havadurum

"Millet İttifakı adayı Cumhurbaşkanı olacak, Türkiye rahat bir nefes alacak"

1371
CHP Çanakkaleli muhtarlarla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık`ın yer aldığı toplantıya Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan`ın ile çok sayıda muhtar katlım gösterdi. İl Başkanı Ural`ın muhtarlara katılımlarında dolayı teşekkür etmesinin ardından konuşan Başkan Gökhan, toplantının sebebinin siyaset yapmak değil, kendilerinin ve muhtarların ülkenin durumuna dair düşüncelerini karşılıklı paylaşmak olduğunu belirtti. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin ülke için bir beklentisi olduğunu belirten Başkan Gökhan; "Bu beklentiyi bizim bilmemiz çok önemli. Tarım sektörünün sorunları nedir beklentiler nedir bunları bilmemiz gerekli" dedi. Başkan Gökhan`ın ardından konuşan Milletvekili Erkek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin muhtarlığın kurumsallaşması için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, bunun için hazırladıkları muhtarlık kanununu meclise sunacaklarını söyledi. Mevcut iktidarın bunu yasalaştırmadığı takdirde kendi iktidarlarında ilk yapacakları faaliyetlerden biri olacağını ifade eden Erkek; "Muhtarlarımızın görev, sorumluluk ve sosyal haklarını düzenleyen bütüncül bir kanuna ihtiyaç var. Sizler mahalli idaresiniz. Yerelde demokrasi olmazsa ülkede demokrasiyi kuramayız" dedi. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin açlığa sürüklendiğini ifade eden Erkek; "Faiz lobilerine teslim olduk neden? Çünkü sistem güven vermiyor. Bu yüzden ekonomimiz bu durumda" dedi. Başkanlık sisteminin aynı zamanda kuvvetler ayrılığını yok ettiğini vurgulayan Erkek, sistemin güven vermemesinden kaynaklı vatandaşın yükünün her geçen gün ağırlaştığını belirtti. CHP olarak iktidar olmaları durumunda yapacaklarını aktaran Erkek; ""CHP olarak yoksulluğu ortadan kaldırmak istiyoruz. Türkiye`nin yeni bir siyasete ve siyasete ihtiyacı var. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti`nin 13`üncü Cumhurbaşkanı olacak ondan sonra Türkiye rahat bir nefes alacak" dedi. 
"Davetimizin sebebi siyaset yapmak değil, düşünceleri paylaşmak"
Başkan Gökhan konuşmasında; "Bu davetimizin sebebi siyaset yapmak değil, biz ne düşünüyoruz, siz ne düşünüyorsunuz bunları konuşmak. Sayın Muharrem Erkek aynı zamanda Millet İttifakı`nın içerisinde parti temsilcisi olarak bulunuyor. Yarın bir sistem ve rejim değişikliğinde çare olması konusunda bir çalışmanın içerisinde. Aynı siyasi görüşte olmayabiliriz bu önemli değil. Herkesin bu ülke için bir beklentisi var. Bu beklentiyi bizim bilmemiz çok önemli. Tarım sektörünün sorunları nedir beklentiler nedir bunları bilmemiz gerekli. Özellikle son günlerde girdilerin artması sizleri endişeye itiyor" dedi. 
"Muhtarlarımızın görev, sorumluluk ve sosyal haklarını düzenleyen bütüncül bir kanuna ihtiyaç var"
Başkan Gökhan`ın ardından konuşma yapan Milletvekili Erkek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu`nun muhtarlığın kurumsallaşması ve güçlenmesi için uzun yılardır konuştuğunu belirterek; "Israrlı söylemlerimiz ile bazı iyileşmeler yapılıyor ancak yeterli değil. Bizim muhtarlık kanunumuz hazır. Bunu meclise sunacağız. Mevcut iktidar bunu yasalaştırmazsa biz ilk seçimde iktidar olacağız ve bunu yasalaştıracağız. Bugün 82 ayrı kanunda 354 madde de muhtar kelimesi geçiyor. Bu böyle olmaz. Muhtarlarımızın görev, sorumluluk ve sosyal haklarını düzenleyen bütüncül bir kanuna ihtiyaç var. Sizler mahalli idaresiniz. Yerelde demokrasi olmazsa ülkede demokrasiyi kuramayız. Bu konuda Genel Başkanımızın ve CHP`nin kararlı duruşu devam ediyor. Sizler demokrasinin temelisiniz, muhtarlarla ilgili bütün çalışmalarımızı tamamladık" dedi. 
 
"Bu sistem güven vermiyor"
Erkek konuşmasının devamında; "Biz 6 parti, 4 parti Millet İttifakı partileri olmak üzere Türkiye için çalışıyoruz. Demokrasi ve çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Çünkü Türkiye bu mevcut sistemle freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. Bu sistem güven vermiyor bu yüzden ekonomik kriz derinleşiyor. Sayın Erdoğan, `bu kardeşinize yetkiyi verin` dedikten sonra bugün dolar 9 TL`yi geçti. Borcumuz 450 Milyar dolar. Her gün 80 milyon dolar faiz ödeyeceğiz. Bu, Türkiye bugün dünyanın en yüksek faizini ödüyor demek. Faiz lobilerine teslim olduk. Neden? Çünkü sistem güven vermiyor. Bu yüzden ekonomimiz bu durumda" dedi. 
"Vatandaşımızın temel sorunları ağırlaşıyor"
Mevcut sistemin vatandaşın temel sorunlarını ağırlaştırdığını vurgulayan Erkek; "Bu sistemde kuvvetler ayrılığı yok, bu sistemde yarı bağımsız ve tarafsız değil neden? Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin de genel başkanı oldu. Böyle olunca parti genel başkanlık yolu ile devlet yönetimi ortaya çıktı. Bu doğru bir şey değil. Çünkü o zaman yasama, yürütme, yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor. Yürütmenin başındaki kişi Sayın Cumhurbaşkanı partisinin de genel başkanı olunca Yasamayı da kontrol altına aldı. Bunu için bu sistem güven vermiyor. Bunun için vatandaşımızın temel sorunları ağırlaşıyor" dedi. 
 
"Bu sistemi değiştireceğiz"
Erkek son olarak; "Temel sorunumuz ekonomi. Biz, CHP olarak yoksullukla mücadele etmek istiyoruz. Yoksulluğu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz Bizim derdimiz bu. Hiçbir anne baba, hangi partiden olursa olsun eğitimden memnun değil. Ekonomi, eğitim, adalet, dış politika temel sorunlarımız... değişmiyor aksine ağırlaşıyor neden? Sistemden dolayı. Onun için bu sistemi değiştireceğiz. Türkiye`nin yeni bir siyasete ve siyasete ihtiyacı var. Milletimizin takdiri ile ilk seçimde iktidar olacağız. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti`nin 13`üncü Cumhurbaşkanı olacak ondan sonra Türkiye rahat bir nefes alacak" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş