havadurum

"Sayın Gapran'ı özür dilemeye davet ediyoruz"

880

 Kasım ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda başlayan Çanakkale Belediye personelinin ücretsiz biniş hakkı ile ilgili açıklamalar devam ediyor. Çanakkale Belediye personelinin ücretsiz binişlerinin Çanakkale halkı tarafından ödendiğini iddia eden İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’a DİSK/Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesi ve TÜM-BEL SEN Çanakkale Şubesi tarafından cevap geldi. DİSK/Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesi ve TÜM-BEL SEN Çanakkale Şubesi ortaklığında, düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜM-BEL SEN Şube Başkanı Bülent Barın, Gapran’ın açıklamalarının talihsizlik olduğunu söyledi. Açıklaması ile ilgili İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Gapran’a soru soran TÜM BEL SEN Şube Başkanı Barın; “’Personelin ücretsiz kullandığı hizmet için vatandaşın ücret ödemesine karşı çıkıyoruz’ söylemi bu kente hizmet eden, Çanakkale Belediyesi’nde çalışan emekçilerin kendisi için bu kentte yaşayan vatandaş olmadıkları anlamına mı gelmektedir?” ifadelerini kullandı. TÜM BEL SEN Şube Başkanı Barın, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Gapran’ın kamuoyu önünde Çanakkale Belediye personelinden özür dilemesi gerektiğini belirterek; “Halkın gözünde Çanakkale Belediyesi emekçilerini kent içi ulaşım ile ilgili hedef göstermek onlara karşı yapılan büyük bir ayıptır. Kendisini bu ayıbından bir an önce dönmeye ve kamuoyu önünde Çanakkale Belediyesi emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

 
“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ile ilgili kendisinin bir açıklaması olacak mıdır?”
TÜM-BEL SEN Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın; “İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Sayın Necati Gapran’ın Çanakkale Belediyesinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın kazanılmış hakkı olan kent içi yıllık 550 binişlik ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları kendisi adına büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. Gece gündüz demeden kentin güzelleşmesinde, gelişmesinde büyük emeği olan Çanakkale Belediyesi emekçilerinin işlerine giderken ve iş çıkışında evlerine ulaşmak için kullandıkları bu hakları üzerinden siyaset yapmak, emekçiler ve hizmet ettikleri kentimiz adına üzüntü vericidir. ‘Personelin ücretsiz kullandığı hizmet için vatandaşın ücret ödemesine karşı çıkıyoruz’ söylemi bu kente hizmet eden, Çanakkale Belediyesi’nde çalışan emekçilerin kendisi için bu kentte yaşayan vatandaş olmadıkları anlamına mı gelmektedir? Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında açlık sınırının bin 971 Türk Lirası, yoksulluk sınırının ise 6 bin 818 Türk Lirası olduğu bu dönemde, son 1 yıl içinde elektriğe, doğalgaza, akaryakıta ve gıdaya yapılan zamlar ile ilgili kendisinin bir açıklaması olacak mıdır?” dedi.
 
“Sayın Gapran’ı Çanakkale Belediyesi emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz”
TÜM-BEL SEN Şube Başkanı Barın; “Ülkenin gündeminin açlık ve yoksulluk olduğu, emekçilerin birçoğunun geçim sıkıntısı yaşadığını, mevcut vergi sistemi ile ülkemizde toplanan verginin 4/3 nün emekçiler tarafından ödendiğini kendisine hatırlatır, bu konular var iken emekçiler ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gündemi değiştirmesinin kendisine ve partisine her hangi bir faydası olmayacağı kanaatindeyiz. Bu talihsiz açıklamalar ile Çanakkale Halkının gözünde Çanakkale Belediyesi emekçilerini kent içi ulaşım ile ilgili hedef göstermek onlara karşı yapılan büyük bir ayıptır. Kendisini bu ayıbından bir an önce dönmeye ve kamuoyu önünde Çanakkale Belediyesi emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş