havadurum

"Milletvekili Erkek'ten özür bekliyorum..."

1158

 Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder hakkında CHP’li bir Belediye Meclis üyesine darp ve hakaret iddiaları ile geçtiğimiz aylarda dava açılmış, açılan dava sonucunda Ejder’in 10 hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Aynı zamanda Ejder’in cezası dolayısı ile Silivri Cezaevi’nde bir gün kalarak, infaz işlemlerinin gerçekleştirildiği basında yer almıştı. Ayrıca mahkeme kararında, Ejder’in cezası süresince kamu görevi yapmamasına da hüküm verilmişti. Ceza sonrası CHP Eceabat İlçe Yönetimi, yaptığı açıklamada Ejder’in TCK’nin 53’üncü maddesi gereğince ‘kamu görevinden men edilerek’ Belediye Başkanlık görevinden el çektirilmesi gerektiği açıklamasında bulunmuştu. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 2 Kasım Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısında konuyu tekrar gündeme taşıdı. Basın mensuplarının Çanakkale Belediyesine olası bir ‘Kayyum’ atanma iddiası sorulan Erkek, öyle bir durum halinde Çanakkale halkının gereken cevabı vereceğini ifade ederek, Eceabat Belediye Başkanı Ejder’in aldığı cezayı örnek olarak göstermişti. Ejder’in 10 aylık kesinleşmiş hükmü bulunduğunu ve bu durumda kesinleşmiş hüküm süresi içerisinde kamu görevi yapamayacağının altını çizen Erkek; “Ejder’i kimler koruyor?” demişti.  Erkek’in açıklamalarının ardından Eceabat Belediye Başkanı Ejder, Milletvekili Erkek’i konuyu saptırmakla suçladı. 

 
“Erkek’in amacı olayları örtbas etmek”
Erkek’in amacının Çanakkale Belediyesi’nde yaşanan olayları örtbas etmek olduğunu iddia eden Ejder; “Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek`in dün itibariyle televizyon kanalında yaptığı konuşmada Çanakkale Belediyesinde meydana gelen olayları örtbas etmek amacıyla partimize ve şahsıma karşı yaptığı bu ithamlar fazlasıyla abartılmış ve artık karalama boyutunu ulaşmıştır. Belediye Meclisimizde yaşanılan olaylar karşılıklı olarak adli mercilere taşınmıştır. Sayın Erkek, Mesleği itibariyle yıllardır basit ve ağır cezayı gerektirecek birçok davaya müdahil olup savunmasını yapmıştır. Ama görüyorum ki siyasete bakışı mesleğinin önüne geçmiş ve adaletten uzaklaştığı görülmektedir” dedi. 
 
“Erkek’ten özür bekliyorum”
Yaptığı açıklamalardan dolayı Milletvekili Erkek’ten özür beklediğini dile getiren Ejder; Darp ve hakaret fiilleri, şuan ki yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden el çektirilecek bir durum olmamakla birlikte, kendisi de bunu bilmektedir, Sayın Erkek` en kısa zaman da kamuoyunu bilgilendireceğini ve şahsından özür dileyeceğini umuyorum. 25 yıldır yürüttüğüm siyaset hayatında halkımıza hizmet etmeyi her zaman ön planda tuttum. Kendi imkanlarımızla halkımız için en iyi olan ne ise onu yapmak için çaba gösterdim. Şimdiye kadar ki siyasi ve özel yaşamımda yüz kızartıcı suça karışmadım, ülkemizi hedef almış şer odaklarının ve yandaşlarının yakınında yer almadım hiçbir zaman onları savunmadım. Tatbiki her zaman olduğu gibi önümüze engeller çıkacak, hakkımda çirkin siyaset yapılacaktır. Yılmadık yılmayacağız Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Halka hizmetin, hakka hizmet olduğu anlayışı içerinde görevimi yürütmeye devam edeceğim. Halkımızın, siyaset arkadaşlarımızın ve bizi sevenlerin bu ithamlara itibar etmemeleri önemle rica olunur” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş