havadurum

"Sokağa çıkın ve halkın sıkıntılarını dinleyin"

1057
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural gıda ve yapı malzemelerinin yüzde 50 zamlandığını belirterek konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yaşamı için gerekli gıda fiyatları artışının toplumun yaşamını her şekliyle etkilemeye devam ettiğini belirten Ural; "Üreticimiz zorda, yaşamı için satın alması gereken tüketici çok daha zorda... Peki bu işten en az etkilenen kim diye düşündüğümüzde karşımıza çıkan ise, sanayicimiz ve sanayi ürününü rafta satan toptancı ve marketler" dedi. 
 
Yapı malzemelerinin yüze 50 oranında zamlandığını belirten Ural; "İşte yapı sektöründe de malzemeyi bir araya getiren müteahhitlerde bu işin az etkileneni olacak ama bu sektörde satın alma gücü azalacağı için, müşteri azalacak satışlar olmayacak. Yani bu sektörde de kriz yaşanacak. 2021 yılı başında demir fiyatı; 7.000.-TL/ ton dan 2021 yılı Kasım demir fiyatı 10.000.-TL/ ton fiyatına ulaştı. Çimento fiyatı; 500.-TL/ ton dan 900.-TL/ ton fiyatına çıktı. Bu iki ana malzeme yapı sektöründeki fiyat artışının gerçeklerini ortaya koyuyor" dedi. 
 
Yaşana artığın köprü geçiş fiyatlarını şimdiden etkilediğini belirten Ural iktidara seslenerek, "Meslektaşım, mevkidaşım Sn. Naim Makas bu konuda ne düşünüyor bilemiyorum ama ülkemizin ekonomisi yokuş aşağı giden yüklü bir kamyonun fireni patladığındaki gibi felakete gittiği kesin. Buradan köprü ile siyaset yapanlara da sesleniyorum. Köprünün geçiş fiyatı şimdiden yüzde 325 zamlandı. Kimlerin geçerken gözlerini kapatacağı, kimlerin köprüden aşağı inerken yere bakacağı konusu da henüz çözülmemişken, daha fazla yıpranmadan sokağa, çarşıya, pazara çıkın etrafınıza bir bakın kimler neler yapıyor. Kimlerin dertleri neler bir dinleyin. Dinleyin de görün halkın sıkıntılarını. Bu iş saraydan bakarak, köprüden bakarak halkı, esnafı dinlemeden olmaz. CHP olarak önerimiz ise çok net, erken seçim değil, hemen seçim" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş