havadurum

"Planlı, organize eylem, Ağır Ceza'da görülmeli"

5005
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na yönelik Çubuk`ta gerçekleşen linç girişimi için görülen davanın ardından açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın organize bir eylem olduğunu belirten Milletvekili Erkek, davanın Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmesi gerekirken Asliye Ceza Davası`nda görülerek olayların basit bir olaymış gibi gösterilmek istendiğini belirtti. Olayda `adam öldürmeye teşebbüs, linç girişimi...` gibi ağır suçların bulunduğunu belirten Erkek, "Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmesi gereken davalar burada görülüyor. Çünkü artık hukuk devleti, değiliz ülkemizin asıl sorunu yargının siyasallaşması" dedi. Yargının tarafsızlığını kaybettiğini ifade eden Erkek, "Biz demokrasi ve adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. İlk seçimde iktidar olduktan sonra ilk yapacağımız iş bağımsız ve tarafsız yargıyı yeniden tahsis edeceğiz. Devletin temeli adalettir" dedi. 
 
"Bu planlı, organize bir eylemdir"
Milletvekili Erkek açıklamasında; "21 Nisan 2019 tarihinde şehidimizi acısını milletle paylaşmamız gereken bir günde Genel Başkanımız ve yanındakilere Çubuk`ta linç girişimi gerçekleşti. Bu planlı, organize bir eylemdir. Çubuk`ta yaşayanları suçlamıyoruz ama olayların arkasında azmettiriciler var. Şehit cenazesinin bir gün sonraya bırakılması, bu olayların yaşandığı anda İstanbul`da 21 Haziran seçimlerine giderken Sayın Ekremoğlu`nun ve partimizin mitinginin olması bunların hiçbiri tesadüf değil" dedi. 
 
"Organize olaylar basit bir vaka gibi gösterilmek isteniyor"
Olayların basit bir olaymış gibi gösterilmek istendiğini belirten Erkek; "Şimdi Çubuk Adliyesi`ndeyiz burada Ağır Ceza Mahkemesi yok. Olaylarla ilgili açılan davalar Asliye Ceza Davası`nda görülüyor, sanki basit bir olaymış gibi. Oysa planlı ağır suçlarla karşı karşıyayız. Adam öldürmeye teşebbüs, linç girişimi gibi suçlar Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmesi gereken davalar burada görülüyor. Çünkü artık hukuk devleti, değiliz ülkemizin asıl sorunu yargının siyasallaşması" dedi. 
 
"Tarafsız bir yargı olsa mutlaka bu olayların arkasında olanlar ortaya çıkar"
Herkesin can ve mal güvenliğinin güvencesinin yargı olduğunu belirten Erkek; "Ama bu bağımsız ve tarafsız bir yargıdır. İşte bunu kaybettik. Tarafsız bir yargı olsa mutlaka bu olayların arkasında olanlar ortaya çıkar ve bu davalar Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülür. Bizler kararlıyız! CHP`ye yönelen hiçbir haksız saldırı, hiçbir CHP`liye bir santim geri adım attırmaz. Biz demokrasi ve adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. İlk seçimde iktidar olduktan sonra ilk yapacağımız iş bağımsız ve tarafsız yargıyı yeniden tahsis edeceğiz. Devletin temeli adalettir" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş