havadurum

"Rahim kanserinden kapalı ameliyat ile kurtulmak mümkün"

408
Kanama şikayeti nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Jinekolojik Onkoloji cerrahi Polikliniğimize yönlendirilen 46 yaşındaki bayan hasta kapalı yöntemle opere edilerek kısa süre içerisinde sağlığına kavuştu. 
Rahim kanserinden kapalı ameliyat ile kurtulmanın mümkün olduğu belirtilen açıklamada; "Kadınlarda en sık görülen kanserlerin ilk sıralarında yer alan rahim kanseri erken dönemde tespit edilebilen bir hastalıktır. Tedaviye erken dönemde başlandığında ise hasta eski sağlığına kavuşabiliyor" denildi. 
 
Açıklamada konuyla ilgili; Kanama şikayeti nedeniyle Jinekolojik Onkoloji cerrahi Polikliniğimize yönlendirilen 46 yaşındaki bayan hasta kapalı yöntemle opere edilerek kısa süre içerisinde sağlığına kavuştu. Geçtiğimiz aylarda hastanemizde göreve başlayan Jinekolojik Onkoloji Cerrahımız Op. Dr. Merve Baktıroğlu tarafından rahim kanseri tanısı konulan hastaya kapalı yöntemle cerrahi evreleme ameliyatı yapıldı. Laporoskopik olarak yapılan ameliyatta; rahim, yumurtalıklar, karın zarı parçası, pelvik lenf bezleri alınması ve karın içi sıvı örneklemesi de yapıldı. Operasyondan 2 gün sonra sağlığına kavuşarak taburcu edilen hastamız kontrole geldiğinde de hiçbir şikayeti olmadığını ve sağlığına kavuştuğunu ifade etti" denildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş