havadurum

"Prokovatif şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

1185
İYİ Parti 3. Olağan Kongresi`nde parti yöneticileri ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz`a hakaret ettiği iddia edilen Zührü Uçar isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kamuoyuyla paylaştı. İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, "Kimse Partimiz milletvekillerine, yöneticilerine ve üyelerine hakaretlerde bulunma hakkına sahip değildir. Mahkeme önünde bu şahsın en ağır cezayı alması için hukuk mücadelemiz devam edecektir. Kongreler siyasi partilerin düğünleridir. Umarız ki düğünümüzde hakaretler savurarak huzuru bozan ve provokasyonda bulunan bu şahıs hakkında Yüce Türk Adaleti en ağır cezayı verecektir" ifadelerine yer verildi.
 
"Kongremizi, provoke etmek amacındaydı"
Açıklamada gerginlik şu sözlerle aktarıldı, "08 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan İl Kongremizde yaşanan ve basına da yansıyan, Partimizi ve Kongremizi lekelemeye yönelik gerçekleştirilen provokasyon eylemlerine ilişkin açıklamalarımızı Çanakkale Kamuoyuna duyurmak amacıyla bu metni sizlerle paylaşmaktayız. Delege ve üyelerimizin yoğun katılım gösterdiği olağan kongremize, parti üyemiz ve davetlimiz olmamasına rağmen katılım sağlayan Zührü Uçar isimli şahsın kongremize leke sürmek ve bu mutlu günümüzü provoke etmek amacıyla gerçekleştirdiği eylemlere karşılık partililerimiz ve yöneticilerimiz sağduyu çerçevesinde yaklaşım sağlamış ve kendisi salon görevlilerimizce eylemlerine son vermesi ve sükunet içerisinde kongreyi izlemesi için sözlü olarak ihtar edilmiştir. Ancak Genel Başkan Yardımcımız Rıdvan Uz`un konuşmasını gerçekleştirdiği esnada hem konuşma yapan Rıdvan Uz`a hem de Kongre Divan Kurulunda yer alan milletvekillerimiz ve misafir il başkanlarımıza yönelik hakaret içerikli el hareketleri ve söylemleri sebebiyle kendisinden salonu terk etmesi istenmiştir."
"Uyarılara rağmen provokatif eylemlerine devam etti"
Açıklamada Uçar`ın uyarılmasına karşın gerginliğe devam ettiği ifade edilerek, "Yegane amacı provokasyon yoluyla bu kutlu günümüze leke düşürmek olan Zührü Uçar isimli şahıs, uygunsuz hareketlerine ve provokatif eylemlerine uyarılara rağmen devam etmesi neticesinde, parti görevlilerimiz ve kolluk güçlerimiz eşliğinde salondan çıkarılmak istenmiş ancak saldırgan tavırlar sergilemesi sebebiyle medyaya da yansıyan hoş olmayan görüntüler ortaya çıkmıştır" denildi.
 
"Suç duyurusunda bulunacağız"
İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu duruma kayıtsız kalmayacakları ifade edilerek suç duyurusunda bulunacakları belirtildi. Açıklamada, "Adaylar arasında saygı ve sükun içerisinde yürütülen demokrasi yarışında partimizi, yönetici ve üyelerimizi kamuoyu önünde provoke etmeye çalışan, Kongre Divan Kurulunda görev yapan ve misafirimiz olan Milletvekillerimize, Genel Başkan Yardımcılarımıza ve İl Başkanlarımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan bu şahıs hakkında münferit olarak ve Çanakkale İYİ Parti İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz" sözlerine yer verildi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş