havadurum

"Partiyle mahkemelik olmayacağız"

581

CHP’de Olağanüstü Kurultay için imzaların teslim edilmesinin ardından imzaların yeterli sayıda olup olmadığı tartışması devam ediyor. Son olarak Muharrem İnce’nin ekibinden olan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün kurultaya dönük karar çıkmaması durumunda partiyle mahkemelik olmayacakları açıklamasında bulundu. Tüzün, açıklamasında mahkemeye gideceklere ise müdahale etmeyeceklerini söyledi. Muhaliflere verdiği destekle bilinen CHP eski Milletvekili Ahmet Küçük’te gazetemizin dünkü sayısında yer alan açıklamasında muhaliflerin kurultay kararı çıkmaması noktasında mahkeme süreci başlatmayacağı açıklamasında bulunmuştu.

   
“Arkadaşlar mahkemeye gitmeyeceklerini ifade etti”
2 Ağustos tarihinde teslim edilen imzalarla ilgili CHP Genel Merkezi adına ilk açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’ten gelmişti. İmzaların yeterli sayıda olmadığını belirten Erkek; “Olağanüstü kurultay talep edenler adına, Genel Merkezimize başvuranların açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir. Bu belgelerin 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. 4 tane belge ise mükerrer olup, 4 kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir. Halihazır durumda toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra, toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikardır" açıklamasında bulunmuştu.  Aynı zamanda muhaliflere desteği ile bilinen CHP eski Milletvekili Ahmet Küçük, konuyla ilgili gazetemizin dünkü sayısında yer alan açıklamasında partideki muhaliflerin partiyle mahkemelik olmama yönünde bir kararı olduğunu açıklamıştı. Küçük; “Arkadaşlarıma 8 tane onaylı sureti isterseniz bir ‘tespit davası’ açarak geçerli olduğunu tespit ettirebilirsiniz diyerek uyardım. Ancak arkadaşlar bu konuda duyarlılar. Sonuçta bu bir yaptırım davası değil. 8 tane noter onaylı belge gerçeğe uygun mu değil mi? diye’bir tespit davası. Bunu düşünüyorlar. Ancak buna rağmen yapmayacaklar” ifadelerini kullanmıştı. 
 
“Bu bizim kesin ve net tavrımız”
Son olarak ‘Değişim’ amacıyla Olağanüstü Kurultay hareketi başlatan vekillerin başını çeken Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, açıklama yaptı. Partiyle mahkemelik olmayacakları açıklamasında bulunan Tüzün;"Biz partimizle mahkemelik olmayacağımızı, böyle bir karar çıkması durumunda mahkemeye gitmeyeceğimizi net ve açık bir şekilde beyan ettik. Partimizle mahkemelik olmayız. Bu bizim kesin ve net tavrımız. Ancak olağanüstü kurultay için imza veren kurultay delegelerinden yargıya başvuranlar olursa, böyle bir tutuma girenler olursa, onların da özgür iradesine karışamayız" dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş