç varken, varını yoğunu imam hatip okullarına aktaran bir yönetim bu kentin eğitim başarısına ne verebilir ki...” dedi.
 
“O zaman bu bina neden yapıldı?”
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Mantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz’a soru yönelterek; “Bölgede normal bir ortaokula ihtiyaç var. Çünkü Cevatpaşa’nın nüfusu çok yoğun. Birde İmam Hatip’in açıldığı kampüs Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsü olarak yapılmış. O binanın atölyeleri mesleki eğitim için hazırlanmış yani İmam Hatip eğitimine uygun değil. Ancak fırsatçılık yapmışlar. O zaman İl Milli Eğitim Müdürüne mesleki ve teknik bir eğitim için yapılan bina neden İmam Hatip yapıldı. O zaman bu bina neden yapıldı? diye sormak lazım” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş