havadurum

"Pazar günü demokrasi şöleni yaşanacak"

975

 CHP Çanakkale İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, 2 Aralık Pazar günü yapılacak olan ön seçim öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile Yönetim Kurulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. CHP Merkez İlçe binasında yapılan basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Güneşhan, ön seçimin son derece demokratik ve şeffaf bir şekilde geçeceğini söyledi. Tüm siyasi parti ve demokratik unsurlara örnek olacak bir seçim olacağını söyleyen İl Başkanı Güneşhan; “Pazar günü, tüm siyasi partilere örnek olacak bir demokrasi şölenini hep birlikte yapacağız. Bununla ilgili olarak merkez ilçemiz gerekli çalışmaları hassasiyetle gösteriyor” dedi. Güneşhan, ayrıca ileriki günlerde Eceabat ve Bozcaada’da da bir eğilim yoklaması yapılacağını söyledi. İl Başkanı Güneşhan’ın ardından söz alan Merkez İlçe Başkanı Uyanık, Pazar günü yapılacak olan ön seçime 4 bin 499 üyenin katılacağını söyledi. Uyanık; “Partimiz çok sesliliği ve farklılıkları kendi içinde topluma ve diğer partilere örnek olacak şekilde, farklılıklarıyla kendini ifade eden, yarınlara güvenle bakan toplumun ilk adımlarını yerel seçimlerde Çanakkale özelinde gerçekleştireceğine inanıyoruz” dedi. 

 
“En güçlü adaylarımızla, örgütümüzün desteğiyle seçimlere gireceğiz”
Ön seçim öncesi düzenlenen toplantıda, CHP’ye yakışır bir seçime yaklaşıldığını söyleyen CHP Çanakkale İl Başkanı Güneşhan; “31 Mart’ta yerel seçimlerimiz var. Bu yerel seçimler, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olacak. Biz de CHP olarak, öncelikli görev alanımız olan Çanakkale’de en iyi adaylarımızla ve en demokratik şekilde seçimlere hazırlanmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Pazar günü, tüm siyasi partilere örnek olacak bir demokrasi şölenini hep birlikte yapacağız. Bununla ilgili olarak merkez ilçemiz gerekli çalışmaları hassasiyetle gösteriyor. Biz de İl Yönetimi olarak tüm ilçelerimizde adaylarımızı yavaş yavaş netleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde Eceabat’ta ve Bozcaada’da bir eğilim yoklaması yapacağız. Adaylarımızı, örgüt süzgecinden geçirerek belirleyeceğiz. Tabi bu eğilim yoklamasını yapabilmemiz için genel merkezimizden onay almamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili gerekli yazışmaları yapacağız. Daha sonra da Yenice ve Lapseki ilçelerimizde aday tespiti ile ilgili çalışmalarımıza yoğunluk vermiş olacağız. Dolayısıyla 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Çanakkale il örgütü olarak tüm ilçelerde ve beldelerde en güçlü adaylarımızla ve örgütümüzün desteğiyle birlik beraberlik içinde seçimlere gireceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ortada, ekonomik sıkıntıları Hepimiz her geçen gün daha da ağır bir şekilde yaşıyoruz. Bunun sonucunda halkımız bu dönemde 1989 yılında yaşanan yerel seçimler ruhuyla yine CHP’si adaylarına oylarını vererek yerel yönetimlerin CHP’li adaylar tarafından yönetilmesini isteyecektir. Biz de örgüt olarak üzerimizde düşen her türlü görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. 
 
“Seçimlerimiz, son derece demokratik, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yapılacak”
Pazar günü yapılacak olan eğilim yoklamasının ardından oyların başka yerlerde açıklanmayacağını seçimin yapıldığı alanda açılacağını belirten Güneşhan; “Son günlerde basında da eğilim yoklamasına yönelik farklı farklı eleştiriler oluyor. Aslında CHP’yi sandıkta yenemeyeceklerini anlayanlar ‘acaba farklı ayak oyunlarıyla yıpratabilir miyiz?’ diye düşünüyorlar. Çanakkale’de 9 bin 499 üye, özgür iradelerini ortaya koyarak CHP Belediye Başkan adayını belirleyecek. Biz, başka siyasi partiler gibi oyları torbaya koyup başka yerde açmıyoruz. Üyelerimiz oylarını kullanacaklar, oylar orada açılacak. Yapılacak olan yer, düz bir alan. Üyelerimiz son derece rahat bir şekilde oylarını kullanacaklar. Genel merkezimizden gelen Genel Başkan Yardımcımızın gözetiminde yapılacak. Seçimlerimiz, son derece demokratik, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yapılacak. Bu seçimlerimiz, tüm siyasi partilerimize de örnek olacaktır. Çanakkale’de demokrasinin siyasi partilerde en azından kendi içlerindeki demokratik anlayışın, uygulamanın gelişmesine de büyük bir katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
“Duyurduğumuz, önünü açmaya çalıştığımız bu sürecin önemli bir aşamasına geldik”
Pazar günü 4 bin 499 üyenin oy kullanacağını söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; “Biz, Merkez İlçe olarak duyurduğumuz ve önünü açmaya çalıştığımız bu sürecin nihayet önemli bir aşamasına geldik. 2 Aralık Pazar günü Çataltepeliler Dernek Lokali’nde Çanakkale Belediye Başkanı adayı ile ilgili eğilim yoklaması yapacağız. Merkeze bağlı Kepez ve köyler hariç. Mücavir alandaki tüm üyelerimizin yaklaşık 4 bin 499 hazirun listesi üyemiz oy kullanabilecek. Bunu fiziki şartları, parti içi Merkez Yürütme Kurulumuzun da onayıyla gerçekleşen takvim, nihayet bu pazar hayata geçiyor. Oy kullanma saatleri sabah 08:00’da başlayacak ve akşam 17:00’da sona erecek. Oy kullanacak üyelerimiz, yanlarında vatandaşlık numarası olan kimlikle beraber gelmeleri gerekiyor. Partimiz çok sesliliği ve farklılıkları kendi içinde topluma ve diğer partilere örnek olacak şekilde, farklılıklarıyla kendini ifade eden, yarınlara güvenle bakan toplumun ilk adımlarını yerel seçimlerde Çanakkale özelinde gerçekleştireceğine inanıyoruz” dedi. 
 
“Bu süreci CHP’ye yakışır, tüm partilere örnek olacak şekilde gerçekleştireceğiz”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; “Yerel seçimlerin birkaç tane anlamı var. Yerel seçimlerde hem Belediye Başkanlarımızı belirleyeceğiz, hem ülkenin bugün içinden geçtiği ekonomik, sosyal bütün değerleri, sokaktaki insan, gençler, ülkeye sahip çıkan, bu ülkede uzun yıllar ülkeyi inşa eden, bu ülkenin kültürü olarak kurucu partinin bu ülkenin geleceğini inşa edeceği inancıyla bu yerel seçimleri önemli buluyoruz. Bu hem kırtasiye anlamında, hem paylaşımlar anlamında kolay bir süreç değil. Ancak İl Başkanlığımızın önderliğinde, Merkez Yürütme Kurulumuzun onayıyla bu süreci nihayet gerçekleştireceğiz. Sürekli eleştiriye muhtacız, daha iyi olmaya muhtacız, daha diri olmaya muhtacız. Çünkü Çanakkale halkı, bizden huzurlu, barışçı ve kendi içinde rahat bir şekilde, ranta kurban edilmemiş bir kentin bireyleri olmayı, üretenin ve tüketenin kendi içinde barışık olduğu bir kentin bireyleri olmayı istiyor. Biz de bu beklentilerin karşılığı olarak yerel yönetimlerde bunu hayata geçireceğiz. Bu seçimde tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Seçimde 10 tane sandıkta ve 10 tane kabin kullanacağız. Tüm aday adaylarımızın ve örgütümüzün de desteğiyle bu süreci CHP’ye yakışır, tüm partilere ve ülkedeki demokratik unsurlara örnek olacak şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş