havadurum

"Millet İttifakı ilkeyle, Cumhur İttifakı ise pazarlıkla kuruldu"

809

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarıda hızlanarak devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 27’in Dönem Genel Seçimleri CHP Çanakkale Milletvekili adayı olarak seçim turlarına hız kesmeden devam ediyor. Milletvekili adayı Erkek son olarak Barbaros Mahallesi Beldemiz sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle halkı ile tek tek selamlaşan Milletvekili adayı Erkek, konuşma yaparak seçim vaatlerini sıraladı. Milletvekili adayı Erkek, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği röportajda ise Milet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki farkı yorumladı. Millet İttifakı’nın ilkeli bir ittifak olduğunu belirten Milletvekili adayı Erkek, Cumhur İttifakı’nın ise pazarlıklarla oluşmuş bir ittifak olduğunu ifade etti. Milletvekili Erkek aynı zamanda Türkiye’de yüzde 83 oranında yargıya güven olmadığını söyledi.

 
“Cumhur İttifakı çatırdamaya başladı bile”
İnsanların artık değişim istediğini dile getiren Milletvekili adayı Erkek, Millet ve Cumhur İttifakı arasındaki farkları; “Millet İttifakı ilkelerle kurulan bir ittifak olduğu için her yerde büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Artık insanlar değişim istiyor. İnsanlar 16 yıldır birçok konuda istismar edildiklerini, kandırıldıklarının farkına vardılar. Çünkü Sayın Erdoğan’da birçok konu ile ilgili kandırıldığını ifade ediyor. Millet artık kandırıldığını görmeye hissetmeye başladı. Millet İttifakı ne için kuruldu? Millet İttifakı 12 Eylül darbe hukukunun bir ürünü ve demokrasi ayıbı olan yüzde 10 barajını sıfırlamak için kuruldu.   Temsilde adaleti sağlamak için, çoğulculuk için, demokrasi için kuruldu. Cumhur İttifakı ise pazarlıklar temelinde kuruldu. AKP tarafından baraj tehdit olarak kullanıldı. Bir ittifak ilkeler temelinde kurulmuyorsa gördüğünüz gibi şimdiden çatırdamaya başladı bile” dedi. 
 
“Adalete güven yok”
Türkiye’de yüzde 85 oranında adalete güven olmadığını belirten Erkek; “Hukukun üstünlüğü endeksine baktığımızda çok gerilerdeyiz. Ben her zaman söylüyorum. Hukukun adaletinin olmadığı yerde güçlülerin adaleti devreye girer. Bu durumda da adalet ve huzur olmaz. Türkiye şu anda bunu yaşıyor. Dünya siyasi tarihinde geçen bir adalet yürüyüşünü gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşe binlerle başladı on binlerle devam etti. Yüzbinler Maltepe’de milyonlar oldu” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş