havadurum

"Şimdi görev zamanı"

1707

 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin sonlanması ile Çanakkale’nin yeni Belediye Başkanları, İl ve Belediye Meclis üyeleri mazbatalarını alıyorlar.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 4’üncü kez mazbatasını alırken, Başkan Gökhan ile aynı saatte Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’da İl ve Belediye Meclis üyeleri ile beraber Çanakkale Adliyesi Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldılar. Partililerin yoğun katılım gösterdiği mazbata törenine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile katılırken, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’da ailesi ile birlikte katıldı. İl ve Belediye Meclis üyelerinin de mazbatalarını aldığı törene CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP’li vatandaş katıldı. Çanakkale Adliyesini dolduran partililer mazbatasını almaya gelen başkanları alkışlarla karşıladılar. Başkan Gökhan mazbatasını 1.Ağır Ceza Mahkemesi 1.Heyet Başkanı Hakan Özden’den alırken, Kepez Belediye Başkanı Arslan mazbatasını 3.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ünsal Bayav’dan aldı. Mazbataların alınmasının ardından Başkan Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Arslan açıklama yaptılar. Açıklamasına; “Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz” sözleri ile başlayan Başkan Gökhan; “İnşallah sağlık içerisinde kentteki bütün hemşerilerimiz ile beraber hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden her zaman olduğu gibi bu kentte kardeşçe yaşamak için çaba göstereceğiz” dedi. Arslan ise açıklamasında; “Seçim boyunca açık konuştuk. Artık hizmet zamanı. Şu anda Belediyede devir teslimi yapacağım ve ondan sonra çalışmalarıma başlayacağım” dedi. Arslan, mazbatasını almasının ardından Kepez Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı.

   
“Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz”
Başkan Gökhan mazbatasını almasının ardından; “Ben, Çanakkale için hayırlı olsun diyorum. İnşallah güzel hizmetler yapmak nasip olsun. Sonuç itibari ile seçim bitti, artık mazbatamızı da aldık. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. İnşallah sağlık içerisinde kentteki bütün hemşerilerimiz ile beraber hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden her zaman olduğu gibi bu kentte kardeşçe yaşamak için çaba göstereceğiz. Herkese hizmet edeceğiz. Onun için bugünden itibaren artık görev başladı ve görevimizi layığı ile yapmaya çalışacağız. Bütün Çanakkaleli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Çok sağlıklı ve çok güzel bir seçim geçti. Huzur ve barış içerisinde bir seçim oldu. Onun için katkı veren herkese, rakip adaylarıma, Sayın Ayhan Gider başta olmak üzere herkese, bütün diğer partilerin örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye yakışır bir seçim geçirdik. Ne mutlu bize” dedi.
 
“Kepez halkı, doğduğum topraklara hizmet etme gururunu verdi”
Kepez Belediye Başkanı Arslan; “Kepez halkı, doğduğum topraklara hizmet etme onurunu bana verdi. Kendilerine, Kepez halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Seçim boyunca açık konuştuk. Artık hizmet zamanı. Şu anda Belediyede devir teslimi yapacağım ve ondan sonra çalışmalarıma başlayacağım. Bende demokrasiye destek olan herkese saygılarımı iletiyorum ve onlara ayrı ayrı kucaklıyorum teşekkür ediyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş